Poradí mě nekdo ? Felda netáhne jak má
-
Tapecinung - FK
Poradí mě nekdo ? Felda netáhne jak má
Poradí nekdo cím to muze být ? Felda mám po sestře a nejak netáhne myslel jsme ze je to 14tkama kolama ale 13tky o trosicku lepsi. 50kw rv96 ale na 5tku nyvyjedu skoro žádný kopec kdyz nejsem rozjetý na 90+ poradi nekdo ? mam pocit ze se me straceji tlaky nekde. Zatím me jen rekl kamos ze to muzou být pístní kroužky ale to se me moc nezdá tak treba jak bych to poznal.
JInak Už jsem to vyřešil rozebral trubky ke katu zaroveň jsem je tak nějak natřel vypalovačkou, několikrat jsem obratil kat vypadal nejakej bordel tak jsem sehnal od tipa jinaj zánovní kat, ten borec predemnou tam měl ladák a kat byl celej vypalenej, POtom se vyskytl dalsi problem jelo to o neco lépe, ale porad tomu neco chybelo tak na dalsi radu jsem zkusil auto rozjezdit , a to me uz pomohlo auto jede jak víno kor s tím katíkem a spotřeba nechápu ale o litr menší !!. Pěkně vše potichu. uz jen prý ofuky na boční skla a bude tam celkem ticho v kabině.
JInak Už jsem to vyřešil rozebral trubky ke katu zaroveň jsem je tak nějak natřel vypalovačkou, několikrat jsem obratil kat vypadal nejakej bordel tak jsem sehnal od tipa jinaj zánovní kat, ten borec predemnou tam měl ladák a kat byl celej vypalenej, POtom se vyskytl dalsi problem jelo to o neco lépe, ale porad tomu neco chybelo tak na dalsi radu jsem zkusil auto rozjezdit , a to me uz pomohlo auto jede jak víno kor s tím katíkem a spotřeba nechápu ale o litr menší !!. Pěkně vše potichu. uz jen prý ofuky na boční skla a bude tam celkem ticho v kabině.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 23. úno 2013 13:12:17, celkem upraveno 3 x.
-
Radek96 - FK
Re: Poradí mě nekdo ? Felda netráhne jak má
Takový problém často způsobuje ucpaný výfuk nebo katalyzátor.
-
Tapecinung - FK
Re: Poradí mě nekdo ? Felda netáhne jak má
podívám se na to mám totis v planu projít komplet vyfukový sys..... díky , kdyby nekdo jeste neco vedel pisnete prosim
-
Radek96 - FK
Těch příčin může být více,ale výfuk bych řešil hned na prvním místě.Když výfuk vymontuješ,tak s ním pořádně zatřep a nesmíš slyšet žádné šramocení uvnitř výfuku.
Dále to může dělat ucpaný palivový filtr,nekvalitní benzín.Chtělo by to auto projít přes diagnostiku.
Dále to může dělat ucpaný palivový filtr,nekvalitní benzín.Chtělo by to auto projít přes diagnostiku.
-
Tom3k - FK
Mám presne rovnaký problém..nemám vymenené sviečky myslíte že tá strata výkonu môže byť spôsobená aj tým? Tapecinung podarilo sa ti to nejak vyriešiť?
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Ted nevím jestli by to mohlo mít vliv... jestli ventily dobře choděj ....
-
autocross - FK
Ke mě se taky teď dostala jedna, co nejela, tak jsem vyměnil svíčky, filtry a poslední díl výfuku a už maká normálně.
-
Tom3k - FK
Tak to teda skúsim rovnakým postupom..sviečky mám už doma, ešte niekoho nájsť na vymenenie a neskôr ten výfuk, ak sa niečo zmení dám vedieť
-
Ttt
Taky jsem řešil takový problém, jak zde psali už lidi, určitě pomůžou svíčky, a ne málo, podle nich se krásně zjistí i stav motoru(ze starých) z čehož vyplývá, že by se dalo i víc odvodit. Dál jsem vyměnil výfuk od katalizátoru dál celý, další znatelný rozdíl a největší, což jsem nečekal, výměna ložisek kol...a paráda!
-
harrypotter
Bohužel,jsem taktéž (ne)šťastným majitelem "líné" Feldy.Kombík,1.3, 50k, Ičko,najeto asi 100t a když jsem ji koupil měla asi 40t.Dovezená z německa,serviska k tomu.Takže snad skutečný stav.
Jenže takhle netáhla od počátku.Tehdy mi to nepřišlo neb jsem přesedlal ze Š105. :(
Už jsem vyměnil celý výfuk,svíčky asi 3 druhy včetně tříbodových.Benzíny různé,včetně Shelu.Palivový filtr jsem neměnil.Diagnostika nevykazuje žádnou chybu.
Ale ona furt ne,a nepojede.Pokud to pod kopcem nedostanu do otáček,tak jen podřazuju.
Klukovi jsem v podniku koupil starší Feldu,co vyprodávali.Najeto asi 190t.Krátká 1.3, 50k,ale MPIčko.
Když mi ji někdy půjčí,nestačím se divit.Je to oheň!!!Vím,že je to trochu jiný systém,ale až takový rozdíl to snad být nemůže.?
