Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí atd.
Re: Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí at
tak tak,u těhle základních věci bych nad čínou ani nepřemejslel,to raci udělam repas staryho originálu 
-
Tom1
chtěl bych se zeptat, proč mi u Feldy 1,6 AEE v okamžiku vypnutí motoru problikne kontrolka dobíjení, vždyť když vypínám motor, otáčím klíčkem z polohy I do polohy 0 a potom do polohy STOP pro vyjmutí klíčku, tudíž v těch polohách O a STOP je zapalování již vypnuto, tak jak může ta kontrolka ještě probliknout? Mám altík Bosch 70A. Čím to je? U jiných aut ta kontrolka při vypínání motoru vůbec neproblikne, mám na mysli novější auta než je Felda. Díky za odpověď
-
hamer.p - FK
Divné bručení s motorové části a svítí kontrolka dobíjení!!
Dobrý den.Nastal mi takový problém na mojí feldě,po nastartování se začal od motoru ozívat takový bručivý zvuk a při zvýšení otáček zvuk zesíloval a po vypnutí morotu pořád svítí kontrolka baterie a nechce zhasnou a jak nastartuji tak zhasne?Poradte dekuji
-
mjamriska - FK
myslim ze je to vadny diodovy mostik
jo dela to diodovy mustek,aleje tu toho o tom mraky
-
Tom1
slyšel jsem, že alternátory Magneton 70A montované do Felicií s motorizací 1,3 nedobíjí při zátěži ve volnoběhu. Jak to tedy dělali ti, kteří s touto Feldou jezdili většinou jen po Praze a pořád stáli v koloně? Vydržela to baterie při tomto režimu jízdy nebo ji museli častěji nabíjet? Já mám Feldu 1,6 a alternátor Bosch, který už dobíjí i při volnoběhu, takže tento problém jsem nikdy nemusel řešit.
normálné,tak zlé to zas není ,baterka to udrží,prostě to funguje,ja znam lidi co maj 1.3jky a jezdí k nam do prace kazdej den a maj to treba killák a pul,a jezdí celou zimu bez nabíjení
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,chtěl bych se zeptat na hodnoty dobíjení z alternátoru.........mám motor 1,3 MPi a alternátor magneton 50 A,nastavil jsem korekcí na palubním PC aby ukazovalo správně napětí pomocí voltmetru a sleduji to.....zdá se mi to dost nízké,problém s baterkou nemám,ale třeba když svítí světla,hraje rádio,fouká ventilátor a ještě třeba svítí mlhovky + vyhřívání zadního okna tak ukazuje třeba jen 12,4 V....když jen svítí světla tak ukazuje 13,3 V a když nesvítí světla a jen se točí motor tak ukazuje 13,9 V......palubní PC ukazuje přesně,nastavil jsem je pomocí korekce a voltmetru aby ukazovalo správně
Díky za radu,nemám problém s dobíjením,jen se chci zeptat jestli jsou tyto hodnoty v pořádku,nerad bych aby mě v mrazu vypovědělo dobíjení
Díky za radu,nemám problém s dobíjením,jen se chci zeptat jestli jsou tyto hodnoty v pořádku,nerad bych aby mě v mrazu vypovědělo dobíjení
to jsou hodnoty které ukazuje na volnobeh ? pokud ano,je to ok pokud je to když je totor v otáckach tak je to málo,i když při té zátěží by tam 55A altík neměl být,už tam kde se dávali mlhovky byl většinou 70A
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
On moc velký rozdíl mezi volnoběhem a jízdou není,většinou kolem cca 0,2 V,takže když na volnoběh ukazuje třeba 13,1 tak při jízdě tak 13,3 V,při jízdě s vypnutými světly ukazuje 13,9 V a semtam se to přehoupne na 14,0 V,pokud svítí světla tak to při jízdě nad 13,4 V nepřeleze....a jak říkám pokud je zaplých více spotřebičů tak i při jízdě třeba jen 12,4V.......jaký je alternátor já ani přesně nevím,vím že je to magneton,ale jestli je 55 nebo 70 nevím,nevím jak se to pozná 
tak to je málo jedine ho dát na repas pokud má víc najeto,v zimě ti ty volty budou chybět,jinak kolik má amper je na něm napsáno
-
GrounZero - FK
chci se zeptat, dneska jsem chtěl do auta nasadit 70Ah baterii spolu s alternátorem 70A, když jsem nastartoval tak dost znatelně problikávali světla, dal jsem zpátky origo 45Ah baterii a vše v cajku, nyní jedu na 70A alternátoru a 45Ah baterii, můžu to dál takhle provozovat nebo se může stát že se někde něco přebije ? díky moc, mimochodem origo altík měl 50A ale byl jsem prostě líný o tam dát zpět.
