Magnetické šrouby
-
vjost - FK
Magnetické šrouby
Zdarec. Mám dotaz, jestli už má felina magnetické šrouby na výpusti oleje. Docela jsem nad nima zauvažoval už jen z toho důvodu, že mi vytáhnou kupu bordelu z olejáku a minimalizuji tím riziko ucpání nějakého kanálku. Osobně si myslím, že je felina nemá, ale radši se zetám než vyhodit peníze do luftu. Za odpověď děkuji
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Magnetické šrouby
a já mám takovej pocit že na motor se nedávají z toho důvodu že se šponky zmagnetizují některé olejem spláchnou ty nejjemnější se dostanou přes filtr a pak se zachytí na sebe a na kovy které jsou megnetické , a pak způsobují vydírání - opotřebení kluzných částí
-
vjost - FK
Zajímavá úvaha, ale myslím, že takové množství, aby to ten šrou nepojmul tam nekoluje. Je to taková jistota. Samozdřejmě to řeším, protože motor je relativně v pořádku a má najeto 100k, jinak bych to auto nechal dojezdit. Zde si dovolím přiložit obrázek jak to cca vypadá. Nejedná se o reklamu. Obrázek je použit čistě orientačně. 

dotaz by spíše měl znít nějak takto: proč už nemá felina šrouby s magnetickou hlavou, když starší auta se "stejnym" motorem ho měly? Jako malej jsem se vždycky těšil, až budu moct otřít ocelovej bordel ze šroubu... Felda mi už tuhle možnost nenabídla. Budu věřit v to, že už to neni potřeba.
BTW: Neviděl jsem žádnej motor ze současný produkce, kterej by měl výpustnej šroub s magnetickou hlavou.
BTW: Neviděl jsem žádnej motor ze současný produkce, kterej by měl výpustnej šroub s magnetickou hlavou.
Šponky, které se můžou v motoru objevit, jsou v naprosté většině nemagnetické, proto není výpustný šroub s magnetem.
V převodovce magnet k zachycení špon je, ale ne ve výpustném šroubu.
V převodovce magnet k zachycení špon je, ale ne ve výpustném šroubu.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nevím který starší vozy se stejným motorem ho měli , já žádnej neviděl , dříve měli výpušťák na motoru s dírou na usazení kalu , později šroub bez díry , s magnetem byli na převodovce/diferáku
já jsem si ho kdysi na š110 dal a těch magnetických špon tam bylo dost
to co jsem psal předtím není z mojí hlavy , někde jsem to vyčetl
já jsem si ho kdysi na š110 dal a těch magnetických špon tam bylo dost
to co jsem psal předtím není z mojí hlavy , někde jsem to vyčetl
To co jsem psal jsem taky odněkud vyčetl jako vysvětlení, proč Škodovka magnety do vypouštěcích zátek motorů nedává. Přitom jsem si ale říkal, že přece otěr z válců a kroužků magnetický je.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
ja ho mam na motorce origo a i funguje
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524