Zadné svetlá - žiarovky

mirci10 - FK

Zadné svetlá - žiarovky

Příspěvek od mirci10 - FK »

Zdravím, včera som menil svetlá na felícii, a neviem čo je toto za žiarovku, načo slúži? Keď som hmlovky zapol, to je vrchná, smerovky a spiatočka v strede svetla a dolu pod nimi je taká žiarovka menšia a neviem na čo je.
Foto: Obrázek
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadné svetlá - žiarovky

Příspěvek od Skury »

Obrysovka. Jedna 5w, druha je jako dvouvlakno...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

a tady máš přehled žárovek
http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Herbert

Příspěvek od Herbert »

se žárovkama zadních obrysových světel a osvětlení SPZ jsem najel přes 40000 km, od začátku svítím denně podle zákona a žárovky jsem zatím měnit nemusel, zato žárovky předních světel a předních obrysových světel jsem už párkrát měnil. Proč ty žárovky zadního osvětlení mají mnohem delší životnost než u předních světel? Žárovky pro přední obrysová světla a osvětlení SPZ jsou stejné (W5W) a přitom ty u předních obrysových světel měním častěji než ty u osvětlení SPZ. Čím to může být? Zajímá mě to
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Velký vliv na životnost má okolní teplota, čím vyšší, tím kratší životnost. V předních světlech je od H4 mnohem větší teplo než v zadních lampách. To je i důvod nízké životnosti LED žárovek v předních světlech.
A navíc, když ti praskne přední obrysovka vidíš to okamžitě, kdežto, když ti praskne zadní je to poznat pouze, když se pozorně podíváš na světlo, jelikož vzadu jsou 2 obysový žárovky. Tudíž to vypadá, že zadní žárovky vydrží déle, když lampa pořád svítí. Objektivně by se to dalo posoudit jen pokud by si někdo vedl evidenci výměn žárovek.
Já se třeba nepamatuju, kdy jsem přední obrysovky měnil naposledy, ale je to i proto, že mám SPDS, čili světlama svítím jen v noci.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no a taky se koukni co koupíš , není žárovka jako žárovka , teď jsme s tím taky měli problém , přečetl jsem si co je na žárovce , polamp (nebo jak to je) a to jsme je koupili v mototechně , takže se pořídili osramky a je po problému
Odpovědět