tím že jsi dal větší baterku se to jistě nestalo spíš je závada v altíku baterku tam mužes dát jakékoliv kapacity (ta 70 ah ,větší se asi nevejde) alternátoru je to fuk
-
GrounZero - FK
právě že jakmile jsem dal zpátky 45Ah baterku tak bylo všechno v cajku, když tam byla ta 70Ah tak jsem zkusil vyhnat otáčky do omezovače, najednou se skoro až vypli světla, ted je všechno v cajku
nemel si treba volnou svorku na baterii ze by se odpojila?nekde bude chyba ale zvysenim kapacity baterie to neni
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Já se na něj podívám,a přesně napsané je to kde,páč jej prvně budu muset pořádně očistit ze všech stran.....jestli byl někdy opravovaný nevím,auto má najeto 170 000km a ten nános špíny kolem šroubů svědčí o tom že asi dost dlouho ne.....jako jinak problém není,i když jezdím krátké trasy do školy tak baterie je nabitá,pokaždé startér točí úplně svěže a pěkněstraca píše:tak to je málo jedine ho dát na repas pokud má víc najeto,v zimě ti ty volty budou chybět,jinak kolik má amper je na něm napsáno
Otázka,zvládnu repas sám doma nebo se to musí někam dát?...zajímá mě to jestli jsou k tomu potřeba nějaké speciální věci nebo něco.....jestli je to tu někde popsané tak se omlouvám,ale už po dnešním dnu nemám sílu nic hledat
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Je to 55A,díval jsem se na něj a je to hnedka nahoře....takže ten nejslabší....není spíš možné že je to třeba přetížené???....je to výbava LXi takže jestli tam byly z výroby mlhovky nevím?
-
GrounZero - FK
všechno bylo na krev, jsem si jistý že baterie bude včudu, jakmile jsem zapojil zpátky 45Ah tak vše jelo v pohoděstraca píše:nemel si treba volnou svorku na baterii ze by se odpojila?nekde bude chyba ale zvysenim kapacity baterie to neni
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
rambo : jde taky o to jakým měřákem jsi měřil , jestli je to nějaká čína tak to může bejt jináč ,
pokud to dobíjí málo začni očištěním všech přípojů + i -
věřím že se ti nechce číst ale co se dá dělat na altíku svépomocí je tu napsáno , popř v dílenské příručce
pokud to dobíjí málo začni očištěním všech přípojů + i -
věřím že se ti nechce číst ale co se dá dělat na altíku svépomocí je tu napsáno , popř v dílenské příručce
to je pravda,prodi kabely od altiku,ocisti hlavni kostru auta jak na motoru tak na podbehu a oko na altiku,muze to delau klidne vic ja 0,5V ubytku ja mel taky cinu merak delal sem repas altiku a porad ukazoval 13,8-13.9V nebyl jsem zpokojen,pak jsem si donesl kalibrovany merak z prace a mam 14,6V a se svetly 14,4V sedi to i podle vagu ,jinak repas zalezi jak jsi zrucny
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
No čína by ten měřák být neměla,ten mě půjčil kamarád co dělá něco se slaboproudem,přesně ani nevím,ale měl by být kvalitní když se tím živí.....pomocí něho jsem nakalibroval palubní PC aby ukazovalo stejně a pak jsem to sledoval
Ty kontakty očistit můžu to mi nic neudělá
Ty kontakty očistit můžu to mi nic neudělá
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no právě , kalibroval PC , kalibraci napětí jako jediný palubák nepotřebuje , pokud ji někdo nerozjebe
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Hosi potreboval bych poradit s winter karou,zacinam na ni mit nervy.
