Víko ventilu felicie 1,6 mpi
-
renegade1 - FK
Víko ventilu felicie 1,6 mpi
Zdravím prosím mám problém,že mi teče olej mezi víkem ventilu na straně rozděl.Dál jsem tam nové těsnění a pořádně dotahnul šlo vidět jak se těsnění pěkně zmáčklo,ale problém je,že to pořád teče.Kolem rozdělovače to je ok.Neví někdo co stím?Předem děkují.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Víko ventilu felicie 1,6 mpi
to se dotahuje s citem ne na krev,ty gumový podložky pod šroubama tam máš ? Možná je víko prohnutý ,zkontroluj dosedací plochy jestli tam náhodou není nějakej bordel nebo dolík .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
emilku u 1,6ky je to trochu jiné než u škodováckýho víka.
U 1,6ky se víko dotahuje na konec závitu, víc to již není možné.( pravděpodobně je to takto konstrukčně řešený, aby se víko dotahováním nedeformovalo.)
Pokud teče pod těsněním, tak ho dej na silikon, největší slabina bývá v místě, kde rovina přechází do klenby pro gufero.
A právě gufero by to také mohlo být. Měl jsem stejný problém, myslel jsem, že to vzlíná přes těsnění, ale šlo to přes gufero vačky.

U 1,6ky se víko dotahuje na konec závitu, víc to již není možné.( pravděpodobně je to takto konstrukčně řešený, aby se víko dotahováním nedeformovalo.)
Pokud teče pod těsněním, tak ho dej na silikon, největší slabina bývá v místě, kde rovina přechází do klenby pro gufero.
A právě gufero by to také mohlo být. Měl jsem stejný problém, myslel jsem, že to vzlíná přes těsnění, ale šlo to přes gufero vačky.

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Emilo píše že dotáhnout rozumě. Dorvat to nemá smysl, když jsou šrouby osazené a síla dotažení nemá na zmáčknutí těsnění vliv. Také bych to přiměřeně namazal silikonem a bude to v pohodě. Hlavně to nemaž dokola, ale pouze tam kde to teče.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
to sem nějak překouk že to je 1.6 to se omlouvám 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

a hodně opatrně dotahovat šrouby jdou do hliníku a mají tendence závit strhnout .....
škoda felicia 1,6 kombi lxi 55kW 08/99
ford focus 1,8 kombi Ghia 85kW 04/99
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U 1,6kySID píše:a hodně opatrně dotahovat šrouby jdou do hliníku a mají tendence závit strhnout .....
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jj , ložiska vačky jsou , ze slitiny hliníku , a na nich je nálitek ve kterým je závit
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Znám spoustu lidí včetně sebe, který ukroutili šroub, co drží víko ventilů, ale neznám nikoho, kdo by strhnul uvnitř závit.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no ono to bude spíš tím že nešroubujou s citem tudíž nažvejknou závit , u tý 1,6 co jsme koupili je taky jeden závit dost načatej
hm podle mne spíš strhnu hliníkovej závit než utrhnu ocelovej šroub .... No ale tac hyba je , že ten šroub jde na doraz a když někdo předtím o tom nevěděl tak ten závit mohl zprasit a pak už na řadu přichází jen náhradní řešení například šroub vlepit
škoda felicia 1,6 kombi lxi 55kW 08/99