po předchozím prostudování tohoto fora jsem se rozhodl, že si taky vyčistím ( jen tak preventivně a pravděpodobně poprvé v historii auta ) škrtící klapku. Kouknul jsem se do knížek "jak na to", ale tam o tom není ani zmínka, takže mám trošku trapnej dotaz...
1/ kde je škrtící klapka ? nejlépe foto
2/ kudy se k ní dostat ? nějaké záludnosti při vymontování klapky ? ( respektive dá se vyčistit nevymontovaná ? )
3/ doporučené přípravky ?
prostě prosím o lama návod, děkuju
derek
jedná se o 1,3bmm, rv 1995
jak vyčistit škrtící klapku
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak vyčistit škrtící klapku
Klapka se nachází pod filtrboxem na sacím potrubí... Někdo na klapky bere třeba čistič na brzdy ve spreji (Würth apod.), ale bohatě stačí štěteček, technický benzín a chuť k "práci". Avšak: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=13606

...což můžu jen potvrdit.Jyrgen píše:u BMM klasický problém z čištěním a nastavováním klapky jak u MPI odpadá, jelikož se vlastně čistí sama benzínem, který je do ní vstřikován... za 170tis km sem klapku nikdy nečistil a vpohodě. nastavení základní polohy je možný přes vag vpřípadě že bys ji vyčistil
-
Derek - FK
nezlob se, tohle jsem četl...
no jo, ale když se čistí sama benzinem, tak proč by se měla občas čistit ?? resp když se zanese, tak to zvýší spotřebu, ne ?
no jo, ale když se čistí sama benzinem, tak proč by se měla občas čistit ?? resp když se zanese, tak to zvýší spotřebu, ne ?
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
No já se nezlobím (je mi to fuk), ale... Znovu - u BMM se za normálních okolností klapka čistit nemusí ani občas, kdes na tom byl?
Vstřikovač je přímo nad ní, takže je neustále omývána... To není jako u MPi, kde je napřed klapka "na suchu" a vstřikovače až kus za ní v sacím potrubí, takže se klapka z vesela zanáší a obaluje mastným šlemem z odvětrávání bloku zpět do sání... Asi pleteš dokupy informace jak k BMM, tak k MPi 
-
GrounZero - FK
když se čistí benzínem sama, tak proč sem tam měl minimálně 2mm vrstvu po stranách černýho šmejdu ?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
GrounZero : protože máš MPi a on BMM .
Chce to jen trochu číst a hledat !
Chce to jen trochu číst a hledat !
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Emilku, můžu Tě trochu doplnit? Hledat, číst a přemýšlet nad tím, co čtu 
Derek:
Derek:
-
zizkoun - FK
Pokud mate BMM a jezdíte na LPG tak opravdu jednou za čas je potřeba klapku pročistit protože jenom při startování na benzín se nestačí očistit.