Pred nejakym tydnem dvema mi praskly H4 a zacala mi prosvitat (jemne - ve dne to neslo ani videt, az za tmy jsem si toho vsiml) kontrolka dobijeni + jsem si vsimnul,ze to nekde od altiku divne bzuci. Nameril jsem 17V,takze se vymenil regulator. Dobijelo to uz pekne,nicmene kontrolka porad prosvitavala a bzuceni zustalo. Altik jsem dal kamaradovi a ten mi na nem vymenil loziska a dal ve skole na mereni - vsechno pry bylo ok. V te dobe jsem mel v aute magneton 55A z jineho auta a vse v poradku.
Nicmene jsem tam chtel zpatky 70A co tam byl,takze se tam vratil a k moji nasranosti se hned po nastartovani objevilo to co predtim - bzuceni a prosvitavani kontrolky.
Zkusili jsme tam dat kamaraduv zrepasovany 70A magneton (ne ten muj) a problem byl zase pryc,takze jsem s tim altikem i odjel s vedomim,ze uz je to snad vsecko v cajku.
Bohuzel vcera,kdyz jsem jel v noci z odpoledni se problemy objevily v trosku jine podobe. Bzuceni se vratilo a tentokrat kontrolka dobijeni uz svitila zretelne, po proturovani nekde k omezovaci vzdycky zhasla,ale po chvilce se zase rozsviti. Ted rano jsem procistil kontakty u baterky a zase zkusil vymenit regulator - beze zmeny.
Kde muze byt zakopany pes?
Pred nejakym tydnem dvema mi praskly H4 a zacala mi prosvitat (jemne - ve dne to neslo ani videt, az za tmy jsem si toho vsiml) kontrolka dobijeni + jsem si vsimnul,ze to nekde od altiku divne bzuci. Nameril jsem 17V,takze se vymenil regulator. Dobijelo to uz pekne,nicmene kontrolka porad prosvitavala a bzuceni zustalo. Altik jsem dal kamaradovi a ten mi na nem vymenil loziska a dal ve skole na mereni - vsechno pry bylo ok. V te dobe jsem mel v aute magneton 55A z jineho auta a vse v poradku.
Nicmene jsem tam chtel zpatky 70A co tam byl,takze se tam vratil a k moji nasranosti se hned po nastartovani objevilo to co predtim - bzuceni a prosvitavani kontrolky.
Zkusili jsme tam dat kamaraduv zrepasovany 70A magneton (ne ten muj) a problem byl zase pryc,takze jsem s tim altikem i odjel s vedomim,ze uz je to snad vsecko v cajku.
Bohuzel vcera,kdyz jsem jel v noci z odpoledni se problemy objevily v trosku jine podobe. Bzuceni se vratilo a tentokrat kontrolka dobijeni uz svitila zretelne, po proturovani nekde k omezovaci vzdycky zhasla,ale po chvilce se zase rozsviti. Ted rano jsem procistil kontakty u baterky a zase zkusil vymenit regulator - beze zmeny.
Kde muze byt zakopany pes?
Rozebrat spoje od baterky na kastli a motor , vše zkontrolivat a očistit drátěným kartáčem, to samé s kabelem +. Když to nepomuže tak to rozhdně neuškodí.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
mjamriska - FK
podla mna je tam vadna dioda v diodovom mostiku
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Aleš - k tomu se uz chystam,ale az o vikendu
mjamriska - tak ze bych mel takovou smulu a odesly mi 2 alternatory,ktere byly oba na testech po repasi?
