utopenci - recept - rada
-
lord_sef - FK
utopenci - recept - rada
Nakládá někdo z vás utopence? poradí mě někdo nějaký dobrý a vyzkoušený recept? Mám je rád, ale v okolí koho znám je nikdo doma nenakládá... vím, že na internetu je receptů tuna, ale chci něco, co je vyzkoušené a dobré. Díky moc za každou radu.
Re: utopenci - recept - rada
Přidám se: cokoliv nakládaného, hermelín, utopenci, párky v marinádě atd
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Hermelín- rozkrát na půl podelně, pomazat nějakou pikantní pálivou (např. chilli) pastou, poklást na plátky nakrájeným česnekem po celé ploše,přiklopit zpět, naložit do oleje a cibule a nechat 14 dnů v ledničce. Pokud to vydržite. Vše se musí krásně rozležet. Potom při podávání pokrýt naloženou cibulí a posypat hrubě mletým barevným pepřem.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Mám několik receptů na utopence.Vesměs je to stejné jde jen hlavně o kvalitní špekáčky.
Dělám hlavně tyto:
Ingredience:
M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
voda
ocet
kuličky pepře
mletý pepř
feferonka
bobkový list
plnotučná hořčice
Příprava:
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.
A nebo jsou dobré ještě tyto:
Na 3 litrovou lahev potřebujeme následující:
40 lžic vody - 560 ml
25 lžic octa - 350 ml
10 lžic oleje - 140 ml
5 lžic vorčestru - 70 ml
5 lžic hořčice - 70 ml
5 bobkových listů
5 ks nového koření
9 špetek soli
7 špetek pepře
2 špetky chilli
buřtíky nebo točený salám
kečup
cibule na kolečka
Příprava:
Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme buřtíky nebo točený salám rozkrojený na půlky střídavě s cibulí a pak zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme minimálně 3 dny uležet v lednici nebo na dobře ukrytém místě. Pro ostřejší chuť můžeme přidat feferonky.
Ale ty sou díky kečupu sladší,ale mi chutnaj.No připoměls mi že vánoce se blíží.Asi bych měl zas ze 3 sklínky udělat.
Dělám hlavně tyto:
Ingredience:
M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
voda
ocet
kuličky pepře
mletý pepř
feferonka
bobkový list
plnotučná hořčice
Příprava:
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.
A nebo jsou dobré ještě tyto:
Na 3 litrovou lahev potřebujeme následující:
40 lžic vody - 560 ml
25 lžic octa - 350 ml
10 lžic oleje - 140 ml
5 lžic vorčestru - 70 ml
5 lžic hořčice - 70 ml
5 bobkových listů
5 ks nového koření
9 špetek soli
7 špetek pepře
2 špetky chilli
buřtíky nebo točený salám
kečup
cibule na kolečka
Příprava:
Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme buřtíky nebo točený salám rozkrojený na půlky střídavě s cibulí a pak zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme minimálně 3 dny uležet v lednici nebo na dobře ukrytém místě. Pro ostřejší chuť můžeme přidat feferonky.
Ale ty sou díky kečupu sladší,ale mi chutnaj.No připoměls mi že vánoce se blíží.Asi bych měl zas ze 3 sklínky udělat.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mrkni do mailu...poslal jsem ti několik způsobů jak na utopence a hermelíny,mám to v pdfku což sem bohužel nedám.....
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Nakládám hermelín i utopence, teď mám už týden oboje naložené na Vánoce 
My když nakládáme hermelíny, tak je nechámě pár dní v teple na lince a za 3 dny se daj už jíst
ňamka
Šmoulujem na to! 
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
artin: tři dny? Šmarjá pano, pokud to není jenom hermelín zalitý olejem, tak to se nemůže stačit pořádně uležet, ani v teple... Nasát všechny ty chutě a aroma z přísad... To chce tak alespoň deset dní, třeba teďka jsem je dělal 3. prosince a v plánu je pustit se do nich až od 25.
To samo utopenci..
když by se vám nechtělo s tim dělat tak doporučuju od firmy Miškovský spol.s r.o. 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw