na volnoběh chcíplo a už nestartuje

Simos 2P
135M, 136M
buly - FK

na volnoběh chcíplo a už nestartuje

Příspěvek od buly - FK »

Tak jsme jezdili týden a už je to zase v pr.... přišlo mi sání od urny, když už jsem ho měl dole, slícoval jsem i výfukové potrubí, všechno jsem dal zase zpět - jediné co bylo, od regulátoru tlaku paliva jsem nedal hadičku do sání protože tam byl ulomenej ten štěftík na který se hadička nasazovala, zašrouboval jsem do toho sání šroubek aby to těsnilo. Regulátor jsem nechal otevřenej. Jal jsem jet na projížďku abych vše vyzkoušel první dva starty kdy jsem vyjížděl z domu byly OK, pak jsem vyjel jednička v pohodě, dvojce se moc nechtělo ale přesto trochu jela jela, po 200 metrech jsem zastavil na křižovatce a chcíplo to - Už jsem nenastartoval zkoušel jsem kde co ale nic nepomohlo.. auto budu muset dostat domu...

starter točí ale nechce to vůbec chytnout, při výměně byly vyndány a zandány vstřikovače ale když to chytlo a chviličku jelo normálně tak by neměl být problém.
Má někdo nějaký tip?
buly - FK

Re: na volnoběh chcíplo a už nestartuje

Příspěvek od buly - FK »

auto jsem konečně dotáhl k baráku takže aspoň že tak, co o tom tak přemýšlím napadá mě palivové čerpadlo ted si nejsem jistej jestli vrčelo při otočení klíčkem, ještě vyzkouším. ale před výměnou sání fungovalo vše jak má.
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

čerpadlo funguje z hadičky to teče fest a i bzučí (kdyby byl třeba ucpanej filtr), spíš co mi bylo doporučeno tak snímač otáček... dneska jsem ho vyndaval, očistil - zajímavostí je, že byl takovej obouchanej a poškrábanej - dal jsem ho zpět ale taky to ani neškytlo takže to vidím na novej, ale předtím bych si rád ověřil že to bude opravdu on. Tudíž bych rád vyzkoušel zapalovací lištu. Jde nějak vyzkoušet jestli svíčky házejí jiskru?
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Vměnit ten snímač... a potom zkus jak dávaj svíčky jiskru
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

jojo už jsem volal k nám do mototechny jestli ho maj a prej že jo, vzal bych teda ten origo... jenom dotaz jak můžu změřit jestli svíčky házej jiskru u motorky vím že se to dělalo že se ta fajfka se svíčkou dala k motoru a startovalo se, ale tady u auta?
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak jsem byl pro novej snímač origo za 6 stovek a ani prd... :( takže už fakt zbývá jen ta zapalovací lišta
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

neskoušel jsi vag zda něco neukazuje diagnostika?
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

kablík jsem teprv objednal, nevím kdy přijde, každopadně jsem koukal na svíčky a jsou mokry takže bych to opravdu teď viděl na zapalovací lištu. Když jsem jel těch 200 metrů tak to začalo cukat, na dvojku se tomu vůbec nechtělo a když jsem zastavil tak to samo zhaslo a už nic... (benzín atd. všeho je tam dostatek)
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

jedině lištu vyndat dát svíčky a přidržet u bloku a někdo ať ti chvilku otočí klíčkem a uvidíš zda dává jiskru a nebo si od někoho puč.hlavně nekupovat teslu 50:50 že bude brzo zlobit
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

já spíš myslel nějakou origo z jetýho auta nechci za to dávat 1600,-
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak jsem sehnal jetou ale funkční a bohužel ani to nepomohlo, koupil jsem kablik VAG moc v tom ještě neumím ale v paměti závad to nevypsalo nic důležitýho akorát sporadická lambda sonda. Tak já nevím že by to bylo přímo v kabelech?
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak jsem to prohnal vagem ještě jednou abych zjistil hodnoty:
Při startovaní otáčky v jednom políčku 192 v druhém 160,
Napětí což mě zaskočilo bylo 1,54V - jestli už taky není unavená baterka těma zkouškama startů, ale snaží se startovat obstojně. Odpol bych měl mít k dispozici voltmetr, co by bylo záhodno přeměřit?
Jinak i Teď opakuju svíčky jsou Nové, mokré takže benzín tam jde
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

nemuže být nějaká závada v altíku,když ti přestane dávat štávu začne auto zhasínat a někdy nemusí svítit dobíjení.
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

s tím napětím to je blbost to bylo na lambdě, normální bylo asi 11,8V každopadně teď jsem to dotáhl do servisu protože mi došly veškerý nápady...
Cozlik.com - FK

Příspěvek od Cozlik.com - FK »

Chlapi, mam od dnesnich rannich hodin uplne stejny problem! Normalne jsem jezdil, jezdil, zastavil, vypl motor a cca po 15 min (nakupu v tescu) nastartoval a pri cekani na zenu, asi dve minuty, to zaskytalo, a byl konec!!! Lano, odtah, vsecko se tvari dobre, ale nestartuje!
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

hehe asi nejaka epidemie, kazdopadne servisak se vraci z hor a zejtra na to vlitne tak se kdyztak podelim s pricinou
Cozlik.com - FK

No jsem zvedav co ti rekne! Ja jsem zkontroloval pojistky, relatka, jestli fici cerpadlo, sundal jsem listu ze svicek a takove bezne veci co tak muzes sam si sam. Nepomohlo nic! A to mam motor po GO pred dvema tisici! Az kdyz jsem tu listu daval zpatky, vsiml jsem si uklepaneho dratu, samozrejme od altiku!!!! A ejhle!? JEZDIM!!!
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak ja mam nove poznatky ze servisu. Delali ruzny mereni atd, vse by melo byt OK co se tyka veci elektroniky cerpadla apod. Ale merili tlaky na valcich a u dvou valcu byl nizsi u jednoho dokonce pry kolem 8 (nevím přesně kolik) Což by to mohlo být? žeby ihned fouklo těsnění Temac? Nebo něco s hlavou? - je to ta měněná a upravená od urny - najeto asi 250km. Jediný kdy to nastartovalo bylo po roztlaceni ale na volnobeh se to neudrzelo a melo to divnej zvuk, jinak to prej teda jelo ale jak moc to nevím. Tzn, napadá někoho něco? Jinak až půjde dolů hlava tak jsem si řekl ať tam dají raději těsnění elring popř zpátky starou hlavu.
Cozlik.com - FK

Tak to jsem teda zvedavy co ti s tim udelaji. ajak rikam u me to bylo vylozene nahoda ze sem si toho vsiml! Tak drzim palce at to dopadne!
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak auto už je v pořádku doma, 100% příčina nebyla zjištěna ačkoliv byli dělaný různý testy a měření, v podezření na přicpanej pal. filtr byl vyměněn (jezdil jsem trochu na E85) ale víceméně spíš pomohlo navrácení starého sacího potrubí kvůli hadičce z regulátoru, která u něj nebyla kvůli ulomenýmu šteftu na sání. Jinak teďka to chytá pěkně i za studena. takže asi tak...
Odpovědět