Depozit + RZ + STK
-
HorisFelda - FK
Depozit + RZ + STK
Tak jsem si ke svojí feldě pořídil eště dělníka na stavbu, formana pick-up. Zkoušel jsem se ptát už kdekoho ale zatim žádné rady. Proto se zeptám i tady a třeba někdo bude vědět. Pick-up je v polopřevodu na bazar a RZ jsou v depozitu. Zatím je vyzvedávat nechci, musím nejdřív vyvařit prahy a jeden podběh, ale teď k tomu problému. Fávo je sice 93 rok ale prej je tam ekodaň 10 tisíc a to se mi vzhledem ke stáří vozu platit nechce. Zná tady někdo způsob jak vyzvednout RZ z depozita bez placení ekodaně, nebo jak ekodaň obejít.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depozit + RZ + STK
No a kdy byl naposledy proveden převod v registru vozidel? Třeba je ta ekodaň už zaplacena, platí se jenom jednou.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jestli má š velkej TP tak zjistíš jestli je eko 10 nebo jen 5 litrů ,
musel by jsi se dohodnout s posledním majitelem zapsaným v tp , že spolu uděláte nějakou smlouvu o zápůjčce atp že budeš platit povinné a pokud ho platit nebudeš že to půjde k tvé odpovědnosti , pokud bude souhlasit , tak se dohodneš(resp původní majitel) s bazarem , musí se udělat smlouva o zrušení kupní smlouvy a navrácení věci , původní majitel to napíše zpět na sebe za popl 50kč ,
další možnost je ZTP
jinak to zaplatit musíš
musel by jsi se dohodnout s posledním majitelem zapsaným v tp , že spolu uděláte nějakou smlouvu o zápůjčce atp že budeš platit povinné a pokud ho platit nebudeš že to půjde k tvé odpovědnosti , pokud bude souhlasit , tak se dohodneš(resp původní majitel) s bazarem , musí se udělat smlouva o zrušení kupní smlouvy a navrácení věci , původní majitel to napíše zpět na sebe za popl 50kč ,
další možnost je ZTP
jinak to zaplatit musíš
-
Michael - FK
Přidám se s dotazem... Budu kupovat druhou, plně pojízdnou Fel, ale na rozebrání na ND. Chtěl jsem se zeptat, jak je to s odhlášením/přihlášením auta, zda je nějaká možnost, koupit auto, předešlý majitel auto odhlásil, já byl sice vlastníkem, ale auto už nepřihlašoval, a nemusel platit EKO? Je nějaký způsob jak postupovat?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jde , buď sehnat papír o ekolikvidaci , nebo z auta udělat "věc" tj , čestné prohlášení že je z vozu např dřevník , prolézačka pro děti , kurník , ..... , atd. , obojí musí původní majitel , můžeš i ty ale nejdřív zaplatíš zákoné poplatky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud již to je v polopřevodu, tak je to problém, nejdřív musíš auto dohlásit a pak teprve zrušit.
Mělo se to udělat tak, že původní majitel ti měl prodat auto na ND. Sepsali by jste smlouvu, že ti auto prodává na ND na opravu tvého vozu, jelikož máš stejný vůz, typ, spz ...... atd. Původní majitel by vrátil značky a OTP, ty by jsi auto rozebral na ND a pro jistotu si ke kupní smlouvě přiložil nějakej ústřižek ze šrotu a ze sběrnýho dvora, kam jsi odevzdal nepotřebný věci z rozebraného vozu. Toto je legální způsob a byl by jsi i krytej, až ti jednou někdo zaklepe na dveře a bude chtít vědět, co jsi udělal s vozidlem, které údajně podle čestného prohlášení využíváš jiným způsobem. Tlačí na to evropská unie, jelikož je jim známo, že se těma čestnejma prohlášeníma na kurníky, králíkárny, ap. obchází zákon o ekolikvidaci.
A pozor, je tu ještě jedna věc, pokud máš auto v polopřevodu napsané na sebe jsi povinej platit zákoné pojištění. Pokud tak neděláš, naskakuje ti za každý den penále 50,-Kč.
