Termostat z 1.3 do 1.6 ???
-
smazany clen - FK
Termostat z 1.3 do 1.6 ???
cawte , mam taky probleem ze sa mi strasne ohrieva vodaaa , az nad 110 stupnov ,
, je to velmi zlee , spravim 2km a musim zastavit auto min. na 10min , vraveli mi ze ide len o vymenu termostatu , kamarat ma uplne novy termostat ale povodne bol kupeny pre agregat 1.3 , chcem sa spytat ci by pasoval aj do 1.6ky ????
-
Bolthorn - FK
Re: Termostat z 1.3 do 1.6 ???
myslím že ne... 1.6 má jiné uložení než 1.3...djkiki píše:cawte , mam taky probleem ze sa mi strasne ohrieva vodaaa , az nad 110 stupnov ,, je to velmi zlee , spravim 2km a musim zastavit auto min. na 10min , vraveli mi ze ide len o vymenu termostatu , kamarat ma uplne novy termostat ale povodne bol kupeny pre agregat 1.3 , chcem sa spytat ci by pasoval aj do 1.6ky ????
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Termostat je bohužel úplně jiný.
Když ho budeš měnit, tak dej preventivně i novou přírubu.
Když ho budeš měnit, tak dej preventivně i novou přírubu.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, nelze to zaměnit, pokud se 1,6-ka hřeje, tak bývá většinou hyba v tom víčku termostatu, vylomí se v něm přepážka a termostat nemůže zcela nebo jen málo otevřít, potom se auto hřeje. Takže jak píše Atnarfus, dej přírubu i termostat nový. A pozor při dotahování, jemně s citem, ať nestrhneš závit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba chytnout ty šroubky do původních závitů, kdo to tam narve a vyřízne do plastu závit nový, tak při další demontáži běží pro nový box termostatu.
Já to dělám tak, že na šroubek tlačím a točím s ním proti směru (jako bych ho vyšroubovával). Pomalu točím proti směru hodinových ručiček a šroubek tam najednou hupne o milimetr dovnitř, to je to správné místo, kdy se trefí do starého závitu.
Já to dělám tak, že na šroubek tlačím a točím s ním proti směru (jako bych ho vyšroubovával). Pomalu točím proti směru hodinových ručiček a šroubek tam najednou hupne o milimetr dovnitř, to je to správné místo, kdy se trefí do starého závitu.
-
Bolthorn - FK
Když už nedrží zavít, tak stačí použít dlouhé samořezné šrouby... Masa je tam dost.. Pak to drží naveky
Takhle to mám já a pohoda...
-
Bolthorn - FK
Od Febi asi na 500,-... Jinak originál termostat snad 800,-.... A originál příruba nevím...Collin píše:Na kolik vyjde termostat i stou přírubou?
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem v loni ve škoda servisu originál a vyšlo mě to asi na 800.-Kč ( termostat + příruba + těsnění ).
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem to ve škodovce asi před dvěma roky a příruba + termostat asi 1200.
-
smazany clen - FK
noo to se ti teda hreje desne moc,me ale taky,kdyz sem ve meste a sem v kolone taky sem tam mohl mit tak 110stupnu,ale motor sem nezastavoval vetrak to na te teplote udrzoval stale a termostat je urcite jinej nez u 1.3
-
Collin - FK
Jj díky za info. já zatím viděl termostat jen kolem 200,- takže to 100% nebyl origo.
-
Bolthorn - FK
já mám termostat od Febi za 350,- drží už přes rok (25tis. Km)...Collin píše:Jj díky za info. já zatím viděl termostat jen kolem 200,- takže to 100% nebyl origo.
-
Collin - FK
Takže nemusím kupovat origo? Zase tohle je jen jeden případ. Chci aby to drželo a nemusel do roka kupovat zase novej termostat.
-
Bolthorn - FK
já osobně mám výborné zkušenosti právě s díly od Febi. Jsou levné a kvalitní...Collin píše:Takže nemusím kupovat origo? Zase tohle je jen jeden případ. Chci aby to drželo a nemusel do roka kupovat zase novej termostat.
-
Bolthorn - FK
kupuje to kamarád normálně v mototechně.. Ale rozvody teď budu objednávat....Collin píše:A kupuješ jejich běci přes net?
-
Collin - FK
Ok já jen jestli znáš nějaké www kde mají sortiment.
-
smazany clen - FK
dik kazdemu za poomocc , zatial som bez termostatu , ale uz mam kupeny novy , stal 500sk , snad budem mat cas vymenit

-
Bolthorn - FK
www.e-cat.czCollin píše:Ok já jen jestli znáš nějaké www kde mají sortiment.