1.3BMM nenahodí otáčky
1.3BMM nenahodí otáčky
Ahoj všem kamarádům z Feliciaklubu!
Prohledal jsem hledání, ale všude jsem našel problém trochu odlišný, než mám já, proto zakládám nové téma.
Mám 1.3 BMM r.v.96. Minulý týden jsem jel skoro nadoraz a pak jsem vzal za 200Kč a jel domů. Pak jsem nasrartoval úplně normálně druhý den, ujel pár metrů, dělal něco v garáži a pak zase vyjel a jel nějakých 5km. Tam jsem zaparkoval a šel nakoupit a pak jsem chtěl nastartovat a začalo to točit, ale to bylo všechno. Zkoušel jsem to takhle třikrát a nic. Tak jsem volal kamarádovi, aby mi poradil a ten mi řekl, ať vypojím všechny pojistky a zase je vrátím zpátky a ať nastartuju náhradníma klíčema, kdyby se uvilnil čip od imobilizéru v klíčku. No, jenže to nepomohlo a tak jsem to tam různě roztlačoval a pak si zavolal kámoše po asi šesti neúspěšných pokusech a jeho autem jsme to startovali přes kabely, protože to vypadadlo na baterku (byť je od léta nová). Jenže nic. Tak jsme to zkoušeli na laně asi pětkrát roztahovat a jen to jakoby chytlo a při držení plynu to drželo otáčky na nějakých cca 500 (nemám otáčkoměr) a po sundání nohy nebo po prošlápnutí spojky to zase chcíplo. Ale motor točil jakoby, byť jen v nízkých otáčkách. Podotýkám, že plyn jsem měl vždy na podlaze. Tak jsme auto odtáhli k baráku na sídliště a mě napadlo, že jsem mohl vzít blbej benzín, byť jsem bral na OMW. Tak jsem vzal do kanystru 5litrů a k těm 5cca, co tak byly jsem to včera dolil. Jenže to nenastartovalo protože byla slabá baterka (ty mrazy a před tím to startování na prázdno) a tak jsem to zkusil roztáhnout na laně a najednou to chytlo. Tak jsem nechal kamaráda v nastartovaný Feldě a celej šťastnej jsem šel domů vrátit klíčky od druhýho auto, ale když jsem se asi za 15minut vrátil, tak kámoš koukal pod kapotu a že to najednou chcíplo. Pak jsme to zkoušeli z kopce pustit a zkusit do nahodit, ale vždy to jen drží otáčky a pokud pustím plyn nebo zmáčknu spojku, tak to chcípne a musím znova. A takhle je to dokola pořád. Takže Vás kluci prosím o radu, protože jsem z toho nešťastnej, protože fakt nevím, co to je a jsem zoufalej. Napadlo mě špatný čerpadlo třeba nebo fakt už netuším. Poraďte mi někdo, prosím. Díky moc!
Prohledal jsem hledání, ale všude jsem našel problém trochu odlišný, než mám já, proto zakládám nové téma.
Mám 1.3 BMM r.v.96. Minulý týden jsem jel skoro nadoraz a pak jsem vzal za 200Kč a jel domů. Pak jsem nasrartoval úplně normálně druhý den, ujel pár metrů, dělal něco v garáži a pak zase vyjel a jel nějakých 5km. Tam jsem zaparkoval a šel nakoupit a pak jsem chtěl nastartovat a začalo to točit, ale to bylo všechno. Zkoušel jsem to takhle třikrát a nic. Tak jsem volal kamarádovi, aby mi poradil a ten mi řekl, ať vypojím všechny pojistky a zase je vrátím zpátky a ať nastartuju náhradníma klíčema, kdyby se uvilnil čip od imobilizéru v klíčku. No, jenže to nepomohlo a tak jsem to tam různě roztlačoval a pak si zavolal kámoše po asi šesti neúspěšných pokusech a jeho autem jsme to startovali přes kabely, protože to vypadadlo na baterku (byť je od léta nová). Jenže nic. Tak jsme to zkoušeli na laně asi pětkrát roztahovat a jen to jakoby chytlo a při držení plynu to drželo otáčky na nějakých cca 500 (nemám otáčkoměr) a po sundání nohy nebo po prošlápnutí spojky to zase chcíplo. Ale motor točil jakoby, byť jen v nízkých otáčkách. Podotýkám, že plyn jsem měl vždy na podlaze. Tak jsme auto odtáhli k baráku na sídliště a mě napadlo, že jsem mohl vzít blbej benzín, byť jsem bral na OMW. Tak jsem vzal do kanystru 5litrů a k těm 5cca, co tak byly jsem to včera dolil. Jenže to nenastartovalo protože byla slabá baterka (ty mrazy a před tím to startování na prázdno) a tak jsem to zkusil roztáhnout na laně a najednou to chytlo. Tak jsem nechal kamaráda v nastartovaný Feldě a celej šťastnej jsem šel domů vrátit klíčky od druhýho auto, ale když jsem se asi za 15minut vrátil, tak kámoš koukal pod kapotu a že to najednou chcíplo. Pak jsme to zkoušeli z kopce pustit a zkusit do nahodit, ale vždy to jen drží otáčky a pokud pustím plyn nebo zmáčknu spojku, tak to chcípne a musím znova. A takhle je to dokola pořád. Takže Vás kluci prosím o radu, protože jsem z toho nešťastnej, protože fakt nevím, co to je a jsem zoufalej. Napadlo mě špatný čerpadlo třeba nebo fakt už netuším. Poraďte mi někdo, prosím. Díky moc!
