motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. foukání
-
jirkabart - FK
motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. foukání
Zdravím, potřeboval bych poradit. Když nastavím ovladač do polohy pro náporové foukání, spouští se motor ventilátoru s rychlostí stejnou, jako při ovladači v poloze 1 - hučí a fouká úplně stejně. Polohy 2, 3 a 4 jsou v pohodě.
Netušíte, co je špatně? Díky
Netušíte, co je špatně? Díky
Re: motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. fouká
I me to takto dela - Felda z 95. roku. Predpokladam, ze prvni verze naporove foukani nemely. Nebo se pletu?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
jirkabart - FK
Pardon, nedal jsem kompletní informace. Je to Felicia Combi z roku 1999, 1,3 MPi
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Žádný náporový foukání feldy nemaj.
To že musíš otočit knoflíkem na konec první polohy tak hodně je dáno tím, že ti otvíráš klapku a pouštíš dovnitř vzduch. Jakmile otočíš knoflíkem z polohy 0 tak se ti pouští větrák. polohy 2, 3, 4 pouze přidávají otáčko motorku.
To že musíš otočit knoflíkem na konec první polohy tak hodně je dáno tím, že ti otvíráš klapku a pouštíš dovnitř vzduch. Jakmile otočíš knoflíkem z polohy 0 tak se ti pouští větrák. polohy 2, 3, 4 pouze přidávají otáčko motorku.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Mam prave pocit, ze jsem u nejake Feldy videl, ze se vetrak pousti az tesne pred polohou jedna. Tusim, ze to bylo u kamose, ktery ma Feldu dovezenou z Italie (taky 95. rok vyroby).
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Mám dvě feldy, jedu rv. 99 druhou rv. 96 a u obou se mi větrák spustí i před polohou jedna.
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Topení ve všech feldách je stejný (vyjma klima a 1,9). Větrák se spouští ccca 0,5cm od polohy 0 a běží stejně až do polohy 1 ... na polohu 2,3,4 se akorát zvýší otáčky motoru.
Po celou dobu chodu otočného knoflíku od polohy 0 se otvírá klapka pro přívod vzduchu. Maximální otevření klapky je v poloze 1
Po celou dobu chodu otočného knoflíku od polohy 0 se otvírá klapka pro přívod vzduchu. Maximální otevření klapky je v poloze 1
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
OK, to co jsem videl asi byla nejaka zavada... 
-
jirkabart - FK
Děkuji za odpovědi. Pokud to je takto v pořádku, nebudu to dále řešit. U bývalé feldy (stará tvář, rok 1997, 1.3 MPi) se mi ale motor ventilátoru spustil až na poloze jedna - na poloze s ikonkou ventilátoru se dovnitř dostal vzduch jen při pohybu vozidla. Přišlo mi to logické. 
-
stano1 - FK
Je to přesně tak, jak říká Maty. Když jsem si koupil kryt topení (autostyl Janko), tak jsem si udělal úpravu.Jelikož k vypínači jsem se nedostal,to bych musel rozebrat půl auta,tak jsem odpojil konektor 1.stupně foukání na odporech pro ventilátor. Krabička odporů je umístěna v boku topení vedle baterky.Funguje to tak že do prvního stupně otvíráte jen klapku a ventilátor se točí až na 2,3 a 4 stupeň.Bohatě to stačí topit jen na ten nápor vzduchu při jízdě a neotravuje mě zvuk ventilátoru.