Mělo se to udělat tak, že původní majitel ti měl prodat auto na ND. Sepsali by jste smlouvu, že ti auto prodává na ND na opravu tvého vozu, jelikož máš stejný vůz, typ, spz ...... atd. Původní majitel by vrátil značky a OTP, ty by jsi auto rozebral na ND a pro jistotu si ke kupní smlouvě přiložil nějakej ústřižek ze šrotu a ze sběrnýho dvora, kam jsi odevzdal nepotřebný věci z rozebraného vozu. Toto je legální způsob a byl by jsi i krytej, až ti jednou někdo zaklepe na dveře a bude chtít vědět, co jsi udělal s vozidlem, které údajně podle čestného prohlášení využíváš jiným způsobem. Tlačí na to evropská unie, jelikož je jim známo, že se těma čestnejma prohlášeníma na kurníky, králíkárny, ap. obchází zákon o ekolikvidaci.
A pozor, je tu ještě jedna věc, pokud máš auto v polopřevodu napsané na sebe jsi povinej platit zákoné pojištění. Pokud tak neděláš, naskakuje ti za každý den penále 50,-Kč.
to ano ale pouze pokud auto provozuje, pokud stojí mimo pozemní komunikaci tak povinnost mít sjednané pojištění zaniká103457 píše: A pozor, je tu ještě jedna věc, pokud máš auto v polopřevodu napsané na sebe jsi povinej platit zákoné pojištění. Pokud tak neděláš, naskakuje ti za každý den penále 50,-Kč.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ano ale pouze v případě že jsou rz odevzdány do depozitu
páč ty bu.... to dali do jednoho zákona , a ten se poruš i když není vozidlo provozováno a je odstaveno mimo veřejné komunikace ,
pokud je odstaveno a není placeno pojištění lze se soudit ovšem něco to stojí
páč ty bu.... to dali do jednoho zákona , a ten se poruš i když není vozidlo provozováno a je odstaveno mimo veřejné komunikace ,
pokud je odstaveno a není placeno pojištění lze se soudit ovšem něco to stojí
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
..................... majitel ti měl prodat auto na ND. Sepsali by jste smlouvu, že ti auto prodává na ND na opravu tvého vozu, jelikož máš stejný vůz, typ, spz ...... atd. .....................
nevím jak uvás , ale u nás to nelze , na tabuli měli napsáno , .......... NESMÍ BÝT POUŽITO NA ND , SMÍ Z NĚJ BÝT KURNÍK ...........atd
nevím jak uvás , ale u nás to nelze , na tabuli měli napsáno , .......... NESMÍ BÝT POUŽITO NA ND , SMÍ Z NĚJ BÝT KURNÍK ...........atd
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U nás to jde, ale musí mít kupující na sebe registrovaný stejný typ vozu, který kupuje na ND.
-
HorisFelda - FK
Nejjednoduší způsob prodeje vozu na ND je, že majitel dá SPZ do depozita a provede převod v době depozita. Legislativa to umožňuje. Takhle to mám já s pick-upem. No a pokud si Doklady nevyzvedne do jednoho roku od uložení, magistrát doklady skartuje a zruší. Prodloužení depozita je pak možné vždy jen na půl roku a to za poplatek 100,-(tuším), tu cenu nevim přesně. Tím že je vozidlo v depozitu převedeno/odhlášeno na nového majitele, veškeré povinosti a práva přecházejí na nového majitele. Problém vznikne pouze v případě, že se auto objeví někde na silnici a třeba ho odtáhnou. Asociace pojistitelů pak požaduje doplacení už výše zmíněných +-50,- za každý den od polopřevodu. Bohužel je tak zákon nastaven. Já osobně se zbavil spousty aut v polopřevodu na mně, do sběrny a musel jsem pak sepisovat spoustu žádostí čestného prohlášení že vozidlo zaniklo. Toho lítání s tim, nikomu nepřeju. Trvalo to asi měsíc na cca 25 aut. Navíc jsem to nemohl udělat v jeden den, protože nejsem OSVČ a timpádem můžu naráz řešit jen 5žádostí.