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.3BMM nenahodí otáčky
To by mohl dělat snímač otáček.
A ten tam je proč? Já myslel že je tam jen pro otáčkoměr. Ten totiž nemám. Kde ho kdyžtak najdu? Díky.
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Co vím tak tam je pro generovani pulzu na civku. Zkus odpojit kabel ze svicky, pak at druhej zkusi startovat. Volnym kabelem zkus skratovat na blok motoru, pozor ale at nechytis ranu sam.
Druha moznost ze je to odpalena zapalovaci civka. Ta se da vzit a promerit multimetrem. Stalo se me neco obdobneho v lete.
Druha moznost ze je to odpalena zapalovaci civka. Ta se da vzit a promerit multimetrem. Stalo se me neco obdobneho v lete.
Fakt nikdo netušíte co by to mohlo být?
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Už jsi zkusil to, co ti psal Kouda?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Snímač otáček je na převodovce (tam někde mezi tím spojem převodouvkou a motorem) a ten dává impulsy na zapalovací cívku... Takže bud to může bejt cívka nebo hallův snímač zkus vyměnit tu cívku a když to nepomůže tak tan hallův snímač
Ahoj chlapi. Zkusím rozhodně to, co psal Kouda, až seženu kámoše. Ale jelikož nemám vůbec čas kvůli škole, tak jsem právě chtěl slyšet víc tipů od Vás, čím by to podle Vás mohlo být a že bych to zkusil všechno naráz. Ještě mě napadlo, že by mohlo být ucpané sání, co myslíte? Zatím díky moc všem!
Sání to nebude, mám taky BMM r.v. 95, zajdi do škodovky a chtěj origo snímač otáček, hlavně né druhovýrobu, já měl ten samý problém, z ničeho nic nechtěla chytit, motor měl snahu naskočit a nic, pak jsem ho vyměnil a staruji bez jakýchkoliv problémů. Jinak drží na dvou šroubech, povoluj s citem, já tam měl ještě origo a byl to porod ho povolit.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
Takže zkusím koupit nový snímač otáček. Je ještě něco, co jiného by to mohlo být?
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že drží na jednom šroubu..., ale to je detail já tam mám nějakej za 400kč musel jsem ho vymenit pač na diagnostice mi to furt hlásilo hallův snímač tak jsem to vymenil dal jsem tam origo svíčky kabely a víčko rozdělovače a jede to jak ďábel to auto
na to, že to je 1.3 40kw r.v. 96 a má to 208tkm 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
"jede to jak ďábel to auto
"
to mě při zmínce o 40kw položí na zem 
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci
Tak jsem Vám chtěl poděkovat za Vaše příspěvky. Startovat jsem nezkoušel, jak psal Kouda, ale jelikož se spoustu lidí shodla na snímači otáček, sháním ho. Bohužel jsem dnes přišel o šanci ho získat a tak ho zkusím zítra na vrakáči. Každopádně doufám, že to nebude pumpou, protože to by bylo v háji. Budu doufat, že je to ten hall. Spíš mi nejde do hlavy, jaktože jsem to pak natočil na chvíli. To jako na chvíli chytnul ten snímač? Takže díky moc a kdyžtak pište, pokud Vás ještě něco napadne. Díky a hezký svátky kluci!