Tady je video co to ted dela a v nizsich otackah jde trochu slyset to bzuceni/huceni http://alesh3.rajce.idnes.cz/Remen/#Video0032.jpg
mjamriska - tak ze bych mel takovou smulu a odesly mi 2 alternatory,ktere byly oba na testech po repasi?
Tady je video co to ted dela a v nizsich otackah jde trochu slyset to bzuceni/huceni http://alesh3.rajce.idnes.cz/Remen/#Video0032.jpg
-
mjamriska - FK
len ci pri repasacii boli vymenene diodove mostiky ?
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
V te moji 70ce se nemenil, v te druhe repasovane 70ce byl starsi z jineho alternatoru. Divne je,ze ten muj altik v jinem aute udajne dobijel jak ma a zadne problemy nedelal. Zitra to jedu resit (pokud tam dojedu) 
-
Ram512 - FK
Mám ten samej problém jak ho vyřešit? Koupit diodový můstek nebo regulátor??Rambo-x píše:Ahoj,chtěl bych se zeptat na hodnoty dobíjení z alternátoru.........mám motor 1,3 MPi a alternátor magneton 50 A,nastavil jsem korekcí na palubním PC aby ukazovalo správně napětí pomocí voltmetru a sleduji to.....zdá se mi to dost nízké,problém s baterkou nemám,ale třeba když svítí světla,hraje rádio,fouká ventilátor a ještě třeba svítí mlhovky + vyhřívání zadního okna tak ukazuje třeba jen 12,4 V....když jen svítí světla tak ukazuje 13,3 V a když nesvítí světla a jen se točí motor tak ukazuje 13,9 V......palubní PC ukazuje přesně,nastavil jsem je pomocí korekce a voltmetru aby ukazovalo správně
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Tak jenom doplnim jak jsem pokrocil i s malou "legendou":
(A) - puvodni magneton 70A z vinove
(B) - repasovany magneton 70A od kamarada
(C) - magneton 55A z moji cervene
(D) - magneton 55A ze kamaradovy druhe feldy
Takze vcera rano kdy v aute byl altik (B) po celou cestu ke kamaradovi dobijel jak mel. 300m od jeho baraku zacal znovu blbnout.
Vyndali jsme ho teda ven a vratili zpet puvodni altik z vinove (A),ktery mel kamarad na zkousku v jine felde,kde nedelal problem. Ve vinove zadna zmena,stejne problemy jako predtim. Zkusili jsme teda do vinove dat altik (D) a dobijelo to tak jak melo
Do kamaradovy feldy se zkusily postupne altiky: (A),ktery u neho neblbnul. Potom (B) se kterym jsem puvodne prijel a u neho delal stejny bordel jako u me
KO.
Nakonec jsme do vinove dali (C) a problemy jsou pryc,takze je tam i ted a snad vydrzi. Ruzne jsme prehazovali jednotlive regulatory. Zkusili jsme prohodit i baterky. Kostrici body vypadaji dobre,pojistkovka taky. Nesviti mi (ale to uz od koupe) jedno svetlo nad SPZ a zarovka v budikamch u palivomeru. Kazdopadne je to zahada jak byk a jsem z toho uplny debil. Sice to dobiji jak ma,ale na druhou stranu mi ted rychle a slabe (zase si toho clovek vsimne az kdyz jede po tme) blikaji budiky i H4ky.
Nicmene dobijim a muzu aspon jezdit,coz je ted pro me nejdulezitejsi.
