Laminátové 5. dveře, jak jste to vychytali?

karoserie, narazniky, skla atd.
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Laminátové 5. dveře, jak jste to vychytali?

Příspěvek od Jeronimo »

Ahoj, zajímalo by mně jak jste pořešily u laminátových vrat pojistnou závlačku zámku....nemohu ji tam za boha dostat, dál bych rád veděl, jak jste přidělali tapec co kryje motor stěrače a kabely a na posled info, zda-li jste dávali gumové krytky šroubků které drží stříšku s ostřikovočem, já je tam nedával nybrž ten laminát je tlustej jako prase :) dále jak je ta stříška plastová s tím ostřikovačem tak jak tam byla škvíra tak mi dovnitř tekla voda přes hadičku ostřikovače....to jsem dneska pořešil tak, že jsem koupil těsnící pásku (asi na okna) a prilepil ji mezi dveře a tu stříšku. A je sucho :)

A co vy? s čím jste měly problémy?
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Re: Laminátové 5. dveře, jak jste to vychytali?

Příspěvek od Tweety »

Mně tam ten zámek taky nějak nešel, tak jsem to prostě zevnotrř trochu pulníkem ubrousil a bylo. Tapec jsem přidělal na ty plastový čuplíky co jsou tam originá. Nějaké díry tam byly, ale malé tak jsem je zase trochu propiloval. Ty krytky jsem tam narval, jsou sice takový pokrabacený, ale drží. Bez nich by se mi to nelíbilo.
Mně tam nejde vůbec narvat gumová průchodka na kabely. Jinak jsem měl boj s závity na panty. Byly moc mělké, tak jsem musel zkracovat šrouby a pak to doštelovat, aby seděli rovně byl boj. Pár jiných drobných věcí a chybějících dírek bylo dost, ale s tím se dalo lehce něco dělat a napravit to ;)
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

Tak tu pruchdku jsem pořešil tak že jsem vrtačkou krouživě zvetšoval tu diru, a pak jsem tam tu průchodku zarval i s tim límcem co má koukat ven :) jinak tam prostě nedržela. se šroubama jsem problém neměl ale sere mně, že dveře nesedí rovně.....na praví straně je mezi dverma a svetlem mezera asi 3mm a na levo je asi 6mm......vůbec nevím jak to srovnam :(
Dave.m - FK

Příspěvek od Dave.m - FK »

nevíte někdo,kde všude mají být ty kovové výztuhy v lamino dveřích? děkuji
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

:) tak to ti nepovím, řekl bych že jediný co tam jsou tak jsou ty ocelový pláty se závitama na úchyt.....zkus napsat pani Chytilový
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vidím, že to lamino stojí za hovno. Asi je lepší tajwan než tohle
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

asi jo ;) proto se pro lamino rozhoduje většina lidí co chce nový vrata :) pokud někdo neni línej a manuálně levej tak si vše dodělá a pak je to mnohem lepší. ae taiwan je taiwan ;) kup si je a máš míň práce, jen sem zvědav za jak dlouho se rozpadnou...
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Já co sem slyšel tak ty lamino jen nevýhody!nikdo s tím nebyl tak spokojen že by je všem doporučil! já rači kopím nějaký pěkný z vrakáču a neo nějaký thaiwan plechoví! lamino račo použiju na dooorboardy a na nárazníky
Dave.m - FK

Tak jsem je objednal a dneska mi přišli, bude na to práce,ale ta váha je super!!! cca 7kg, odpo nafotím jak vypadají před zásahem a pak po barvě. Jinak lamino nebo plech-lamino si dodela každý trochu zručnější, plech asi nee. ;)
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

tak to gratuluju....esli mužu poradit....tak si kup novou gumovou pruchodku a všechny gumové krytky co najdeš....ve škodofce ti poradí, nebo pokud máš etku tak si je najdi a objednej. až to budeš mít tak před tím než ty dveře nasadíš si to v klídku všechno vybruš a vypiluj tak aby to tam pasovalo jak má. a dřžaky které tahají plato tak tam uchyť tak že nejdřív vrtakem vyvrtej díry a pak tam dej ten samořezný šroub protože by ti to pak celé popraskalo jako mně :) a dále by bylo fajn dokoupit centál na 5.dveře a taky ho tam dodělat když v tom už budeš. stojí asi 4 kila. a dej si bacha na výměnu skla :) doporučuju koupit novou gumu a starou vyhodit. na nic nespěchej a udělej si to v klidu ;) a ještě s citem dotahuj šroubky :) laminát praská.