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Já bych koupil funglovku a ne z vrakáču
nestojí to tolik ...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ale original ne nejakou cinu polaka apod. to uz radeji fakt to vrakoviste.
Tak jsem koupil nový hallův snímač a bohužel...Startér má tendenci točit, ale prostě to nechytne. Jako by tam nešel benzín. Přitom nějaký relé v pojistkovce cvakne a čerpadlo před tím táhlo, před tím týdnem. Teď jsem ho ale neslyšel najet, ale na ulici je ruch a jezdí tu auta. Napadlo mě, nemůže to být nějaký vadný imobilizér? Asi to dám do servisu, ale jde mi to, že jsem student a nemám moc peněz. A kor teď po Vánocích. Díky
Tak jsme s kamarádem koukali na přívod vzduchu, všechno ok, svíčka hází jiskru, palivo běželo před tím (teď už ne, protože je to tím opakovatelným startováním přetlakované či co) a pořád nic. Asi je to s největší pravděpodobností na servis a musí se to napojit na diagnostiku 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nemáš napsaný bydliště , třeba je někdo ochotný blízko a nenabídne se ti protože to neví , i kdyby jen kvůli diagnostice
nemáš tam nějakej přidanej alarm atp. ?
co palec ? snímač teploty ? zapalovací cívka ? klapka ? nemusíš to kupovat hned nový , domluv se s někým aby jste to zkusili mezi sebou přehazovat
nemáš tam nějakej přidanej alarm atp. ?
co palec ? snímač teploty ? zapalovací cívka ? klapka ? nemusíš to kupovat hned nový , domluv se s někým aby jste to zkusili mezi sebou přehazovat
Kdyby si někdo našel, tak by to bylo fakt super! Takže díky za upozornění, už jsem si to tam hodil
Jsem z Prahy. Alarm tam žádný nemám. Vůbec nic. Akorát mě napadlo, že by mohl blbnout imobilizér. Cívka je nejspíš v pohodě, když svíčky hážou jiskry. Právě motoru moc nerozumím. Jako jo, ale jelikož se mi ještě v něm nikdy nic nevykarasilo, takže jen tak, co jsem kam ze zajímavosti koukal. Klapku škrtící nemám, protože to není mpi. Rozdělovač je v pohodě, co jsme koukali s kamarádem a snímač teploty na to má vliv? Ten jsem nijak nezkoušel. Dá se nějak odstřihnout imobilizér?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
imo jan tak odpojit nejde , ale když je v háji většinou to chytí motor se proběhne a hned to chcípne
snímač teploty taky může mít vliv
i u jenoboda je klapka , nebo máš karburátor ?
snímač teploty taky může mít vliv
i u jenoboda je klapka , nebo máš karburátor ?
Takže mám zkusit podívat se na snímač teploty? Nevím ale, kde ho najdu a jaký to je, Je jich tam tuším víc. A klapku teda najdu prosím tě kde, mrknul bych na ni. Jak má teda správně vypadat, aby byla funkční?
Dělá mi to naprosto to samé jako při tom druhém pokusu startování: http://www.youtube.com/watch?v=0-j667hl4TM
Dělá mi to naprosto to samé jako při tom druhém pokusu startování: http://www.youtube.com/watch?v=0-j667hl4TM
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
odpoj hadicku co jde od benz. cerpadla a dej ji do nadobky a otoc klickem do prvni polohy a musi ti z toho tect benzin pokud ne a ja si myslim ze chyba bude nekde tam .....
pak odklop zadni sedacku je to vic na prave strane pod sedakem tam mas cerpadlo a musi byt slyset pokazde kdyz otocic klickem do prvni polohy.
