Smrad za autem :-)
-
smazany clen - FK
Smrad za autem :-)
Kolega dnes jel za mnou svým autem a rikal, ze je to byl hrozny smrad, ze musel zapnout vnitrni cirkulaci.
Chtel bych se tedy zeptat, jak funguje u Fel 1.3 vyfukova soustava?
Ja si niceho neobvykleho nevsimnul, spotrebu nemam vyssi nez 7l akorat se trosku kouri z vyfuku - spise bezbarvy kour - takova para. Vidim to ve zpetnem zrcatku kdyz ridim.
Kdyby byla vadna lambda, tak by se mi zvedla spotreba ne? Voda ani olej mi neubyva. Pred 2 mesicema jsem byl na technicke a i emise OK.
RV. 2000 / 125000km
Diky moc za rady
Chtel bych se tedy zeptat, jak funguje u Fel 1.3 vyfukova soustava?
Ja si niceho neobvykleho nevsimnul, spotrebu nemam vyssi nez 7l akorat se trosku kouri z vyfuku - spise bezbarvy kour - takova para. Vidim to ve zpetnem zrcatku kdyz ridim.
Kdyby byla vadna lambda, tak by se mi zvedla spotreba ne? Voda ani olej mi neubyva. Pred 2 mesicema jsem byl na technicke a i emise OK.
RV. 2000 / 125000km
Diky moc za rady
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Smrad za autem :-)
Přidávám se k dotazu, mám 1.3 ale BMM 95, při studeném motoru to chápu,ale pak i př
i teplém,jde z toho vice kouře ,to asi nemá tak být,myslím, olej nebere a vodu taky...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Někde tu bylo téma , kde se to řešilo . Je to v techle zimních měsících normální . Pohledam to tema a kdyžtak dam odkaz
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
emilio52 : To je přesně ono , díky
-
peleech - FK
Mě hrozně smrděla bejvalá 125L a kamarád jestli si to dobře pamatuju řikal že může být kromě klasiky (cívka, kabely, svíčky, rozdělovač, celkově špatné seřízení) i podpálený ventil (delší dobu špatná ventilová vůle - myslím že moc malá - ventil nedosedá nebo jen krátce do misky, nechladí se jak má a podpálí se)..nevím ale jestli se to může stát i u feldy, jen alternativa..a u fáčka mi smrad zmizel s výměnou cívky..felda mi naštěstí zatím proti těmto bývalím dvoum autům voní:-D vejfukem to podle mě snad ani být nemůže..leda by tam přes noc vlezla myš a ráno se chudinka grilovala
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční katalizator dokáže taky smrdět 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
JirkaF:Jojo když ho tam člověk nemá 
Přesně když tam není je to smrad že by jeden pad. Každopádně pokud motor špatně páli žádná vůně z něho nepoleze takže klidně můžou být KO i svíčky a tím by se klidně vysvětlila i vyšší spotřeba.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
smazany clen - FK
Mně to dělá taky, teď už jsem klidný. Jen nechám seřídit ventily.emilio52 píše:jenže tam se řešil jen koř a né smrad.![]()
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ku#p115445
-
peleech - FK
Katalizátor mě nenapad, je to asi možný, když to píšete:) Ale fáčko ho nemělo a taky nesmrdělo, proto sem myslel že pokud je motor ok a spaluje jak má, vejfuk už to těžko pokazí.
-
smazany clen - FK
Aby v katalyzátoru spolehlivě všechno dohořelo,musí být směs trochu přebohacená-na rozdíl od motorů bez katu.Pokud ten kat nefunguje.......smrad. 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 21. bře 2009 19:10:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Motory s lambda sondou udržují bohatost směsi na optimu vzhledem k podmínkám, ve kterých zrovna motor pracuje. Kvůli katalyzátoru žádné obohacování není nutné.
Ten smrad - no, myslím si, že jsme si už dost odvykli, jak smrdí výfuky aut. Když jezdily samé stodvácy a stovky a žigulíci, tak nám to ani nepřišlo. Ale teď spolehlivě po čuchu poznáte, když v té koloně aut před vámi jede favorit bez katalyzátoru.