Napadá vás něco?Teda kromě výměny za synovu MPI :lol:
A jaké svíčky?
Jenže takhle netáhla od počátku.Tehdy mi to nepřišlo neb jsem přesedlal ze Š105. :(
Už jsem vyměnil celý výfuk,svíčky asi 3 druhy včetně tříbodových.Benzíny různé,včetně Shelu.Palivový filtr jsem neměnil.Diagnostika nevykazuje žádnou chybu.
Ale ona furt ne,a nepojede.Pokud to pod kopcem nedostanu do otáček,tak jen podřazuju.
Klukovi jsem v podniku koupil starší Feldu,co vyprodávali.Najeto asi 190t.Krátká 1.3, 50k,ale MPIčko.
Když mi ji někdy půjčí,nestačím se divit.Je to oheň!!!Vím,že je to trochu jiný systém,ale až takový rozdíl to snad být nemůže.?
Napadá vás něco?Teda kromě výměny za synovu MPI :lol:
A jaké svíčky?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
.... ventily , rozdělovač , vzduch filtr , .......... a spoustu dalších popsaných věcí
-
Martas085 - FK
filtry jsou základ...jsou to maličkosti,které dost lidí přehlédne,cpou peníze do všeho možného a pak zjistí,že stačilo vyměnit filtřík za pár korun..začal bych těma jednoduchýma levnějšíma položkama... vyměním svíčky,vzduchový a palivový filtr,seřídím ventily,zkontroluju tlaky,vyčistím klapku,zkontroluju brzdy,jestli nepřibržďujou..atd atd.... korunové položky+vlastní práce
BTF: výfuk udělá opravdu dost,u koncového mi uletěla trubka před tlumičem,koupil jsem jetý,nejspíš už vysypaný,auto se mě zdá,že taky táhne hůř,hlavně při vyšších rychlostech...čekám až sleze sníh půjde nový jak střed,tak konec
BTF: výfuk udělá opravdu dost,u koncového mi uletěla trubka před tlumičem,koupil jsem jetý,nejspíš už vysypaný,auto se mě zdá,že taky táhne hůř,hlavně při vyšších rychlostech...čekám až sleze sníh půjde nový jak střed,tak konec
Dost často jsem se setkal s tím jak u BMM tak i u MPI, že bylo spatně dopnuté lanko plynu,
tzn. že sešlápnutý plyn až na podlahu otevřel škrtící klapku pouze na 75%
tzn. že sešlápnutý plyn až na podlahu otevřel škrtící klapku pouze na 75%
http://www.sigra.cz
Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
............ vyměnil celý výfuk .......... a co katík ????
-
Ram512 - FK
Mám také podobný problém, nevytahnu z ní víc jak 130km/h je prostě zdechlá, někdy jede jak z praku a někdy to je katastrofa aji fačka mně davají. 
-
Martas085 - FK
na plyn nebo benzín?u plynu je to možná někdy i normální...vstřikovače jsou otevřené naplno,ale prostě nestíhají...tak by bylo řečeno u plynaře,když jsem mu taktéž říkal,že na plyn se tomu už pak moc nechce od 130.jinak já vím,že mám třeba vysypaný jak střed,tak konec,takže uvidím na jaře po výměně
-
HarryPotter1
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem se to bál vyřknout,ale poté co jsem jezdil asi 5 let na deaktivovanou lambdu!!!(popisuji zdehttp://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=300ferdamravenec píše:............ vyměnil celý výfuk .......... a co katík ????
se bojím,že to může být i zasviněný?kat.
Tedˇto ale neřeším,počkám na torchu lepší počasí.Možná by nebylo od věci vyměnit ho klukovi,protože tomu by měl fungovat,když mu to tak jede.Snad bude stejný.
no pokud si jezdil bez lambdy, tak Kat je absolutně v háji bych řekl po pěti letech. BTW: Já jezdil bez lambdy asi 3 Roky, ale Nemam kat, ani střed a konec soieta, a když jedu po dalnici tak do nějakých kopců musim řadit za dvě! Nová Lambda, Svíčky, Komplet rozdělovač s palcem a víčkem, nový kabely, nová Cívka, Snímač otáček, a zkoušeny tři klapky a tři vstřiky, vyměněn palivový filtr a vzduchový filtr. Volnoběh drží ale poskakuje asi o 1mm dolu a nahoru a autem to hází. Když sednu do kamošovo feldy (stejnej motor, všechno hnusný, špinavý původní) tak skoro ani nepoznám že má nastartováno.
Zkusim tam vrátit Kat i střed a uvidíme
Zkusim tam vrátit Kat i střed a uvidíme
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
HarryPotter1 < jestli máš možnost si to na zkoušení půjčit od syna , tak to tak udělej , a samo taky svůj díl dej k němu a zkuste co dělá v jeho autě
-
HarryPotter1
- Kontaktovat uživatele:
"ferdamravenec" Jasně,nevyužít toho by bylo nerozumné.Je to výhoda,mít to takhle možnost odzkoušet z funkčního auta.Jen až se počasí trochu více "vyjaří"