good luck

P.S. pak sem napiš jak to proběhlo
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Víte co jsem slyšel? že teď frčí kradení 5tých dveří na felinách :lol: říkal to borec co dělá u kriminálky tak si dejte bacha :) Zatím mě 5té dveře netrápí ale kdyby trápily tak vážně nevím jak bych se rozhodoval... Na to lamino jsem moc chvály taky neslyšel. Hlavě že prej ať člověk dělá co dělá tak ty vrata nesedí rovně a je to celé nějaké dokroucené ale nevím... A servo do 5tých dveří je super věc! A ještě lepší je že je to tam na něj hezky nachystané! udělal jsem si ještě jednu vychytávku. jelikož jsem měl vadný zámek na 5tých dveřích tak jsem ho vykuchal a místo zámku tam mám mikrospínač který je přes relátko napojený na centrál auta tudíž kufr jde odemknout pouze pokud je odemklé auto :)
Návštěvník

To Jeronimo: cituji ... pro lamino rozhoduje většina lidí co chce nový vrata pokud někdo neni línej a manuálně levej tak si vše dodělá ...
A pak v dalším příspěvku: ... nejdřív vrtakem vyvrtej díry a pak tam dej ten samořezný šroub protože by ti to pak celé popraskalo jako mně ...
Tak k tomu není snad co dodat :D :D
Dave.m - FK

Tak dveře vypadají že sednou docela dobře, jen jsem to narychlo poměřil a přiměřil, jinak těsnění nové dávat budu už je koupené, průchodky taky a CZ dveří mám taky...jinak někdo psal že neměl závity na panty a vzpěry a tak, ale na těch mých jsou udělané závíty v kovových vzpěrách a všecko sedí...jinak takhle vypadají po prvním zásahu a zakitování největších škrábanců (které způspbila česká pošta, sfině)
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

Co dodat :D už sem byl prostě línej a netrpělivej :D tak sem to tam říznul. jinak je vše O.K. stačí trocha kitu a lakovací tužku a nikdo nic nepozná......ted sem fakt nastvanej na ten central 5 dveri...nevim jak to funguje.....kdyby mi nekdo poslal detailni foto jak to šlape byl bych fakt rád...z návodu to nechápu. ja tam ta osička co vyjíždí...tu sem musel zkrátit, ale prostě nevim. a dokavaď na to nepřijdu tak nemůžu dodělat lišty, takže mi teď trochu trčí na koncích.
Dave.m - FK

co jsi zkracoval? nic se nezkracuje!!!! rano ti to vyfotim...je to jednoduche jak facka...
smazany clen - FK

Jeronimo píše:Co dodat :D už sem byl prostě línej a netrpělivej :D tak sem to tam říznul. jinak je vše O.K. stačí trocha kitu a lakovací tužku a nikdo nic nepozná......ted sem fakt nastvanej na ten central 5 dveri...nevim jak to funguje.....kdyby mi nekdo poslal detailni foto jak to šlape byl bych fakt rád...z návodu to nechápu. ja tam ta osička co vyjíždí...tu sem musel zkrátit, ale prostě nevim. a dokavaď na to nepřijdu tak nemůžu dodělat lišty, takže mi teď trochu trčí na koncích.
Presne jak psal dave.m nikde se nic nezkracuje! Jedine co jsem musel ja osobne udelat bylo vyvrtanim 2der na uchyceni serva! A dvere klidne dodelej nema to s nema nic spolecneho servo se dava do vnitrku kufru. Muzu ti to tez vyfotit!
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Jen tak pro zajímavost - kámoš měl páté dveře celkom OK, ale dostal loni ránu na prdel = dveře kaput. koupily se lamináty. karosář bez problémů namontoval, lakýrník stříknul. ani jeden na nic nenadával.. a jsou k nerozeznání od originálu... koupené byly tuším přes ACI
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

:) do pytle :) tak beru zpět že sem šikovnej :D:D zkrátil jsem tu tyčku co se vysouvá protože ať se to servo vysune nebo zasune tak to stejně pořád blokovalo pohyb v zámku. tak mi to prosím nafotte :(
smazany clen - FK