Ten smrad - no, myslím si, že jsme si už dost odvykli, jak smrdí výfuky aut. Když jezdily samé stodvácy a stovky a žigulíci, tak nám to ani nepřišlo. Ale teď spolehlivě po čuchu poznáte, když v té koloně aut před vámi jede favorit bez katalyzátoru.
-
lukevilla - FK
Novy Vyfuk - smrad..
Zdravim, ode dnesniho odpoledne mam na aute novy stredovy dil (klasika feldacky) a koncovku od Montii, akorat mi to malinko smrdi spaleninou neceho umelyho...je mozny ze je to jenom tim, jak je vyfuk novy?
-
gerrik - FK
Re: Novy Vyfuk - smrad..
Jasna, vypaluje se barva, co s ní jsou zatřený sváry, a celkem se vypaluje výfuk
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Novy Vyfuk - smrad..
přesně tak, pokaždý když namontuješ nový výfuk tak to chvíli smrdí...
Zápach výfukových zplodin v kabině
Zdravím, už nějaký delší čas se mi stává, že při rozjezdu nebo delším stání s puštěným motorem cítím v kabině výfukový zplodiny. Při normální jízdě se to neděje. Dostává se to tam zepředu ventilací. Je jasný, že výfuk je netěsný někde v motorovým prostoru, ale zaboha nemůžu najít kde. Ať to heldám jak to hledám tak nic. Ani zvuk není nijak špatnenej a nikde to viditelně neuchází. Neřešil někdo z vás něco podobnýho?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 19. srp 2011 11:33:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
Jaryn
zjistil jsem, že když běží motor na volnoběh a je zahřátý na provozní teplotu, tak zápach z výfuku mi připomíná něco jako zatuchlinu a u posledního dílu výfuku je také slyšet nějaké bublání nebo cvakání, po kontrole jsem ve výfukovém potrubí nenašel žádné praskliny ani netěsnosti. Je to normální nebo je někde problém? Mám Felicii 1,6 MPi
-
Lukoo88 - FK
Tak skuz at ti nekdo zadela vyfuk a potom najdes kde je dura 
-
GrounZero - FK
když odendáš katalyzátor, právě tento zápach z výfuku jde, pokud ho tam máš, jednoduše je KO !
-
Jaryn
také jsem zjistil, že motor má horší výkon než dříve, může to souviset právě s tím vadným katalyzátorem, když jde z výfuku navíc i zápach připomínající zatuchlinu?
-
Jaryn
dnes jsem zkoušel akceleraci a zjistil jsem, že do cca 80 km/h auto zrychluje relativně dobře, ale ve vyšších rychlostech ( nad 80 km/h) se akcelerace zhoršuje a od 120 km/h už to nějak nechce zrychlovat nebo to zrychluje velmi pomalu a to jsem to zkoušel na rovině na čtyřku a plný plyn, dříve auto na čtyřku v pohodě zrychlovalo až asi do 150 km/h. Kde může být problém? Může to souviset s vadným katalyzátorem, jak se píše v příspěvku výše? U koncového tlumiče výfuku je na volnoběh slyšet i nějaké cvakání. Děkuji za radu
-
Jaryn
nakonec jsem z auta dostal vyšší rychlost než je těch 120 km/h, ale trvalo to delší dobu, může na to mít vliv i to, že na autě mám momentálně zimní protektory, takže může být vyšší valivý odpor a proto horší zrychlení? Na podzim, když jsem na autě měl ještě letní pneu, byla akcelerace mnohem lepší. Děkuji za odpověď
-
robin1 - FK
Môže to byť aj tým, že ti mechanici nastavovali predstih a zle ho nastavili.
-
Jaryn
když jsem zkoušel zrychlení na podzim, bylo to už po nastavení předstihu, ale auto zrychlovalo pořád stejně dobře, v té době jsem na autě měl ještě letní pneu, teď jsem zjistil, že se zrychlení zhoršilo. Můžou na to mít vliv ty zimní protektory kvůli vyššímu valivému odporu?
Jinak o problémech po nastavení předstihu jsem psal v sekci motor 1,6 MPi
Jinak o problémech po nastavení předstihu jsem psal v sekci motor 1,6 MPi