volant z Octavie II face - krytka bagu

vybavení a úpravy interiéru atd.
Kuba20 - FK

volant z Octavie II face - krytka bagu

Příspěvek od Kuba20 - FK »

Ahojte,
prosím, potřeboval bych menší radu.
bude tento volant http://img01.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2821977966 sedět na moji feldu (r.v. 98, dvouramenný volant s kulatým klaksonem) ?

případně co bude konkrétně potřeba přikoupit nebo upravit. Snažil jsem se hledat, ale byl bych radši za názory na tento konkrétní volant.

Předem děkuji za odpovědí, hezký den.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 10. pro 2012 8:52:29, celkem upraveno 2 x.
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: volant z Octavie II face

Příspěvek od straca »

cau,das ho tam bezproblemu,prohodis kus za kus,jen na neho budes muset nejak prodelat(prilepit,prisroubovat)vlantovy krouzek z tveho puvodniho volantu,aby ti to troubilo a vypinalo blinkry,jinak mi ve felde prijde hezci octavia nebo fabia 2 pred face,ale to je jen vec nazoru
Honziiik1 - FK

Re: volant z Octavie II face

Příspěvek od Honziiik1 - FK »

Půjde ti tam v poho mám tam volant z octavie 2, a kroužek sem vyřešil tak, že pilkou jsme odřízl tu platovou část která vystupuje z toho dvouramennýho volantu co drží ten kroužek a to přilepil zespoda k tomu z octavie a je to supr za 10 min hotovo, vypadá to jako z fabriky a nemusíš se bastlit z úpravou toho volantu aby ti tam sedl feldí kroužek. :-D
Kuba20 - FK

Re: volant z Octavie II face - krytka bagu

Příspěvek od Kuba20 - FK »

díky za rady, v úterý se pokusím ho "zprovoznit". .ještě bych potřeboval jednu věc - dá se někde sehnat jenom ta krytka airbagu ? pro mě je bag zbytečný, ale nechci jezdit s dírou ve volantu a bez klaksonu. .díky za tipy :salut:
Honziiik1 - FK

Krytka se sehnat dá já ji scháněl asi měsíc, ideální optat se u nějakých šmelinářů s auty, kteří opravují jen tak na oko, ty na ně mají zdroj. :D JInak musíš k tomu sehnat i vystřelenej airbag, protože mechanismus troubení je součástí airbagu a ne té krytky. Krytka je jen kus plastu na vršek.
Honziiik1 - FK

Jinak u mě to vypadá takhle. :D Myslím, že je to na felicii luxus ;)

Obrázek

průměr volantu je naprosto stejnej (možná o 2mm je větší), takže i bez posilovače je to v pohodě. Výhodou je tlustší věnec proti serii.
mirci10 - FK

Příspěvek od mirci10 - FK »

A máš tam teda airbag, či nie. Vyzerá to veľmi pekne, niečo také by som bral aj ja.....ale kupiť volant bez bagu problém nieje, ale čo stou dierou? :hlava:
marek.v - FK

Příspěvek od marek.v - FK »

Honziiik1 píše:Jinak u mě to vypadá takhle. :D Myslím, že je to na felicii luxus ;)

průměr volantu je naprosto stejnej (možná o 2mm je větší), takže i bez posilovače je to v pohodě. Výhodou je tlustší věnec proti serii.

luxus? som za originalitu a viac mi tam sedí originál VW 4ramenný volant ako tento. moj subjektívny názor. ale reč je tu o umiestnení nie o vzhlade, tak sorry :D
Naposledy upravil(a) Maty dne pon 17. pro 2012 18:40:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraveno dle pravidla č.4 - citace obrázků
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

dneska za mrzký peníz seženeš i komplet volant s airbagem. A nemusíš složitě vymýšlet záslepku :salut:
Honziiik1 - FK

Jak píšu víš já ho tma dával když o2 byla novinka a krytka mě vyšla na nějakejch 300 i s poštovným (airbag by byl za 3500) dneska je to jiný. Navíc stejně potřebuješ vystřelenej airbag kvůli mechanismu troubení (prostě ten prázdnej pitel uřízneš nožem odstraníš tu rozšklebenou krytku dáš tam novou a celý namontuješ do volantu. Samotná krytka je kus plastu a auto nebude troubit.

Já sem tam airbag neměl měl jsem 2 ramenej. kdybych měl 4 ramenej s bagem tak určitě neměním. Ale místo toho 2 ramenných je to podle mě bomba a mě se i víc líbí jak 4 ramenj original, navíc má i dobrou barvu, jen znalec si všimne že to není origo volant. Vlastně jen 1 se mi stalo, že někdo řekl je ty tam máš volant z octavie.

Momentálně řeším co dát do funíka (felicia fun) jestli dát origo 4 ramenej nebo tenhle, samozřejmě u obou variant bude očalouněn do žluté. Pro origo hovoří že je origo a že se tam dával, pro O2 hovoří podstaně lepší pocit z držení volantu a tím i celého řízení.
Odpovědět