motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. foukání

jirkabart - FK

motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. foukání

Příspěvek od jirkabart - FK »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Když nastavím ovladač do polohy pro náporové foukání, spouští se motor ventilátoru s rychlostí stejnou, jako při ovladači v poloze 1 - hučí a fouká úplně stejně. Polohy 2, 3 a 4 jsou v pohodě.
Netušíte, co je špatně? Díky
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Re: motor ventilátoru topení spustí už v poloze nápor. fouká

Příspěvek od LucasCZE »

I me to takto dela - Felda z 95. roku. Predpokladam, ze prvni verze naporove foukani nemely. Nebo se pletu?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
jirkabart - FK

Pardon, nedal jsem kompletní informace. Je to Felicia Combi z roku 1999, 1,3 MPi
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Žádný náporový foukání feldy nemaj.

To že musíš otočit knoflíkem na konec první polohy tak hodně je dáno tím, že ti otvíráš klapku a pouštíš dovnitř vzduch. Jakmile otočíš knoflíkem z polohy 0 tak se ti pouští větrák. polohy 2, 3, 4 pouze přidávají otáčko motorku.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Mam prave pocit, ze jsem u nejake Feldy videl, ze se vetrak pousti az tesne pred polohou jedna. Tusim, ze to bylo u kamose, ktery ma Feldu dovezenou z Italie (taky 95. rok vyroby).
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
DuDy

Příspěvek od DuDy »

Mám dvě feldy, jedu rv. 99 druhou rv. 96 a u obou se mi větrák spustí i před polohou jedna.
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Topení ve všech feldách je stejný (vyjma klima a 1,9). Větrák se spouští ccca 0,5cm od polohy 0 a běží stejně až do polohy 1 ... na polohu 2,3,4 se akorát zvýší otáčky motoru.

Po celou dobu chodu otočného knoflíku od polohy 0 se otvírá klapka pro přívod vzduchu. Maximální otevření klapky je v poloze 1
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

OK, to co jsem videl asi byla nejaka zavada... ;)
jirkabart - FK

Děkuji za odpovědi. Pokud to je takto v pořádku, nebudu to dále řešit. U bývalé feldy (stará tvář, rok 1997, 1.3 MPi) se mi ale motor ventilátoru spustil až na poloze jedna - na poloze s ikonkou ventilátoru se dovnitř dostal vzduch jen při pohybu vozidla. Přišlo mi to logické. :)
stano1 - FK

Příspěvek od stano1 - FK »

Je to přesně tak, jak říká Maty. Když jsem si koupil kryt topení (autostyl Janko), tak jsem si udělal úpravu.Jelikož k vypínači jsem se nedostal,to bych musel rozebrat půl auta,tak jsem odpojil konektor 1.stupně foukání na odporech pro ventilátor. Krabička odporů je umístěna v boku topení vedle baterky.Funguje to tak že do prvního stupně otvíráte jen klapku a ventilátor se točí až na 2,3 a 4 stupeň.Bohatě to stačí topit jen na ten nápor vzduchu při jízdě a neotravuje mě zvuk ventilátoru.
Odpovědět