Disky na Pick-up
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Disky na Pick-up
Lidi potřeboval bych radu .
V techničáku od Pickupa jsem našel větu která me zarazila .
Je tu psáno:
Nelze použít pneumatiky z jiných typů vozidel Škoda - felicia ,felicia combi,favorit,forman,pick up
Alternativně lze použít ráfky z lehké slitiny 5.5J x 13 ET 36
Na evidenčce mi technik říkal že tam mají být gumy z jiným označením - zátěžové , to bych ještě pochopil .
Ale zarazilo mě , že se nedají použít 14 disky ?
Na všech feliciich co jsme měli doma , tak byla alternativa 14ti palcovích disků .
Otázka tedy zní , lze si nějak nechat dopsat 14ky do techničáku i na PICK Up ?
díky za reakce
V techničáku od Pickupa jsem našel větu která me zarazila .
Je tu psáno:
Nelze použít pneumatiky z jiných typů vozidel Škoda - felicia ,felicia combi,favorit,forman,pick up
Alternativně lze použít ráfky z lehké slitiny 5.5J x 13 ET 36
Na evidenčce mi technik říkal že tam mají být gumy z jiným označením - zátěžové , to bych ještě pochopil .
Ale zarazilo mě , že se nedají použít 14 disky ?
Na všech feliciich co jsme měli doma , tak byla alternativa 14ti palcovích disků .
Otázka tedy zní , lze si nějak nechat dopsat 14ky do techničáku i na PICK Up ?
díky za reakce
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Disky na Pick-up
Ono jde o to, že pickup má vyšší nosnost, proto se nesmí použít pneu ani disky z ostatních feld. ( dříve byl tento problém u formanů, na které se papírově nesměly používat disky z favoritů)
Čili bys musel koupit disky s certifikátem, že jdou na pickup a potom ti je tam magistrát zapíše, tak, jako 15 a 16-ky.
Čili bys musel koupit disky s certifikátem, že jdou na pickup a potom ti je tam magistrát zapíše, tak, jako 15 a 16-ky.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle jsem zrovna slyšet nechtěl
. Myslel jsem že to pujde napsat jako alternativa , tak jako u normální felicie . No co.
Mě šlo o to že mám docela pěkný čtrnáctky i s gumama , holt jsem je tam dal a budu doufat ve vstřícnost četníků .
Skustim sehnat nějakej tipovej list na pick up a uvidím .
Mě šlo o to že mám docela pěkný čtrnáctky i s gumama , holt jsem je tam dal a budu doufat ve vstřícnost četníků .
Skustim sehnat nějakej tipovej list na pick up a uvidím .
pokud nenarazíš na nějakýho velkýho rejpala, tak by to projít mělo. Osobně vídám poměrně dost feld s favoritíma kolama, ačkoli je to výslovně zakázáno a taky to zřejmně prochází. Jen nechápu, že to ty favorití kola vydržej. Na bejvalym prac. formanovi, kterej jezdil dost naloženej, začaly všechny 4 origo disky házet po 1 sezoně (cca 40000km) a uprostřed druhý jsme je museli vyhodit. Až feliciácký byly v pohodě.
-
Zbynda - FK
já mám na FUNce taky napsaný pouze 13 a ještě s pneu 165/80 a jezdím 15.Zatím jsem neměl problém a jezdím takhle už 3rok a pár policejních kontrol už taky proběhlo a zatím cajk.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
proč by to mělo feldě vadit, když váhově jsou ty auta téměř stejný... znám taky plno feld co jezdí na favoriťáckých kolech a problém namají a ani není proč by měli mít... jasný že u pick-upa je to jiný, člověk ho naloží tak je váhou jinde ale nechápu proč by to mělo vadit normální Feldě...Vasek píše:pokud nenarazíš na nějakýho velkýho rejpala, tak by to projít mělo. Osobně vídám poměrně dost feld s favoritíma kolama, ačkoli je to výslovně zakázáno a taky to zřejmně prochází. Jen nechápu, že to ty favorití kola vydržej. Na bejvalym prac. formanovi, kterej jezdil dost naloženej, začaly všechny 4 origo disky házet po 1 sezoně (cca 40000km) a uprostřed druhý jsme je museli vyhodit. Až feliciácký byly v pohodě.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
RAIMMI: pozor, u Fav disků na Fel by administrativní problém správně měl být. Podle vyjádření Škodovky disky z Fel lze použít na Fav (93+, kvůli rozteči), opačně nikoliv
Totéž platí i pro disky z Formana/užitkových verzí... ale to už se dostávám trochu jinam.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Já to nejspíš taky řešit nebudu . Ale jen jsem zjištoval jestli to pujde nějak jednoduš . Vidím že asi ne .