Je to slozite na pochopeni a clovek si to musi precist vickrat,aby pochopil co jsme uz zkouseli,coz celkem pochybuju ze tady nekdo udela,kazdy ma svoje starosti
(A) - puvodni magneton 70A z vinove
(B) - repasovany magneton 70A od kamarada
(C) - magneton 55A z moji cervene
(D) - magneton 55A ze kamaradovy druhe feldy
Takze vcera rano kdy v aute byl altik (B) po celou cestu ke kamaradovi dobijel jak mel. 300m od jeho baraku zacal znovu blbnout.
Vyndali jsme ho teda ven a vratili zpet puvodni altik z vinove (A),ktery mel kamarad na zkousku v jine felde,kde nedelal problem. Ve vinove zadna zmena,stejne problemy jako predtim. Zkusili jsme teda do vinove dat altik (D) a dobijelo to tak jak melo
Do kamaradovy feldy se zkusily postupne altiky: (A),ktery u neho neblbnul. Potom (B) se kterym jsem puvodne prijel a u neho delal stejny bordel jako u me
Nakonec jsme do vinove dali (C) a problemy jsou pryc,takze je tam i ted a snad vydrzi. Ruzne jsme prehazovali jednotlive regulatory. Zkusili jsme prohodit i baterky. Kostrici body vypadaji dobre,pojistkovka taky. Nesviti mi (ale to uz od koupe) jedno svetlo nad SPZ a zarovka v budikamch u palivomeru. Kazdopadne je to zahada jak byk a jsem z toho uplny debil. Sice to dobiji jak ma,ale na druhou stranu mi ted rychle a slabe (zase si toho clovek vsimne az kdyz jede po tme) blikaji budiky i H4ky.
Je to slozite na pochopeni a clovek si to musi precist vickrat,aby pochopil co jsme uz zkouseli,coz celkem pochybuju ze tady nekdo udela,kazdy ma svoje starosti
-
Borja
Ahoj, tak to tady čtu protože mi taky začala poblikávat kontrolka dobíjení ma palubce, čim větší otáčky tim víc svítila. Nechtěl jsem špekulovat s regulátorama a diodama a tak jsem si řekl že vyměním celý altík, dostal jsem repasovaný, vyměnil a vyjel z dílny do 5ti minut to zase svítí, ale ne pořád, někdy to i při vyšších otáčkách zhasne a za chvíli bez změny stylu jízdy zase svítí. Dojíždím do práce cca 50 km většinou po dálnici. Může být že jsem dostal zrepasovaný třeba jenom v ložiskách a uhlících a diody jsou třeba nepoletovaný?
-
biker610i - FK
ja by som sa chcel len spytat kolko amperovy alternator sa daval od vyroby do dieslovej feldy? 70 alebo 90
-
2vcompany - FK
Zdravím, chtěl bych se zeptat na tento problém, Felície 1,6 MPI, nová baterka, při startování se startér na začátku zastaví, jako při slabé baterce, pak normálně natočí, ale otáčky jsou někde kolem 250-300, při tom problikne rádio a je vymazané, jako když se odpojí baterka, dnes ráno jsem dojel do práce a z práce jsem již neodjel, baterka prázdná, vyměnil jsem za jinou a start opět stejný, ještě dodám, že když jezdím, cca. po 30-ti kilometrech se rozsvítí kontrolky ABS a brzdy,
edit: ještě doplním, že alternátor mám asi nějaký neškodovácký, koupil jsem regulátor napětí, ale nevím, kde ho vyměnit, on tam nikde není, je k tomu pouze nějaký konektor a jeden tlustý kabel
edit: tak jsem zjistil, že je to alternátor Bosch 70 A, tak to mi asi ten regulátor je na prdlačku, podle fotek na netu tam nic takového není nebo je to pod tím krytem?
edit: ještě doplním, že alternátor mám asi nějaký neškodovácký, koupil jsem regulátor napětí, ale nevím, kde ho vyměnit, on tam nikde není, je k tomu pouze nějaký konektor a jeden tlustý kabel
edit: tak jsem zjistil, že je to alternátor Bosch 70 A, tak to mi asi ten regulátor je na prdlačku, podle fotek na netu tam nic takového není nebo je to pod tím krytem?
