Netaha,vela zere

Simos 2P
135M, 136M
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Re: Netaha,vela zere

Příspěvek od felicia1 »

tak to se omlouvám.

vycházel jsem z toho že na služební mpi mám skutečně n pátých dveřích 1.3 mpi.
kdybyb byl etě nějakej rejpal ohledně zetoru tak prosím sz nemusíme to tu zas*rat hovadinama

koukám že jak člověk řekne blbost je tu narváno, ale když položím dotaz........
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

jinak čidla si přendával z KO převodu na ten převod z fáčka?..víš co mě napadlo?možná to bude hloupost,ale zkusil bych auto zahřát,pak zvednout jedno z předních kol a zkusit,zda jde lehce točit kolem. Sice takhle neprotočíš asi celým převodem,ale aspoň něco.A nebo pak ještě vytáhnout svíce,hodit třeba 5tku zatočit,zapamatovat si odpor,projet to a znovu to samé. Podle mého názoru,by se takto dalo jednoduše zjistit odpor při studeném převodu a teplém.Pro některé rejpalky,samozřejmě se při zahřátí náplní mění jejích odpor,motorů vůle atd.,ale třeba by to orientačně mohlo stačit. Podle toho,že to pak tak tak jede 80,odpor by byl asi dost velký. Ty ventilové vůle si měřil? sežeň si knihu "Jak na to?-škoda felicia" tam jsou vůle popsané,i postup. Akorát já protáčím motorem tím způsobem,že zvednu pravé přední kolo,vyhodím svíce,vrazím tam pětku a zvedlým kolem otáčím.
Velda

Příspěvek od Velda »

felicia1 píše:NEMÁM MPI!! bylo označení lxi a mpi
lxi byli bmm
a mpi byli mpi
jak ti to jen vysvětlit, jo mám rozdělovač
Vtipny! BMM je označeno jako BMM a MPI je MPI...
LXi je označení výbavy, nemá s motorem nic společnýho pokud vim...
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

Martas085 píše:jinak čidla si přendával z KO převodu na ten převod z fáčka?..víš co mě napadlo?možná to bude hloupost,ale zkusil bych auto zahřát,pak zvednout jedno z předních kol a zkusit,zda jde lehce točit kolem. Sice takhle neprotočíš asi celým převodem,ale aspoň něco.A nebo pak ještě vytáhnout svíce,hodit třeba 5tku zatočit,zapamatovat si odpor,projet to a znovu to samé. Podle mého názoru,by se takto dalo jednoduše zjistit odpor při studeném převodu a teplém.Pro některé rejpalky,samozřejmě se při zahřátí náplní mění jejích odpor,motorů vůle atd.,ale třeba by to orientačně mohlo stačit. Podle toho,že to pak tak tak jede 80,odpor by byl asi dost velký. Ty ventilové vůle si měřil? sežeň si knihu "Jak na to?-škoda felicia" tam jsou vůle popsané,i postup. Akorát já protáčím motorem tím způsobem,že zvednu pravé přední kolo,vyhodím svíce,vrazím tam pětku a zvedlým kolem otáčím.
z převodu ani nevim že v něm jsou nějaké čidla, tam jsem nic nepřendával.
ale ten odpor kol za studena a za tepla jsem zkoušel tím stylem že na rovném úseku který tu mám vyzkoušen v každém autě jsem to za studena rozjel na 80 a u značky vyřadil a za tepla právě na neutrál dojede dál než za studena, tak hádám že převodovkou to neni...
Martas085 - FK

tak převod teda padá...na volnoběh to běží pěkně? viděl bych to tak na čerpadlo,lambdu. Ty ventily máš ok?
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

volnobh krásně se sytičem i bez, startuje do 2 vteřin bez plynu, nechcípá, i za studena se na volnoběh klíďo rozjedu bez přidání plynu.
na ventliy jsem nekoukal, pouze jsem zkoumal zda se nečoudí z otvoru pro nalévání oleje.
lambda nedávno nová i se svodama.
děkuji za všechny nápady co by to ještě mohlo být
Martas085 - FK

moc nezkoumej zda se kouří nebo ne :) to je jak by ses mě zeptal jak daleko to je ke mě a já ti řek,že 1256kroků :D vždyť je to jednoduché zkontrolovat to. ventily jsou celkem základ. zhodíš ventil.víko,zvedneš pravý předek.Vrazíš tam pětku točíš kolem. a dle příručky už jedeš a kontroluješ. Já to na filetě udělal a asi po cca 15tkm už to bylo zase trochu jiné,tuším u tří ventilů. Ono potom můžeš hledat závadu jak hňup, ale přitom ti třeba mizí tlaky přes pootevřené ventily. Fakt je to nejmenší zlost,klidně kontrolovat jednou za půl roku :D Jinak mě ještě napadlo,jak si dával motor zpátky,nezapomněl si někde na nějaký konektor? Připadá mi,že je to moc bohaté,takže bych to viděl na problém s tou lambdou. nejlepší je fakt si pořídit káblik za 150,- se softem. Mě už ta potvůrka ušetřila peněz neurekom. tento týden jsem díky němu přišel na problém s LPG i když mi plynař tvrdil,že plyn je na 100% vpoho a závada je jinde :)
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

a neměl by jsi třeba přes sz odkazík..
moc prosím.....

