Felicie vaří
-
wimpi - FK
Felicie vaří
Dobrý den,
mám felicii 1.3i BMM (50Kw) a dnes při cestě do práce se mi stala velice divná věc.Po ujetí asi 10km auto pořád netopilo.Z topení šel jen studený vzduch i při topení naplno.Teplota pak z ničeho nic začala letět nahoru a uchladit to topením naplno nešlo.Než jsem stihl zastavit na bezpečném místě,tak teplota vyletěla až k červeným hodnotám (rafička byla těšně pod 1 červenou čárkou) a motor se samovolně zastavil.
Z podkapoty šly oblaka páry z vařící se chladící kapaliny.Během cvhíle všechna vytekla a motor nešel nahodit.Nechtěl ani točit.Po odtažení a domů a vychladnutí motoru začal poměrně normálně startovat,ale ve zvuku startu a chodu motoru je slyšet jaká si nevyrovnanost a nepravidelný chod.Zvuk ale není nijak hlasitý nebo nepříjemný.Když jsem se pokusil dolít kapalinu tak ji motor vytlačuje zpět do nádobky.Mohlo by se jednat o porušené těsnění hlavy motoru a kapalina pak natekla do motoru,který se proto zastavil?
Děkuji za každou radu.
mám felicii 1.3i BMM (50Kw) a dnes při cestě do práce se mi stala velice divná věc.Po ujetí asi 10km auto pořád netopilo.Z topení šel jen studený vzduch i při topení naplno.Teplota pak z ničeho nic začala letět nahoru a uchladit to topením naplno nešlo.Než jsem stihl zastavit na bezpečném místě,tak teplota vyletěla až k červeným hodnotám (rafička byla těšně pod 1 červenou čárkou) a motor se samovolně zastavil.
Z podkapoty šly oblaka páry z vařící se chladící kapaliny.Během cvhíle všechna vytekla a motor nešel nahodit.Nechtěl ani točit.Po odtažení a domů a vychladnutí motoru začal poměrně normálně startovat,ale ve zvuku startu a chodu motoru je slyšet jaká si nevyrovnanost a nepravidelný chod.Zvuk ale není nijak hlasitý nebo nepříjemný.Když jsem se pokusil dolít kapalinu tak ji motor vytlačuje zpět do nádobky.Mohlo by se jednat o porušené těsnění hlavy motoru a kapalina pak natekla do motoru,který se proto zastavil?
Děkuji za každou radu.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Felicie vaří
Motor se zastavil díky páře v řj motoru, kabelech, rozdělovači.
Pokud ti jde voda do expanzky znamená to, že odešlo těsnění pod hlavou nebo možná i hlava.
Pokud ti jde voda do expanzky znamená to, že odešlo těsnění pod hlavou nebo možná i hlava.
-
wimpi - FK
A jak se dá co nejrychleji a nejjednoduším způsobem sundat hlava,abych mohl vyměnit těsnění?Nějaké rady nebo zásady?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ideální je odšroubovat šrouby co ji drží
Návod najdeš v dílenské příručce včetně obrázků.
Návod najdeš v dílenské příručce včetně obrázků.
-
wimpi - FK
Nějaké další ,,užitečné" rady? Opravdu bych potřeboval PRAKTICKÉ rady čeho se vyvarovat,nějaké zlepšováky a podobně.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
hledat hledat hledat , už to tu musí být možná x-krát , stáhnout si literaturu : příručka , jak na to , ... atd.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Bud jak píše ferda hledat... a nebo začít dělat na autě...
-
buly - FK
pokud absolutne nevis jak to sundat, tak to radsi sver nejakymu mechanikovi ono to bude nejlepsi. Stejne kdyz sundas hlavu navíc tera byla uvařená tak by chtěla ideálně srovnat pokud teda není KO.
Já měl podobnej problém ale domu jsem dojel (a to jsem vařil přes 80km) naštěstí byl mráz tak se to trošku uchladilo ale voda mi taky všechna zmizela - spíš se odpařila) no víceméně ať předpovědi vypadaly sebetragičtejc tak to byla buď jen nějaká bublina v oběhu a nebo spíše zakouslej termostat kterej se neotevřel a tak voda obíhala jen v malým okruhu. A kupodovivu je teďka vše v pořádku a felda jezdí jako drak. Ale pokud ti topení vůbec netopilo tak může být příčina jinde, mě to topilo - sice ne moc ale trochu jo
Já měl podobnej problém ale domu jsem dojel (a to jsem vařil přes 80km) naštěstí byl mráz tak se to trošku uchladilo ale voda mi taky všechna zmizela - spíš se odpařila) no víceméně ať předpovědi vypadaly sebetragičtejc tak to byla buď jen nějaká bublina v oběhu a nebo spíše zakouslej termostat kterej se neotevřel a tak voda obíhala jen v malým okruhu. A kupodovivu je teďka vše v pořádku a felda jezdí jako drak. Ale pokud ti topení vůbec netopilo tak může být příčina jinde, mě to topilo - sice ne moc ale trochu jo
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Sver to nekomu kdo to umi, neni to jen o tom sundat a nandat!! Vse se musis ocistit premerit roviny, zmerit presahy vlozek, mozna vyrovnat hlavu mozna ji natlakovat pro kontrolu, vycistit otvory v bloku zavity, rovnou bych uz dal novy gufera na ventily a zabrousil ventily, pak je tam sestelovani ventilu atd atd atd vymenit olej a filtr a novou napln do chladice atd atd.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak.. Rovnou bych udělal celý GO hlavy... pokud teda nebude špatná... Já mě teda jen mizela voda... Tak mě kamoš servisák udělal GO hlavy všecko nový a ted jezdím od výměny po výměnu.. stálo mě to teda 6500kč