Možná by se dal upravit tipovej list aby ty kola byli určeny pro pick up . Ale aby do toho moc neštourali na uřadě .
Možná by se dal upravit tipovej list aby ty kola byli určeny pro pick up . Ale aby do toho moc neštourali na uřadě .
-
MIC_BJUKENEN - FK
ahoj chtel jsem jse zeptat jakou ma vyhodu dat tyhlekola na kratkou felicii?vsiml jsem jsi ze je hodn elidi shani,ty pikapovy jsou neco na spusob prevaraku?
pick up disk má šířku 5,5J lze tedy na něj dát pneu 175 a ještě oproti klasice mají širší límec asi o 1cm.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Grave
nemělo by to být o 1 cm, ale o 25,4mm (pravda neměřil jsem to)
4,5J na obyč discích znamená šíře disku 4,5 palce (coulu) a pickup má o jeden palec disky širší. 1 palec je v anglofilních zemích 25,4mm a v českých zemích 26,3mm. Jak je to v germanských zemích, když škodovka patří VW to netuším

nemělo by to být o 1 cm, ale o 25,4mm (pravda neměřil jsem to)
-
MIC_BJUKENEN - FK
ahoj takze jse tam davaji pneu 175-60-R13 nebo co j epredepsany skodovkou?Grave píše:pick up disk má šířku 5,5J lze tedy na něj dát pneu 175 a ještě oproti klasice mají širší límec asi o 1cm.
-
MIC_BJUKENEN - FK
Je mi líto, ale tato stránka je jen pro členy kteří podporují náš server!
Jak podporovat náš server najdete zde.
jo no.
Jak podporovat náš server najdete zde.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Alespoň víš co znamená "dobrá rada nad zlato"
-
nebulus - FK
Ja mám v techničáku iba gumy 165/70 R13 83R a disky 51/2J X13 ET36. Žiadna alternatívy tam nie sú 
-
RABAKAKAKA
DOBRY DEN
PRECETL JSEM SI SE ZAJMEM CELE TOTO ZAJMAVE TEMA.
POKUT JSEM POCHOPIL SPRAVNE TAK NA DISKY PICK UP JDOU SIRSI GUMY.
CHTEL JSEM SE ZEPTAT - TO JE SKRZ VETSI UNOSNOST NEBO JE TO LEPSI I V NECEM JINEM? TREBA LEPSI JIZDNI VLASTNOSTI?
ASI HLOUPEJ DOTAZ ALE NEROZUMIM TOMU TAK SE RADSI PTAM
DIKY A AHOJ
PRECETL JSEM SI SE ZAJMEM CELE TOTO ZAJMAVE TEMA.
POKUT JSEM POCHOPIL SPRAVNE TAK NA DISKY PICK UP JDOU SIRSI GUMY.
CHTEL JSEM SE ZEPTAT - TO JE SKRZ VETSI UNOSNOST NEBO JE TO LEPSI I V NECEM JINEM? TREBA LEPSI JIZDNI VLASTNOSTI?
ASI HLOUPEJ DOTAZ ALE NEROZUMIM TOMU TAK SE RADSI PTAM
DIKY A AHOJ
-
nebulus - FK
Pick Up má fakt úžasné jazdné vlastnosti, poserieš sa už v prvej zátačke 
-
RABAKAKAKA
AHOJ
TO ASI NEBUDE ODPOVED K ME OTAZCE?
JA SE PTAL V CEM JSOU TY SIRSI GUMY LEPSI A PROC JE HODNE LIDI CHCE A HLEDA