Naftový filtr

AEF
Vratislav - FK

Naftový filtr

Příspěvek od Vratislav - FK »

Chlapy. Potřebuji poradit.
Mám feldu 1.9 D 1999 a chci se zeptat. Zda musí být naftový filtr při provozu úplně plný ?
Mám s tim teďka nějaký problémy. Asi rok po výměně filtru a hadic kolem fitru mi to začlo. Nejdřív si motor sám přidával, to jsem zjistil u vás že to nemá naftu. To byla pravda, když jsem sundal ten ventil na filtru , tak byl filtr prázdný, nalil jsem do něj 30 ml nafty , vyměnil gumičku a dobrý. PO týdnu zas. Ráno špatný starty, potom přes den, dobry. Kouknu do filtru , zas je prázdný. Nalil jsem tam 20 ml. Byl jsem to projet, otevřu filtr a zas je prázdný. Je možný že to dělá fitr , nebo hadice, nebo je v nádrži ještě nějaký filtr že by to nemohlo pořádně táhnout náftu ? Jinak do výměny origo filtru asi 10 let, jsem s tim neměl žádný problám.
Díky za odpovědi
Vráťa
nebulus - FK

Re: Naftový filtr

Příspěvek od nebulus - FK »

Padá nafta.... Možností je veľa, začni kontrolou ( a výmenou ) všetkých naftových, prepadových hadičiek ( ja som dal aj nové spony ) v motorovom priestore. Ak to nepomôže, problém môže byť v tom ventile filtra. Potom zostáva už asi len možnosť že je netesné čerpadlo :hlava:
falken - FK

Příspěvek od falken - FK »

Presne jak pise nebulus. Nekde si to prisava vzduch.
Vratislav - FK

Příspěvek od Vratislav - FK »

Takže ten filtr musí být za provozu plný nafty. Jinak je to prostě závada.
Vráťa
Odpovědět