Nástup brzdného účinku

ipa
Kontaktovat uživatele:

Nástup brzdného účinku

Příspěvek od ipa »

Zdravím,
měl bych dotaz ohledně brzd. Když chci brzdit tak auto začne brzdit až cca v polovině chodu brzdového pedálu, je to správně ? Ne že by auto brzdilo špatně, když to opravdu zašlápnu tak se i kousnou kola, ale přijde mi divné šlapat naprázdno do poloviny chodu pedálu. Co jsem jel v jiných autech ,tak tam se objevil brzdný účinek téměř okamžitě po sešlápnutí pedálu, maximálně v 1/3 chodu pedálu, a to dost silný ( i když šlo o výrazně novější auta než felda). Ještě bych podotknul, že brzdy na předku jsou nové (desky i kotouče). Lze tento problém nějak řešit ? Nemůže být zavzdušněná kapalina ? - kdy byla měněná nevím.

Díky za pomoc :-)
Maradpg - FK

Re: Nástup brzdného účinku

Příspěvek od Maradpg - FK »

odvzdušni a uvidíš. a pokud to nevíš jestli je vyměněná tak ji vymen protože čím jen starší tím blbeji ti to bude brzdit. bude se rychleji zahřívat . a budou tam vznikat bublinky sami
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A ještě dodám, odvzdušni opakovaně, třeba 3x za sebou, vždy po ujetí cca 50km. Měl jsem podobný problém, když jsem dával komplet nové brzdy a to opakované odvzdušnění to vyřešilo.
ipa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ipa »

Ok, nechám to odvzdušnit :-) , snad to bude OK. Ještě, nevíte kolik si můžou v servisu za odvzdušnění říct ? Cca před rokem jsem odvzdušnoval (sice motorku) a byl to děs bes. Tak bych to radši někomu dal. Díky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no to snad uděláš sám , když už se tu ptáš ,
jinak jsi to mohl dát do servisu rovnou ,

taky to může bejt v zadních bubnech - opotřebení - špatná fce samostavů
Odpovědět