Zdravim místní osazenstvo,
zajímá mě, jestli němá někdo nějáký tip na řešení mé porouchané Felinky.
Je to 1,3 Mpi s LPG se směšovačem před škrtící klapkou. Na plyn jede bez chybičky.
Ale na benzin někdy ani nejde nastartovat, jindy zase naskočí super a po cca půl minuitě volnoběhu se motor začne škubat a dusit až nakonec po několikavteřinové agonii stejně chcípne.
Když naskočí, tak chvíli jede, ale během chvilky se začně dusit a když už jede tak jen na minimum šimrání pedálu plynu. Tak se tak chvíli dusí a zpomaluje dokud nechcípne, nebo se zničeho nic zmátoží a zase se krásně vytočí do provozních otáček a chvíli zase jede. Samozřejmě jen do doby než se zase začne dusit a škubat a pokud nepřepnu na LPG tak se zase udusí, nebo zmátoží.
Je vadná lambda sonda, ale to by snad na benzin mělo fungovat v nějákým náhradním režimu. Každopádně byla vadná i před poruchou a jezdilo to jak vítr.
Jinak už jsem vyměnil palivové čerpadlo - po zapnutí klíčku do první polohy cca 4 sekundy krásně tlačí benzin až ke vstřikovací liště (měl jsem odpojenou přívodní hadičku k liště) a pak se vypne. Předpokládám, že je to něják nastavený v ŘJ aby se to samo vypínalo ne?
Dva vstřikovače z funkční felicie jsem dneska vyměnil a závada pokračuje, jindy zase vyměním ty zbylé dva. (mám jen dva prozkoušené funkční na testování)
Regulátor tlaku paliva na vstřik. liště nepropouští po natlakování systému palivo zpět do nádrže. Ale nevím jak za chodu motoru.
Jinak takový ty standardní věci, jako svíčky a litr je vyměněno.
Díky za věcné návrhy
Jede-nejede na benzin, na LPG OK
-
simisim - FK
Re: Jede-nejede na benzin, na LPG OK
Tak koukám, že zatím nikdo neví 
To je dobře, protože ,dnes se situace rapidně změnila. Přijedu k LPG pumpě, natankuju plyn a po zaplacení už na plyn neodjedu. Situace se trochu otočila a auto jede jen na benzin (a stále poškubává a ztrácí výkon) a po přepnutí na LPG okamžitě chcípne. Tak jsem dojel aspoň na ten benzin domů protože to jelo na benzin o poznání líp než před tim.
Jsem kompleně zmaten
To je dobře, protože ,dnes se situace rapidně změnila. Přijedu k LPG pumpě, natankuju plyn a po zaplacení už na plyn neodjedu. Situace se trochu otočila a auto jede jen na benzin (a stále poškubává a ztrácí výkon) a po přepnutí na LPG okamžitě chcípne. Tak jsem dojel aspoň na ten benzin domů protože to jelo na benzin o poznání líp než před tim.
Jsem kompleně zmaten
-
simisim - FK
Tak koukám, nikdo se se snahou pomoci nepřetrhl, tak sem dám aspoň řešení pro ostatní.
Jednalo se o dvě poruchy, každá v jednom palivovém systému. Na benzin je v háji čerpadlo i po výměně samotného motoru čerpada za nové. Asi ty čínský druhovýroby fakt stojí za hovno a i nový motor tlačí jen 2 bary a navíc do vedení přidává i vzduchový bubliny který krásně putujou až ke vstřikovačům (měl jsem tam přemostění původní hadice od čerpadla ke vstřikovačům koupenou průhlednou hadicí). A nebo někde nasává vzduch samotný plastový obal motoru čerpadla.
A na LPG byl nepatrně uvolněný kontakt na elmag. ventilu u reduktoru. Takže ho někdy neotevřel a plyn se ani do reduktoru nedostal.
Hawk domluvil jsem.
Jednalo se o dvě poruchy, každá v jednom palivovém systému. Na benzin je v háji čerpadlo i po výměně samotného motoru čerpada za nové. Asi ty čínský druhovýroby fakt stojí za hovno a i nový motor tlačí jen 2 bary a navíc do vedení přidává i vzduchový bubliny který krásně putujou až ke vstřikovačům (měl jsem tam přemostění původní hadice od čerpadla ke vstřikovačům koupenou průhlednou hadicí). A nebo někde nasává vzduch samotný plastový obal motoru čerpadla.
A na LPG byl nepatrně uvolněný kontakt na elmag. ventilu u reduktoru. Takže ho někdy neotevřel a plyn se ani do reduktoru nedostal.
Hawk domluvil jsem.
-
Pepekh1 - FK
Dnes se mi stalo to samé, LPG jede jako nové a na benzín to škube a chcípá. Takže díky tomuhle příspěvku aspon vím co mě zítra čeká
Ale velkou radost stoho nemám

a co palivovy filtr?
No u mě to nebylo palivové čerpadlo ale přicpané vstřiky. Pomohlo je vyndat a vyčistit v acetonu.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já se s tímhle problémem taky pral nějakej pátek.na benzín vždycky nastartuju ale hned přepínám na lpg a to je trošku chyba.ty vstřiky sice spoň chvilku pracujou ale to jim nestačí.začalo mě to minulej rok zlobit docela dost až jsm sháněl jiný vstřiky a nakonec jim pomohla cesta 100km k babičce a 100km zpátky domů jen na benzín od Shellu a už zase makaj parádně, celou zimu mám zatím klid musím zaklepat, a teď po zimě to asi udělám stejně že je prosě trochu protáhnu po dálnici radši.no jo no holt skor 200tisíc jen na lpg se někde projevit musí
ale naštěstí u feldy to není neřešitelnej problém 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
martas
mne to delal elektromagnet po od pojeni baterie se to vzdy srovnalo a pak to jelo bez problemu mam system lovtec