zamlžuje se auto ze vnitř + klima

lipo - FK

zamlžuje se auto ze vnitř + klima

Příspěvek od lipo - FK »

Zdravím Vás, jsem tu nový, koupil jsem si Felicii 1.6 z 99roku.
Mám velký problém, při každé jízdě je auto zamlžené celé, nevím čím by to mělo být.
Má to klimu, a podle mně kontrolka upřostřed tlačítka svítí a nejde vypnout, že by klima běžela?
Fouká totiž velmi vlažný vzduch , po př IV stupni ventilátoru to trochu topí, jinak moc ne teda. Jde mi hlava kolem, a neví co s tím díky moc vše
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: zamlžuje se auto ze vnitř + klima

Příspěvek od 103457 »

To spíš vypadá, že máš ucpanou odtokovou klapku ve dně topení, popřípadě máš mokrý pilový filtr, ať origo od klimy nebo dodatečný položený jen na topení. Taky není vhodné mít zapnutou vnitřní cirkulaci, to je ten pravý knoflík s těma šipkama do kruhu. Kontrolka v tlačítku klimy svítí pořád, pokud zapneš klimu, rozsvítí se vločka.
lipo - FK

Příspěvek od lipo - FK »

díky, jojo je to vypnuté to tlačítko vnitřní cirkulace, když to secvaknu tak to funguje. Když ovšem cvakám na to tlačítko s tou vloučkou, (klima) tak svítí stále, nevím proč, prodávají to neřekl a já to zkoušel až doma .
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A tlačítko se hýbe nebo ne?
lipo - FK

Příspěvek od lipo - FK »

tlačítko jde zmačknout, a uprostřed svítí ta tečka, stále, jako že je vchodu. Filt jsem zkontroloval a je suchý takže možná ta klapka topení .to nevyndám, protože tam je klima a větrák/topení musí vyndat autorizovaný servis. Aspon dle příručky.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Klapka je ve dně, mělo by tam jít šáhnout z pravé strany od baterie
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám origoš klimu a tlačítka mi svítí pořád. Je to jenom podsvícení. Jak zapnu světla, svítí podsvícení budíků, tlačítek, panelu topení i tlačítek klimatizace.
Když je klima opravdu zapnutá, tak běží ventilátor na chladiči a je zvýšený volnoběh. Jestli tedy ventilátor a volnoběh reaguje na mačkání tlačítka, vše pracuje jak má. Navíc je při zapnutí slyšet kovové cvaknutí spojky kompresoru.
Odpovědět