Zapalovací Cívka problém
Zapalovací Cívka problém
Zdarec lidi mam dotaz. Mam na houby volnoběh, otáčky jsou OK ale motor ho drží jakoby ztěžka, motor sebou nepravidelně škube, a vevnitř v autě to je citit. celý auto se chvěje a klepe. navíc spotřeba neklesne ani za boha pod 10l. Když jsem zkusil jinou ŘJ tak to asi 5-10 sekund bylo v pohodě a pak se to oběvilo znova. Někdo mi někdy řikal, že muže bejt špatná zapalovací cívka, a že pokud se dá nová ŘJ tak že ji ta cívka nějak poškodí, takže se musí vyměnit cívka spolu s jednotkou. Myslíte že je to možný?
btw: podle mě to vypadá spíše na vadnou lambdu, ale že by rozhodila chod motoru?
Svody Favo, bez středu origo konec.
btw: podle mě to vypadá spíše na vadnou lambdu, ale že by rozhodila chod motoru?
Svody Favo, bez středu origo konec.
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapalovací Cívka problém
Řj měnit nemusíš, mě odešla v létě cívka, zajel sem na vrakáč a koupil sem větší a lépe chlazenou z nějaký starý audiny a taky to jede. Jinak zkus se podívat na palec na rozdělovači, taky mě to cukalo. Jinak zkus odpojit lambdu uplně a uvidiíš jestli to bude cukat dál.
víčko, palec, svíčky, kabely, snímač otáček sem vyměnil, Cívka je nová, ale právě mi někdo říkal že když je špatná ŘJ a dáš novou cívku, tak ti ta "porouchaná" ŘJ muže nějak poškodit tu cívku a tim padem se problém nevyřeší. Přijde mi to takový divný a moc tomu nevěřim, proto se radši ptám.
BTW: Když odpojim Lambdu tak se nic nezmění. Muže to být známka toho že lambda je KO?
BTW2: Asi dva roky to jezdilo bez lambdy. Nemohlo se to na ŘJ nějak podepsat?
BTW: Když odpojim Lambdu tak se nic nezmění. Muže to být známka toho že lambda je KO?
BTW2: Asi dva roky to jezdilo bez lambdy. Nemohlo se to na ŘJ nějak podepsat?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne podepsat se to +- nemohlo ,
to že máš tak vysokou spotřebu , může být labdou , nebo taky čidlem teploty , ale taky i jen blbej kontakt ve svorkovnicích u motoru (přechodový odpor ) a spousta dalších mnohokráte popsaných věcí , teď už jen zkouzšet hledat zkoušet hledat zkoušet .............
to že máš tak vysokou spotřebu , může být labdou , nebo taky čidlem teploty , ale taky i jen blbej kontakt ve svorkovnicích u motoru (přechodový odpor ) a spousta dalších mnohokráte popsaných věcí , teď už jen zkouzšet hledat zkoušet hledat zkoušet .............
čidlo teploty sem měnil, i zkoušel. když ho při teplym motoru vypojim tak to téměř chcípne, takže předpokládám že je asi OK. Nevim ale jakou má ŘJ nastavenou nouzovou hodnotu. Lambdu sem taky kupoval zde na foru, ale nikdy to nebylo na VAGu, což by asi nebylo od věci xD
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Mohl se pohnout předstih na rozdělovači nebo se mohl pohnout taky řetěz rozovdů... těžko říct a když jedeš tak to jede dobře nebo to taky dělá divný věci???
hele za jízdy to jede suprově, akorád když jedu do kopce třeba od chomutova do vejprt, tak musim někdy dávat i za dvě. Známej s kombikem sice s MPičkem, to vyjede na čtyřku.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
já mám BMM a kopce vyjíždím taky bez problému za 4. Nepozorovals, že by ti mizla voda
Ventily mas serizene? Sileny volnobeh a silena spotreba jsou docela bezne priznaky spatnyho nastaveni
voda ani olej se nehnou, ventily už skoro rok nebyli seřízený. Dávám to Urňákovy ted na nějaky veci tak mi jukne i na ventily. Tak uvidime
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Je malá pravděpodobnost, že mohl přeskočit aji řetěz. pokud je velká spotřeba mohlo by být aji vprdeli těsnění pod vstřikem
To těsnění myslíš přímo jaké? ten čtvereček mezi klapkou a sáním? Jinak řetěz by měl bejt OK protože mi URNA dělal před dvěma lety takovou menší generálku tak by na to asi přišel... Mam novou lambdu tak uvidim až ji tam plácnu
- satik
- Kontaktovat uživatele:
No myslím to je ten čtvereček... , ale to by jsi cítil benál...
tak když na to trochu šlápnu tak benál cítim docela hodně. Spolujezdci vždycky nadávaj xD
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Může téct vstřik nebo to těsnění bych vyměnil
vstřiky tady mam tři, a bezezměny. Všechny fungují stejně.