pořád jsem se divil proč mám po týdnu vybitý aku, tak jsem změřil klidový proud s vypnutým motorem a nestačil jsem žasnout - 400mA!
Šílený klidový odběr z baterky 0,4A
-
modrafelda - FK
Šílený klidový odběr z baterky 0,4A
Zdravím,
pořád jsem se divil proč mám po týdnu vybitý aku, tak jsem změřil klidový proud s vypnutým motorem a nestačil jsem žasnout - 400mA!
Co může proboha tolik žrat? Mám tam LPG systém (lovtec, BRC) a po zpětném připojení baterky jsem slyšel nějaké cvaknutí a vrčení, nejspíš něco z toho systému plynu a tak ho podezřívám. Nesetkali jste se s něčím podobným?
- HeavySmoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šílený klidový odběr z baterky 0,4A
nejjednoduší je to měřit a postupně odpojovat pojistky. Většinou bývá proud v klidu do 30mA. U feld občas žere centrál, nebo rádia
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Odkud přesně jde to vrčení?
-
modrafelda - FK
Od baterky mi vedou dva tenčí dráty (kromě hlavních tlustých), jeden jsem odpojil a zase připojil a ozvalo se zase to vrčení - takže je to asi od plynu. Po odpojení tohoto drátu klesla spotřeba max. o 30mA, takže v tom to nebude. Pak jsem ještě odpojil rádio a to ubralo dalších cca 50mA, ale furt jsem na 350mA...
-
modrafelda - FK
Lidi já jsem debil to neni možný
Těch 350mA žere osvětlení interiéru s otevřenýma dveřma... Když odpojím rádio, z baterky teče cca 20mA, s připojeným rádiem 80mA - to je ale furt dost. Rádio mi hraje i když je klíček úplně vlevo (poloha STOP), někdo říká že to mám blbě zapojený a že má začít fungovat až když s klíčkem o jedno otočím.
-
GrounZero - FK
pokud nemáš rádio na tlačítko ON/OFF tak bys měl napájení řešit skrz spínané plus ze spínací skřínky, v rádiu propoj žlutej s červeným jako pamět, aby když si na rádiu něco nastavíš dejme tomu třeba ekvalizér aby se ti po vytažení klíčku nezresetovalo nastavení, pokud máš rádio na tlačítko tak nemusíš řešit nějaký spínací plus, stačí natáhnout kabel od baterky, propojit s pamětí (žlutý) a mělo by to být ok, takhle to mám já u sebe
-
modrafelda - FK
Na rádiu tlačítko je, jenže žere i když je vyplý, pak na displeji zobrazuje něco jako hodiny. Žere stejně i se sundaným panelem (bliká červená LEDka). Do napájecí části konektoru jdou 4 dráty, žlutej červenej hnědej a černej, červenej je rozdvojenej a jde do 2 pinů. Ve všech polohách klíčku je napětí jen na červeným (2 piny), na ostatních je nula. Takže žádnej spínanej drát tam nevede, asi ho budu muset vytáhnout z pojistkové skříně ale nevim z kama - tomu zatím moc nerozumím
.
-
RadekN70 - FK
Spotřeba by měla bejt cca 0,0 2A, tedy 20mA
Odpoj si alternáto, tím začni
Odpoj si alternáto, tím začni
-
modrafelda - FK
Jak už jsem tu psal většina toho proudu šla do světla interiéru, které jsem si jaksi zapomněl uvědomit že svítí s otevřenými dveřmi. Rádio žere asi 60mA, systém plynu 20mA, když tyto dvě věci odpojím tak z baterky jde už jen 2,1mA - takže prakticky nic 
-
robin1 - FK
Z rádia odpoj ovládací panel a potom odmeraj prúd. Tiež by som mal podobne vysoký odber, ale len ak by som nechal panel v rádiu (Sony).
-
GrounZero - FK
spínací kablík natáhni ze spínací skřínky, myslím že na poloze II jsou dva konektory, já je měl oba volný, stačí to píchnout na jeden z nich a logicky při pootočení klíčku se zapne rádio