pak odklop zadni sedacku je to vic na prave strane pod sedakem tam mas cerpadlo a musi byt slyset pokazde kdyz otocic klickem do prvni polohy.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
čidlo teploty se dá proměřit , podle r výroby je buď na skříni termostatu 4drátové , nebo starší ho maj na sacím potrubí pod klapkou , s klapkou/vstřikovačem nic neuděláš buď skusit vyměnit nabo diagnostiku , (je tam potenciometr kvůli poloze pro řj buď může bejt zasranej nebo v háji )
jak píše kolega vyzkoušej i to čerpadlo , pokud nepojede zkus vyměnit reléč5 dej tam třeba relé č 2
jak píše kolega vyzkoušej i to čerpadlo , pokud nepojede zkus vyměnit reléč5 dej tam třeba relé č 2
Díky moc kluci. Ale teď už to čerpadlo při první poloze klíčku nenaskočí, ale jen cvakne relé. Předtím to ale ještě dělalo. Proč to teď už nenatahuje jakoby?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
buď čerpadlo nebo relé , to že relé cvakne neznamená že opravdu seplo , může mít napálený kontakty
jak jsem psal seber z pozice 2 (mlhovky) a dej ho do 5
jak jsem psal seber z pozice 2 (mlhovky) a dej ho do 5
A to pak možná půjde nastartovat? V tom případě by teda byla chyba kde?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no prostě někde je problém a ten se musí najít a pak to půjde nastartovat
pokud čerpadlo neběží , a rozběhne se po výměně relé , tak je špatné relé , pokud to nepomůže tak jít dál , změřit na svorkovnici čerpadla napětí když tam napětí bude tak je v háji čerpadlo , pokud tam napětí nebude tak pojistku č4
není taky od věci zkontrolovat ukostření u levýho zadního světla
pokud čerpadlo neběží , a rozběhne se po výměně relé , tak je špatné relé , pokud to nepomůže tak jít dál , změřit na svorkovnici čerpadla napětí když tam napětí bude tak je v háji čerpadlo , pokud tam napětí nebude tak pojistku č4
není taky od věci zkontrolovat ukostření u levýho zadního světla
Tak ještě mě napadlo, může to být cívkou? I když hází svíčky jiskru? Jinak zase díky moc. Hlavně Ferdovi
Vypadá to ale tak, že to nejspíš dám do servisu, protože mám zkouškový a nemůžu se vrtat v autě a hledat, kde je co špatně. Bohužel 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no kdyby jsi přijel tak to můžem zkusit přehazovat , až na přijdem , mám tu celej agregát
hele co ten palec ??? je opravdu dobrej? někdy z něj může bejt pěkná svině
hele co ten palec ??? je opravdu dobrej? někdy z něj může bejt pěkná svině
Moc si vážím nabídky, fakt díky! Ale mám to hrozně daleko
Je to přes 120 km a to by nešlo. Palec je rozdělovač? Jo, ten by měl být v pohodě. Měl jsem tu totiž kámoše, který studuje autotronika a ten říkal, že rozdělovač je ok. Každopádně říkal příbuzný jeden, že mu to ve Feldě taky jednou dělalo a byla to právě cívka. Ale nevím, jestli kdyby to byla cívka, jestli by to házelo jiskry.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Jiskru to může hodit, ale né dost silnou na zapálení... a nebo to nedává vůbec jiskru... jen tak mimo celej rozdělovač si nemělnil, že ne?? Pokud to myslím, že by se musel nastavovat předstih
Teď nevím, co máš na mysli tím mělněním. Každopádně teda, když to nedává dostatečně velkou jiskru, tak to může způsobovat cívka?
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Bud cívka nebo ve víčku se to může strácet nebo může být špatnej nějkej kabel, že ta jiskra bude skákat jinam třeba na kastlu... a nebo svíčka, že bude vadná... Víš co zkus navečer až bude tma at ti někdo nastartuje a měj všude tmu a jestli ti neprobíjí někde kabel ... nebo ejstli nemáš prasklí vvíčko rozdělovaču... Uvidíš jestli ti jiskry nelítaj někde po motoru 
Teď mě napadlo, že když jsem držel kabel a kamarád startoval, tak jsem dostával strašně silný elektrický rány. Myslel jsem, že je to správný, ale ono není? Není chyba tady v tom případě? Díky
- satik
- Kontaktovat uživatele:
To by mohlo být ono vyměn kabeli a mohlo by to být v cajku... Jak jsem psal některej kabel může probíjet
-
Jamie - FK
Jestli máš digitální multimetr tak ty kabely můžeš ještě promerit,nastav rozsah na měření odporu v Kilo ohmech a kabel v pořádku má odpor od 5-30 kilo ohm, pokud bude nekonecnej je kabel v hájí
. A jinak se kupil tesla kabely a čovece ten motor se hned změnil chod 
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám originál škola kabely svíce a víčko rozdělovače a táhne to jak bejk to auto 
Takže to, že mi probíjí kabel při startování je špatně? Takže, když je vyměním za Teslácký, tak to pomůže snad? A mají teda probíjet nebo ne? KOukám totiž na video a nějak mi to nejde dohromady
Tam jim to probíjí totiž
Díky
http://www.youtube.com/watch?v=_HxkaG0UG_A
http://www.youtube.com/watch?v=_HxkaG0UG_A
-
Jamie - FK
Tak to je pěknej příklad jak to nemá vypadat
,nesmí probijet
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
probíjet by neměli , ale když jen probíjejí nemusí to znamenat problém , kabely jsou v příchytkách , tj dostatečně daleko od sebe , problémy vznikají když to přeskakuje do motoru či karoserie > zeslábne či zmizí jiskra na svíčce
prostě asi tak , mě kabely taky probíjej a jezdím , jen tam nesahám když běží motor
jen mě napadlo , dělali jste něco s rozdělovačem ? tj. měli jste ho venku ?