To nemůžeme vědět co máš za altík,
za 1. změř dobíjní se svetly a větrákem mělo by to být 13,5-14,5V
za 2.změř prou který bere auto v klidu(nebeží motor vše vyplé mělo by být cca 20-80mA
za 1. změř dobíjní se svetly a větrákem mělo by to být 13,5-14,5V
za 2.změř prou který bere auto v klidu(nebeží motor vše vyplé mělo by být cca 20-80mA
-
Borja
[quote="Borja"]Ahoj, tak to tady čtu protože mi taky začala poblikávat kontrolka dobíjení ma palubce, čim větší otáčky tim víc svítila. Nechtěl jsem špekulovat s regulátorama a diodama a tak jsem si řekl že vyměním celý altík, dostal jsem repasovaný, vyměnil a vyjel z dílny do 5ti minut to zase svítí, ale ne pořád, někdy to i při vyšších otáčkách zhasne a za chvíli bez změny stylu jízdy zase svítí. Dojíždím do práce cca 50 km většinou po dálnici. Může být že jsem dostal zrepasovaný třeba jenom v ložiskách a uhlících a diody jsou třeba nepoletovaný?[/quote]
Tak jsem vyměnil repasovaný za repasovaný a dělalo to stejné brejkule po 3 km to zase svítilo... hledali jsme teda po kabelech , natahli náhradní kabeláž a pořád to nepomohlo... Nakonec se vzal zase jiný altík a ejhle najednou to funguje jak má. Takže opravdu platí není repasovaný jako repasovaný i když se to odzkoušelo na stolici. Až ten 3. byl dobrý.
Tak jsem vyměnil repasovaný za repasovaný a dělalo to stejné brejkule po 3 km to zase svítilo... hledali jsme teda po kabelech , natahli náhradní kabeláž a pořád to nepomohlo... Nakonec se vzal zase jiný altík a ejhle najednou to funguje jak má. Takže opravdu platí není repasovaný jako repasovaný i když se to odzkoušelo na stolici. Až ten 3. byl dobrý.
-
stano1 - FK
Dneska se opravdu nedá nikomu věřit.Taky mám špatné zkušenosti.Co je v mých silách si udělám raději sám.Při opravě alternátoru je potřeba projít všechny spoje včetně objímky i žárovky dobíjení.Vyčistit kroužky a uhlíky. Odpor na kroužkách je 3-5 ohmů.Ale záleží na typu. Prosvěcování žárovky může dělat vadná(é) diody. Šest jich je výkonových zalisovaných v držáku. Změřit měřákem nestačí potřeba je zatížit proudem třeba žárovkou.Diody u 70A altíku jsou na 35A.U 55A tuším 25A.Dále jsou tam pomocné diody které jsou připojeny na kontrolní vývod +D.Jsou to 1A diody.Na ty už většinou měřák stačí.Ale u hodně alternátorů co jsem rozdělával tak byl špatný spoj.Byl tam studeňák.Možná to bylo způsobeno vibrací..Je potřeba všechny spoje zkontrolovat a propájet.Dále změřit izolační stavy. Dále když měníte regulátor dávejte stejný. Pro Feldu Magneton se vyrábí více druhů. Pokud je zaměníte a koupíte ten "druhý" musíte přebudit alternátor. Mám ve Felicii MPI 1,3 alternátor magneton, napětí na volnoběh při vyp. i zap. světlech kolem 14,3V.
-
KOCI - FK
stano1: ahoj, prosim tě, jak píšeš o tom ,,přebuzení" alternátoru. Řešim jeden problém. Když startuju teplej motor (nebo vyjímečně i na studenym), tak po nastartování musim na chvilku zvýšit otáčky motoru, aby mi zhasla kontrolka dobijení. Jinak s dobijením nemám vůbec žádnej problém. Ani bych to neřešil, ale protože mám alarm s dálkovym startem, tak ho kvůli tomuhle nemůžu používat, což mě v zimě docela štve... Tak se tě chci zeptat jestli tim ..přebuzenim" myslíš to zvýšení otáček. V tom případě by byl muj problém vyřešenej. Musel bych si koupit správnej regulátor, sice nevim jak bych poznal kterej to má bejt, ale to je teď detail...