a to jako vyplivne číslo chyby a tu si někde najdeš???
díky moc
zas tolik se v tom softwaru nevyznám zatím jsem jako diagnostiku používal uši oči noc popř. druhé funkční vozidlo pro porovnání.
ventily změřit můžu ale byl jsem zde setřen, že za tepla se vůle zvětšují a to by znamenalo že by hůř tahala studená s pootevřenými ventily...

zatím to pořad vypadá, že převodovka z favorita je rychlejší, nebo jsem tam měl z nějakýho pick upa.
protože i s tou strou přidřenou převodovkou to za tepla jezdilo (a já tak byl zvyklej) na 5tku 70 i do mírnýho kopečka.
teď jí tam rvu až při 80ti a vejš (při 70ti jen za studena)
Martas085 - FK

napsal jsem ti tu na SZ
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

ok díky moc, jinak co se týče toho mýho motoru, ještě jeden poznatek a to asi znamená snížené tlaky.
žere 1l oleje na 600km.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

1l na 600km?

Kdy jsi viděl naposled písty a jejich kroužky ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

neviděl, čekám až to doklepe a koupim si oktávku......
je to šmejd od tátova spolužáka za 23 000
mělo to mít nový brzdy a spojiku, go převodovky, nové pneu (matador), a vyměněny oleje blatníky a prahy.
oleje jsem vyměnil hned (samo černý jak uhlí)
převdovku zadřenou po 10 000
na pneu se udělali boule a pak trhliny
brzdy sjetý na plech a spojika mě čeká brzy.
blatníky držej ale prahy už mi zůstávaj na silnici (kousky rezu).
rád to někomu za 8 000 nabídnu i se sadou letních kol (jsem dokupoval), poklic, veškerým nářadím a náhradní sadou vypínačů s vyměněnýma žárovkama :D
popř až to doklepe tak za symbolický 2 000 na díly.
Martas085 - FK

nejrozumnější :thumleft: a nebo sehnat za nějakou tu stovku jetý motor :D
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

to je taky možnost každopádně prahy a podlahu už vařit nebudu, jakmile neprojde přes stk, tak jde na rozebíračku (když jí do tý doby nestihnu prodat), nebo když si jí brzo někdo neodtáhne.

spíš mi jde o to když mám v tp napsané ještě výrobní číslo motoru zda ho musim nechat mazat, nebo platí jako u traktoru že stačí aby souhlasil typ?
popř. jaké typy lze se souhlasem výrobce namontit?
a dává vůbec etě výrobce souhlas?
díky moc
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

čísla motoru na STK neřešej ... musí akorát sedět typ motoru

můžeš libovolně měnit motory, ale musí ti vždy souhlasti typ motoru ... záměna není možná škodovka to nedovoluje
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Martas085 - FK

Lepsi je si ti cislo nechat vymazat,predejdes pripadnym problemum.stoji to par korun
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

které problémy např?

vim že se zase najdou rejpalové že porovnávám, ale u traktoru mám v TP a na výrobním štítku taky původní motor, kterej už je v kovošrotě a na evidenčce nic neříkali
Martas085 - FK

tak ono záleží na jakého technika narazíš..nemluvě o případné tahanici s pojišťovnou po nehodě...osobně takové věci vyřeším za pár korun,tuším že to stálo 50,- a máš klid.. já když byl s blbou motorkou Mzetkou 150,kde byl taky proveden výmaz,ale číslo je furt zapsané,technik čuměl a nelíbilo se mu to...pak jsem mu až ukázal v těch kolonkách,že byl proveden výmaz,tak sklap :D
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

ok vemu oba techničáky a nechám to udělat u obou.
asi k tomu potřebuji doklady od nových motorů že? (jako kde sem je schrastil)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Na normálním úřadu je nepotřebuješ .... jdeš vymazat číslo motoru ... né zapsat jiný.
Na úřadě tady v Liberci k tomu potřebuju papíry od novho motoru a číslo motoru tady vymazat nejde.

Zajdi na úřad s Tp a zeptej se .... třeba máte rozumnější úřadníky
Odpovědět