Jeronimo píše::) do pytle :) tak beru zpět že sem šikovnej :D:D zkrátil jsem tu tyčku co se vysouvá protože ať se to servo vysune nebo zasune tak to stejně pořád blokovalo pohyb v zámku. tak mi to prosím nafotte :(
OK ale ted uy ne=))) kdyz mrknes do kufru na ten mechanizmus co otvírá kufr tak je tam bovden který je ukoncen v tom mechanizmu no a z nej trci jeste jedno tahlo ktere je predurcene prave pro to servo.
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

? :) nechápu... tu jednu tyčku musím nahradit tim T- čkem ne?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pelda plácá , jelikož mluví o odskoku a ne o centrálu.
U centrálu opravdu musíš vyměnit spojovací tyčku tlačítka zámku se spodkem zámku dveří a to tím způsobem, aby do toho téčka šla z boku zasunovat tyčka od serva. Pružinka je na tyčce nad téčkem, aby se ti téčko rozjelo nahoru samo po otevření a šlo z boku zajistit tyčkou.
Já, když jsem to koupil, tak všude byly otřepy, takže jsem to musel dopilovávat, aby to chodilo lehce.
Obrázek
smazany clen - FK

OK ale ted uy ne=))) kdyz mrknes do kufru na ten mechanizmus co otvírá kufr tak je tam bovden který je ukoncen v tom mechanizmu no a z nej trci jeste jedno tahlo ktere je predurcene prave pro to servo.[/quote]

No jooo omlouvám se omlouvám :( bavil jsem se o odskoku a ne o servu :( tak ještě jednou pardon
Dave.m - FK

omlouvám se za zpoždění, ale musel jsem odjet a tak fotečky až dnes... foceno ve stavu odemknuto, tzn. talčítko kufru po zmačnutí přenese sílu na zámek, pokud je zamčeno, tyčinka v Téčku nečouhá a tlačítko jde jenom naprazdno..prostě jednoduše vytáhneš původní táhlo a nahradíš Téčkem.

PS: je to ještě ve starých, prorezlých dveřích, tak na to moc nekoukejte :mrgreen:
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

super!!!! děkuju moc, už to tam vidim :)
Návštěvník

To Pelda: to "druhé táhlo" není předurčeno pro servo (nebo odskok), ale využívá se u vozů s pravostranným řízením. Pokud koukneš na plast u sedadla spolujezdce, tak tam uvidíš plošku kde bývá umístěna páka pro otvírání kufru.
smazany clen - FK

To jsou věci mě ani nenapadlo :) Ale na ten odskok se to dá dobře použít
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mě šli dveře, sklo a všechno co k tomu patří namontovat uplně v pohodě bez menších problémů... s Paní Chytilovou byla skvělá domluva ať už šlo o cokoli...
IPU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IPU »

...potvrzuji zkušenost zde již zmíněnou... laminátové dvěře nemusí vždy padnout jako ulité... koupil jsem je za 4000 kč, byly už nastrojené, pouze chybělo přídavné brzdové světlo... montáž proběhla bez problémů, ale také se mi nepodařilo usadit dveře zcela rovně... zdá se, jakoby byly trochu menší než originál... nahoře dveře nenavazují na linii střechy, ale jsou tak o 5 mm níž, rovněž po stranách jsou o něco větší mezery než bývaly u origo dveří... když jsem se pokusil laminovrata "vycentrovat", šly zavírat stejně špatně jako origo - tzn. člověk s nima musel pořádně prásknout a třeba až napopáté se zámek "chytl" ...když jsem pak hledal polohu, v níž by se zavíraly lehce, musely uhnout o pár milimetrů doleva...
...při zavírání se trochu kroutí, jak jsou pružné, ale jinak jsem spokojen, hlavně že už nám neteče na zavazadla :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Podělím se rovněž o poznatky, dveře mám na autě, pravděpodobně byly trošku křivé ty matky co se do nich šroubují panty, dveře měly při zavření pravý dolní roh asi o 0,5 cm níž než levý a muselo se s nima i dost praštit, aby se zavřely. Provrtal jsem v pantu střechy na pravé straně větší díru, tím se dveře srovnaly a jdou již dobře zavírat. Pochopitelně se při zavření musí vyvinout větší tlak, ale to je z důvodu váhy dveří, kovové dveře svojí váhou mnohem snáze zmáčknou těsnící gumu než lehké laminátové dveře.
Rovněž nahoře nenavazují na střechu, jsou nižší, ale to by měla spravit stříška, kterou budu montovat až bude teplo. Jiný problém co se týče průchodek, zátek po šroubech, či tapecírunku jsem neměl.
Ale mám jiný dotaz, jaké se vám osvědčily plynové vzpěry? Já dal staré z feldy, které již jsou utahané špatně držely plechové dveře, ale i přesto jsou na laminátové silné, dveře vyletí nahoru, musím je brzdit a to je zima, v létě to bude ještě horší. Slyšel jsem, že vhodné jsou z favorita, ale nevím, jestli nové a nebo jsou lepší již utahané favoriťácké.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

