Zdravím všechny,
Předem se kdyžtak omlouvám,ale daný problém jsem na fóru nenašel, tak jsem vložil nové téma.
Jde mi o to, mám felicii 1,3 MPI 1996 , 50 KW. Původní alternátor měl regulátor s jedním drátkovým vývodem a na konci klasicky s FASTON nasouvacím konektorem, který se zasune do protikusu na alternátoru.
Od kamaráda jsem asi před rokem měl možnost si vzít z jeho felicie nový alternátor, měnili mu ho chvíli předtím v servisu, a pak se rozhodl dát auto pryč.
Je to vzhledově úplně stejný alternátor,jako jsem měl, připojení stejné,V přívodním svazku k alternátoru jsou 2 dráty- tj. hlavní silný +červený kabel na šroubový vývod pod gumovou krycí čepičkou, a ještě jeden slabý drátek zelený, s FASTON samcem, zastrčený do alternátoru.
A chtěl jsem si tedˇ koupit náhradní regulátor, kdyby mi odešel,abych ho měl, a až tedˇjsem si všiml, že regulátor má 2 drátkové vývody, klasický bílý s FASTON se samcem,zastrčený do alternátoru, na místě kde se zapojuje jednovývodový regulátor a ještě jsem si všiml ,že má ještě jeden drátový vývod, stejný slabý drátek, černé barvy, a má na konci očko a je přichycen na tom hlavním + pólu, co vede z alternátoru ,co je na něj připojen hlavní silový červený + kabel odvod.
Jak jsem již psal, alternátor vypadá podle mě úplně stejně, i regulátor, jen má ten drátek navíc.
Setkal jste se s tím někdo ? je to starší, nebo naopak novější provedení regulátoru nebo i alternátoru ?
Je možné tam dát ten jednovývodový regulátor ? ten 2-vývodový jsem na netu nenašel ,v prodejně na Škoda díly kam chodím mají taky jen jednodrátový...
nebo nevíte někdo ,kde se dá sehnat ten 2-drátkový regulátor ?
na regulátoru je označení E1A 614V 07 14 V , podle me klasika 14V, a vypadá na originál, jako celý alternátor. Prej mu opravdu dávali v tom servisu úplně nový komplet alternátor na felicii. je to tak rok zpatky.
Moc děkuju za jakoukoli radu,pomoc, zda tam můžu dát i ten 1-vývodový nejběžnější, nebo jestli nevíte kde mají 2-vývodový. nebo vaše zkušenost s daným problémem...
C. txw.
2 drátový regulátor ??? viděl někdo někdy ???
-
txw
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2 drátový regulátor ??? viděl někdo někdy ???
Tak bohuzel nikdo asi nevedel, nepribyla tu odpoved.
na netu jsem to nenasel, ani v prodejne kam chodim, az nakonec v jine prodejne to znali a meli skladem. je to regulator s vestavenym odrusovacem.
je to vlastne ta kostka co je na alternatoru, tak je tady uvnitr.
C.
na netu jsem to nenasel, ani v prodejne kam chodim, az nakonec v jine prodejne to znali a meli skladem. je to regulator s vestavenym odrusovacem.
je to vlastne ta kostka co je na alternatoru, tak je tady uvnitr.
C.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
hele , dvoudrátový byl na něčem starším (š120 , fav ) a ten drát sed dával na kostru , ty novější mají naletovaný plochý očko rovnou k montážní plošce
AHoj. Dvoudrátový mám na novém altu. Koupil jsem ho tak a všechno je v pohodě. Jezdím s ním už půl roku a nic se neděje. Bílý drát vede na konektor a černý tlustší vede na šroubek. Je to ukostření.