Kľučky (kliky) do silikónu - čo vy na to?

karoserie, narazniky, skla atd.
DanoSK - FK

Kľučky (kliky) do silikónu - čo vy na to?

Příspěvek od DanoSK - FK »

Zdravím, práve riešim koróziu okolo kľučiek na dverách. Opravujem "puchýře" na všetkých dverách, a to za každou kľučkou hore vzadu... Asi sa tam v zime nazberala soľ a tak to porantalo... Mám kľučky vonku a po ošetrení a nastriekaní dverí uvažujem, že osadím kľučky do silikónu - obsilikonujem ten otvor vo dverách a "vlepím" kľučky. Čo vy na to? Pomôže to proti zrážaniu vody, soli a bordelu okolo kľučiek??? Má s tým niekto skúsenosť? Váš názor?
Vasek

Re: Kľučky (kliky) do silikónu - čo vy na to?

Příspěvek od Vasek »

nepomůže, voda se do vnitřku primárně dostává horem okolo gumy okna... A když prší, tak jí je tam opravdu hodně. Nemá cenu něco lepit silikonem, vodu ve dveřích mají naprosto všechny auta. Jediné, co můžeš udělat, je vystříkat dveře nějakym konzervačním prostředkem k tomu určeným.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
DanoSK - FK

to hej, dvere som už dutinovým voskom vystriekal dvakrát. Zatiaľ nemám problém s koróziou vnútrajška dverí. Korodujú mi len miesta v zadnom hornom rohu nad každou kľučkou zvonka dverí. V zime presne v tom mieste vidieť, že nazberaná voda okolo kľučky uniká práve týmto rohom - biela mapa... Všetko som vyčistil, nastriekal dinitrolom, potom základnou a fukol som to povrchovou farbou. Dnes idem osádzať kľučky. Takže nekomplikovať to a dať to normálne bez všetkého? Mal som taký pocit, že keby som tam napatlal silikón zvonku aj zvnútra, tak sa voda (soľ) nedostane až k hrane plechu, resp. nezostane stáť bordel medzi kľučkou a plechom dverí, lebo tým silikónom by som vlastne tú špáru medzi kľučkou a plechom zarovnal..
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tak jestli jseš přesvědčenej, že to bude fungovat, tak to klidně zkus. Nejlepší je stejně osobní zkušenost. Třeba je tvoje teorie správná... BTW: taky mi reznou zadní dveře v tom místě, jak popisuješ. A rozhodně to neni jediná felicie, o který vim, že tam rezne.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
DanoSK - FK

tak som to osadil bez silikonu. Len som tam jemne fukol dutinový vosk. Mám ale pocit, že v zime som to robil nadarmo, lebo tá farba akosi nie a nie vytvrdnúť... V jari to budem musieť skontrolovať...
Odpovědět