Při sešlápnutí spojky klesnou otáčky až chcípne
-
HorisFelda - FK
Při sešlápnutí spojky klesnou otáčky až chcípne
Zase jsem koupil feldu a už zase problém. Po 1.6 do který už jsem se bál po všech problémech jít, jsem koupil 1.3 MPI a teď mi začala dělat to že nastartuju, sešlápnu spojku a ještě než zařadim tak začnou klesat otáčky a pokud spojku nepustim tak chcípne. Řešil jste to už někdo? Žádnej rámus od spojky, nic, jen prostě stratí otáčky a chcípne. Při rychlim řazení se s tim dá jet, ale když potřebuju zařadit jedničku před rozjezdem tak to chcípá. Dá se to vyřešit doma nebo budu muset teď před vánoci vyhazovat za servis? Všem budu vděčný za rady.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Při sešlápnutí spojky klesnou otáčky až chcípne
ME napada nema to nejakej odlehcovanej (stocenej) setrvacnik apod?
-
HorisFelda - FK
Tak to netušim. Není tam třeba nějaký čidlo nebo něco co by ty otáčky snížilo? Je to divný.
-
Jardak
- Kontaktovat uživatele:
Skoro to vypadá na vydřený axiální ložisko. Jak se šlápne na spojku,tak se čelo kliky na něj přitlačí a začne to motor brzdit. Když sešlápneš spojku a přidáš plyn,udrží se motor v chodu? Je cítit,že je motor v tahu?
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kdyby to bylo ax ložisko tak bude špatně mazat ,
helej , zkus zařadit držet spojku sešlápnutou a pak nastartovat , auto odbržděný , udělej to někde na větším place ,
mě se zdá že by to mohla dělat spojka
helej , zkus zařadit držet spojku sešlápnutou a pak nastartovat , auto odbržděný , udělej to někde na větším place ,
mě se zdá že by to mohla dělat spojka
-
Jardak
- Kontaktovat uživatele:
Tady nemá volný axiál na tlak oleje vliv,to není liazka,kde tlak oleje jde přes axiál.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
-
steelboy - FK
ahoj, mě se něco podobného taky stalo. probíhalo to tak, že když jsem zpomaloval a chtěl jsem podřadit nebo zastavit na křižovatce, tak motor zhasnul. Auto neškublo, jako když je zařazená rychlost a nepřidáš plyn. nakonec to byl alternátor. mechanik říkal, že byl uvnitř spálený. vyměnil ho a všechno v pohodě.
-
HorisFelda - FK
Přestalo to samo od sebe. Tak doufám že to vydrží. Ani kamarád mechanik totiž nechápal čím by to mohlo bejt. Dnes 230km a neudělalo to ani na jedný z těch asi padesáti křižovatek. Dokonce ani hned po nastartování.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Me tak napada nebrodil jsi se nekde vodou a nemrzne tam u tebe? Mas u motoru ty spodni kryci plechy? vepredu a po stranach? Omrkni.
Me obcas zdechala, kdyz jsem vyradil pri brzdeni motorem. Dela to jen v urcitych teplotach a NAVIC, jen kdyz jsem pred tim jezdil s klimou a ted mam klimu vypnutou. Takze nejake adaptace v jednotce. Na podzim mi to udelalo asi 4x, uz jsem to chtel zacit resit ale zmizelo to...
pokud to udela i pri pokusu o rozjezd, hledal bych problem ve spojce. Mohlo by to byt slyset, jestli motor zabere a zdechne tim, ze ho neco zastavi, nebo jestli treba nema palivo (spojka vs. cidlo otacek, muze byt olepene nejakym bordelem, kdyz se spojka hne, muze se neco zmenit.. ale to je hodne fantazie)
pokud to udela i pri pokusu o rozjezd, hledal bych problem ve spojce. Mohlo by to byt slyset, jestli motor zabere a zdechne tim, ze ho neco zastavi, nebo jestli treba nema palivo (spojka vs. cidlo otacek, muze byt olepene nejakym bordelem, kdyz se spojka hne, muze se neco zmenit.. ale to je hodne fantazie)
-
HorisFelda - FK
Já si na ty ruce asi nas...u. Když už přestal jeden problém, tak mi zas najednou přestaly svítit světla. Jelikož jsem ale nenašel knihu údržba tak jsem prohlížel všechny pojistky desítky a patnáctky (20,25 a 30 jsem nevyndaval) a ejhle, teď mi auto svítí ale zase nejde nastartovat. Startér točí ale auto nechytne. Skusil jsem tedy odpojit baterii a znovu zapojit a stejně to nechytne. Mám v kompu VAG ale jen trial verzi. Mohu mazat chyby ale nastavovat ne. Tak jsem smazal chyby, znovu už se neobjevují ale auto stále nejede. Tuší někdo co jsem mohl posr..?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak znovu pojistky a domačkat konektory v pojistkovce.
-
HorisFelda - FK
Nad tím jsem taky polemizoval a tak jsem i prostříkal kontaktolem. A nic. Neví někdo o kompletním VAGu ke stažení zdarma? Už jsem stáhl 4 a všechny maj jen funkci vymazání chyb ale nejde nastavení klapky. Mám win 7.
-
HorisFelda - FK
Opraveno. Do auta se někudy dostávala voda a stejkala na pojistkovku. U pojistky č4 se po odklopení odtrhl kablík spojený s funkcí čerpadla. Vůbec mi nějak nedošlo že ho neslišim bzučet. Teď ještě zjistit odkud se tam dostává ta voda, protože ty drátky už jsou okondenzovaný tou bílo-zelenou sračkou.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no neboj je to předním oknem
-
HorisFelda - FK
Že to ale steče přímo na pojistkovku. Navíc jsem zjistil po odkrytí gumového koberce, že je pod ním snad 3 litry vody. Vysál jsem to na benzínce ale jelikož je zima, tak jak se mi díky tomu rosí čelní sklo a musím škrábat i zevnitř. Takže každý ráno musím rozprostřít hadr po palubce a škrábat. To je stoprocentní že je to oknem? Na stodváce jsem tohle jednou řešil tak že jsem čelní sklo vyndal, do gumy vetřel vazelinu, na rám taky a nasadil z5. Pomohlo to. U feldy ale nemám zabělený rohy na okně takže bych spíš tipoval že to prosakuje jinudy. Budu rád za každou radu, okno se mi vyndavat nechce. Ještě mně napadlo, jestly mi pod tapecem někudy neteče od střešního okna, to taky asi skouknu.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
-
HorisFelda - FK
Děkuju.
Spousta rad v jednom. Vyskouším vše.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Je to bohuzel klasika vyrizni gumu vyndej sklo oprav karoserii a dej novou gumu a sklo zpet pak vysusit auto a bude to ok.