já jen jestli se rozdělovač a vačka otáčí spolu s motorem , nebo jestli se dá palcem v rozdělovači otočit
tj . jestli není přetrženej rozvodovej řetěz , nebo přestřiženej kolík na pohonu rozdělovače , nebo promlácený výstupek v palci
prostě asi tak , mě kabely taky probíjej a jezdím , jen tam nesahám když běží motor
jen mě napadlo , dělali jste něco s rozdělovačem ? tj. měli jste ho venku ?
já jen jestli se rozdělovač a vačka otáčí spolu s motorem , nebo jestli se dá palcem v rozdělovači otočit
tj . jestli není přetrženej rozvodovej řetěz , nebo přestřiženej kolík na pohonu rozdělovače , nebo promlácený výstupek v palci
No, takže pokud probíjejí kabely, není to na škodu. No, na rozdělovač mi koukal kamarád a říkal, že mu nic není. Každopádně to bylo až po tom, co mi to přestalo jezdit. Před tím kixem jsem nedělal s autem nic nějakou dobu. Akorát asi dva měsíce před tím jsem vytahoval černou část palubovky a tak jestli se nevytáhl kontakt s imobilizéru. Ale každopádně jsem s tím od té doby jezdil jak říkám ty dva měsíce. Ale možná jsem za nějaký drátek trochu zatáhl a ten postupně vypadl jízdou. Ale každopádně rozdělovač je údajně v pořádku...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
helej ať ti někdo startuje , otevři víčko od oleje posviť dovnitř a koukni jestli pracujou zdvihátka
ono totiž asi tak , motor 1,3bmm , sousedi (chalupáři , starší lidi) odjeli z chalupy ujeli asi 1km , přeředil , chcíplo to a už nejelo , no byl přetrženej rozvodovej řetěz
ono totiž asi tak , motor 1,3bmm , sousedi (chalupáři , starší lidi) odjeli z chalupy ujeli asi 1km , přeředil , chcíplo to a už nejelo , no byl přetrženej rozvodovej řetěz
Tak doufám, že to nebude ten řetěz :-O Každopádně auto je v servise, protože mám zítra první zkoušku ve škole a nemám čas zkoumat, co to je teď už. Dám vědět, čím to bylo, až to budu vědět a kolik mě to stálo, protože nemám rád, že si tu všichni na fóru zjišťují svoje chyby na autech, ale už nejsou od té lásky sem napsat, jak to nakonec teda dopadlo. Každopádně mechanik říkal, že to vypadá na čerpadlo, protože nebzučí...Říkal, že jsou tam prý nějaké uhlíky, které se prý časem opotřebují. To je ten důvod, proč jsem to předtím jednou nastartoval. Prostě se to chytlo (jako při vadných uhlíkách v altu). Takže zatím díky moc!
Ahoj všem! Tak to bylo pumpu. Ale dávat 2800Kč za novou nebo si ji shánět za 1500Kč několik dní sám se mi nechtělo a tak jsem si sehnal za 490 v mototechně motorek a mechanik mi ho do čerpadla dal a tak jezdím
Celkem mě to i s prací vyšlo na 1200. Takže moc děkuju všem za rady a nápady a doufám, že tohle vlákno i někomu pomůže. Díky!