z fa ne (to by museli bejt taky dost utahaný) , spíš zkus z 1203 ty jsou stejný délky o síle 200N , ale blbě se použitý a použitelný schánějí
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A co tam dát jen jednu vzpěru?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ferdamravenec píše:z fa ne (to by museli bejt taky dost utahaný) , spíš zkus z 1203 ty jsou stejný délky o síle 200N , ale blbě se použitý a použitelný schánějí
Tak je mi jedno co to bude stát, klidně koupím nový, hlavně, aby to fungovalo dobře.
Tady jsem třeba našel přímo na laminátové dveře, ale mají sílu 260N
http://www.aci.cz/7615z84-vzpera-zd-lam ... 52676.html

A nebo z fáva pickup co?
http://www.aci.cz/7610z85-vzpera-zd-dve ... 52888.html
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jednu vzpěru NE protože se to kroutí

já kouknu jestli tu ty 1203 mám a poslal bych ti je na vyzkoušení a pak mi je pošleš zpět
Raceman

Příspěvek od Raceman »

103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Honzo to jsem taky našel, ale právě každej uvádí jinou sílu.
Origo pro plechový dveře je 450N
v kelly uvádějí pro laminát 320N
a tady zase pro laminát 260N
http://www.aci.cz/7615z84-vzpera-zd-lam ... 52676.html

Tak bych právě chtěl najít tu nejlepší variantu, proto se ptám, zda s tím má někdo zkušenosti. Napsal jsem i přímo výrobci, tak čekám na odpověď.

A taky jsem našel na této stránce:
http://www.shop-shop.cz/cs/Autodily-a-a ... dfa71f3d35
Že se vzpěry mají montovat obráceně, než jsou origo vzpěry z fabriky.

Vzpěry se montují silným černým tělem do karoserie a slabým pístem do laminátových dveří(tedy obráceně,jak u auta z výroby-jiný typ vzpěr)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

já je několika zákazníkům v práci montoval a podle mě to bylo akorát
Velda

Příspěvek od Velda »

Já mam lamináty (Pí. Chytilová) se zadělanou lištou a znakem už asi 4 roky (sakra to to letí) a jediný co se s nima stalo je, že v místě kde má být znak, dali málo skelný tkaniny tak se tam urobila prasklinka... Ale jinak maximáááální spokojenost, Vzpěry přímo od P. Chytilové z shop-shop.cz
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Raceman píše:já je několika zákazníkům v práci montoval a podle mě to bylo akorát
Máš pravdu předsedo, už je mám taky a super, je to tak akorát ( dveře s lištou a stěračem bez úprav).
Takže mohu ostatním doporučit. Dveře jdou krásně pomalu nahoru a jdou i lehčeji zavřít jelikož je nepodepírá tak přehnaná síla.
Teď jeětě objednám ty z pickupa na přední kapotu.
Wena - FK

Příspěvek od Wena - FK »

Máte někdo tyhle dveře? http://felicia-pate-dvere.cz/ Jak to pasuje nebo co by jste mi doporučily kde to koupit? Díky
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

To je vylejvají olovem?
Dveře od nás mají stejnou hmotnost jako originální plechové, takže můžete použít původní vzpěry a nemusíte kupovat jiné.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám jinej dotaz, jak jste pořešily tapec dveří? Laminát je silnější než plech, takže ty plastové čudlíky pořádně nedrží a tapec odpadává.
Odpovědět