Dík
Dík
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne přebuzení není zvýšení otáček , to že musíš zvýšit otáčky je regulátorem - stará konstrukce - ještě od š 105/120 fav
přebuzení se týká typu L9480-VBA
přebuzení se týká typu L9480-VBA
-
KOCI - FK
Takže by mi pomohlo sehnat si altík z něčeho jinýho. Takhle to maj i feldy s novym ksichtem?
spis napis jaky typ regulatoru nepotrebuje zvysit otacky,vim ze mpi feldy se po startu lehle zvysi samy otacky s kontrolka zhasne,u bmm se po startu nezvysi a je treba lehce pridat plyn mam novy regl dava 14,5 se svetly a kontrolka zhasina hned jsk to chytne
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
mám bmm , než odešel reg , tak to zhaslo hned , na rychlo jsem dal z FA a musel jsem přidat plyn , dal jsem novej (nevím jaká výroba) a zhasne hned
-
stano1 - FK
[quote="KOCI"]stano1: ahoj, prosim tě, jak píšeš o tom ,,přebuzení" alternátoru. Řešim jeden problém. Když startuju teplej motor (nebo vyjímečně i na studenym), tak po nastartování musim na chvilku zvýšit otáčky motoru, aby mi zhasla kontrolka dobijení. Jinak s dobijením nemám vůbec žádnej problém. Ani bych to neřešil, ale protože mám alarm s dálkovym startem, tak ho kvůli tomuhle nemůžu používat, což mě v zimě docela štve... Tak se tě chci zeptat jestli tim ..přebuzenim" myslíš to zvýšení otáček. V tom případě by byl muj problém vyřešenej. Musel bych si koupit správnej regulátor, sice nevim jak bych poznal kterej to má bejt, ale to je teď detail...
Regulátory byly 2typy. S plusovou regulací WNC 914 a DLR2P.To bylo asi do r.1991.Teď se montujou s mínusovou regulací IRP-14,PH 14V /2A a jiné.Vyzkoušej sundat regulátor očistit uhlíky a kroužky pokud se k nim dostaneš.Podívej se jestli maj uhlíky dobrej přítlak na kroužky.Pokud to nepomůže tak vyměnit regulátor.A potom už zbývá rozdělat altík.
Regulátory byly 2typy. S plusovou regulací WNC 914 a DLR2P.To bylo asi do r.1991.Teď se montujou s mínusovou regulací IRP-14,PH 14V /2A a jiné.Vyzkoušej sundat regulátor očistit uhlíky a kroužky pokud se k nim dostaneš.Podívej se jestli maj uhlíky dobrej přítlak na kroužky.Pokud to nepomůže tak vyměnit regulátor.A potom už zbývá rozdělat altík.
-
robin1 - FK
Dával už niekto do 1,3MPi alternátor z 1,6MPi? Čo tam treba prerobiť?
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ty alternátory klidně můžou být stejný,to chce zjistit jaký je tam typ....do 1,3 i 1,6 se dávaly alternátory magneton 70A nebo magneton 90A(s klimatizací)nebo bosch 70A(ten myslím že jen do 1,6)
Ale myslím že moc smysl to nemá,musíš vyměnit uchycení a klidně si třeba namontuješ stejně silný alternátor....pokud máš 55A a nestačí tak tam dej 70A a neřeš,ten pokud je OK tak musí utáhnout úplně na pohodu....já mám 1,3 s 55A alternátorem a stííhá i s audiem docela v pohodě,a to i když jsou zapnuté mlhovky,ventilátor na plno a vyhřívání zadního okna
Ale myslím že moc smysl to nemá,musíš vyměnit uchycení a klidně si třeba namontuješ stejně silný alternátor....pokud máš 55A a nestačí tak tam dej 70A a neřeš,ten pokud je OK tak musí utáhnout úplně na pohodu....já mám 1,3 s 55A alternátorem a stííhá i s audiem docela v pohodě,a to i když jsou zapnuté mlhovky,ventilátor na plno a vyhřívání zadního okna
-
robin1 - FK
Na otcovej Felde by som chcel vyriešiť dobíjanie na voľnobeh. Chodí s ňou dvakrát do týždňa 6km mestské trasy. Ráno naštartuje, pustí vyhrievanie zadného skla, čelné sklo ofukuje ventilátor nastavený na štvrtý stupeň. Medzitým odmetá sneh z karosérie a škrabe námrazu zo skiel. Za ten čas sa z baterky odčerpá viac energie, než sa tou 6km jazdou stihne dodať. Čo má za následok po mesiaci vybitú batériu.
Preto by som to chcel vyriešiť montážou Bosch alternátora.
Preto by som to chcel vyriešiť montážou Bosch alternátora.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
chtěl bys , ale nevyřešíš
švagrová má bosch90A a taky jezdí jen po městě , a občas (1xza 2-3 týdny) to musí pořádně protáhnout přes kopec nebo dát nabít
švagrová má bosch90A a taky jezdí jen po městě , a občas (1xza 2-3 týdny) to musí pořádně protáhnout přes kopec nebo dát nabít
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Robin....myslíš že alternátor bosch je tak zázračný že při volnoběhu a krátkých jízdách bude dobíjet více než magneton?....možná o něco zanetbatelně málo ano,ale problém to určitě nevyřeší.......krátké jízdy,častý volnoběh,zima a velký odběr energie na to pomůže to buď občas trošku projet nebo to někdy prostě dobít nabíječkou
To samé jsem si myslel na 120tce....jezdil jsem krátké trasy,tak jsem si koupil alternátor 55A (silnější než originál) a problém to nevyřešilo,buď nabíječka nebo to někdy projet....ono jde o to,že žádný alternátor na volnoběh nedobíjí buď vůbec,nebo jen hodně málo...přidej si k tomu energeticky velice náročný start,vysoký odběr,krátké jízdy a jsi v...no asi víš kde
To samé jsem si myslel na 120tce....jezdil jsem krátké trasy,tak jsem si koupil alternátor 55A (silnější než originál) a problém to nevyřešilo,buď nabíječka nebo to někdy projet....ono jde o to,že žádný alternátor na volnoběh nedobíjí buď vůbec,nebo jen hodně málo...přidej si k tomu energeticky velice náročný start,vysoký odběr,krátké jízdy a jsi v...no asi víš kde
-
nebulus - FK
Problém je v tom že batéria sa nestihne dobiť za tak krátky čas. A nie je to altíkom, po štarte chvíľu pár sa minút dobíja prúdom cca 10A (napr. ) a potom tam tečie už iba pár ampérov.
Také pozor na moderní autobaterie s CA, které by měli potřebovat větší napětí.
Oni potrebuji 14,7V (14,5-15) na nabijeni proti 13,8V (13,5-14,2). Takze bohuzel vyhozne penize.
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=24444
Možná by stálo za to, zvednout nějakou úpravou to napětí o těch asi 0,8V. Otázka, co na to jednotka a ostatní spotřebiče. Nemá někdo zkušenosti?
Oni potrebuji 14,7V (14,5-15) na nabijeni proti 13,8V (13,5-14,2). Takze bohuzel vyhozne penize.
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=24444
Možná by stálo za to, zvednout nějakou úpravou to napětí o těch asi 0,8V. Otázka, co na to jednotka a ostatní spotřebiče. Nemá někdo zkušenosti?