Rozměry destiček
-
meda45 - FK
Rozměry destiček
Prosím o pomoc, hledal jsem všude, projížděl fórum, odpověď nenašel. Chtěl bych vyměnit destičky, ale co tak koukám jsou 2 rozměry, 14,8mm a 15mm. Mám r.v.1997(konec roku), old verze, s ABS. Poradíte. Díky moc.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozměry destiček
destičky pro feldu josu všechny stejný ... kde jsi sehnal 2 velikosti?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
meda45 - FK
Třeba jenom když dám autokelly a podobný, tak tam jsou ty dva rozměry.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Za prvý... Vidím 17,5 a 17,7mm... Za druhý nemyslíš, že 0,2mm je docela nepodstatnej rozměr?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
meda45 - FK
teď jsem si uvědomil že 114,8mm a 115mm je vlastně skoro to samý, nějak mi to nedošlo, takže to asi bude jedno, přesto díky.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Už to vidím ... nikdy mě nenapadlo koukat na rozměr destiček pro feldu
Všechno stejný vybírej buď dle značky nebo tvých cenových možností
Všechno stejný vybírej buď dle značky nebo tvých cenových možností
-
marek.v - FK
ahoj, dnes som kúpi dostičky FERODO na feldu, a doma po prečítani na krabici vidím, že je to určené na favo st. do 09/93????? mám feldu rok vyroby 2000. ako to je sadne to tam? mne sa zdalo, že to je vsetko rovnake, ci favo, ci felfa
Zdravím, zrovna jsem měnil kola a viděl jsem, že destičky už za chvilku půjdou do kytek. Koukal jsem na AutoKelly a mají tam Ferodo SL Target cca za 500 nebo jestli je lepší si připlatit a koupit Bosche za 700 ? Díky
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano fritechy je velmi dobrá volba odzkoušená na feldě.
Jen než sundám kolo, jaký šroub drží třmen? Abych věděl, co si mám nachystat za klíče. Díky.
Povolíš jednu 8-čku (tedy 13-ctku klíč ) šroub nahoře třmenu,odklopiš ho a vyměníš desky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty woe, ty si chodíš pro klíče do půjčovny? Vemu celou sadu a uvidím co budu potřebovat ne?P1azer píše:Jen než sundám kolo, jaký šroub drží třmen? Abych věděl, co si mám nachystat za klíče. Díky.
Ještě budeš potřebovat 14 na chycení zezadu, aby se ti pístek neprotáčel, taky pilník na vyčištění zámků pro desky, 17 klíč na kola, hever a zakládací klín je taky dobrej.
Nene, měl jsem z práce golu a byla jen do 14ky, tak jsem se bál, aby to nebyla jak na potvoru 15ka
Jinak jsem teda bohužel nevyměnil (jen šrouby v kolech). Protože se mi nepodařilo nijak násilně zatlačit ten píst. Máte na to nějaké typy? Přemýšlel jsem, že bych zkusil vzít stolařský svěráky a udělat to tím nebo to něčím promazat (nejlíp asi brzdovou kapalinou) a "něčím" ho zatlačit, ale čím? Nešlo mi to ani za boha
.
Jinak teda sundám pravý kolo a ten třmen a desky tak 40%, tak jsem zanadával na "borca" co mi přezouval kola, protože říkal, že desky jsou tak na 2tis. a co nejdřív vyměnit. Ale nadalo mi to a mrknul jsem i na levou stranu a jedna deska je totálka, tak 2mm maximálně, takže rozhodně vyměnit a to as soon as possible.
Tak jestli máte nějaký typy na ten píst? Jen mě napadlo, jestli bych neměl povolit ten odvzdušňovací ventil, aby to vůbec šlo?
Jinak jsem teda bohužel nevyměnil (jen šrouby v kolech). Protože se mi nepodařilo nijak násilně zatlačit ten píst. Máte na to nějaké typy? Přemýšlel jsem, že bych zkusil vzít stolařský svěráky a udělat to tím nebo to něčím promazat (nejlíp asi brzdovou kapalinou) a "něčím" ho zatlačit, ale čím? Nešlo mi to ani za boha
Jinak teda sundám pravý kolo a ten třmen a desky tak 40%, tak jsem zanadával na "borca" co mi přezouval kola, protože říkal, že desky jsou tak na 2tis. a co nejdřív vyměnit. Ale nadalo mi to a mrknul jsem i na levou stranu a jedna deska je totálka, tak 2mm maximálně, takže rozhodně vyměnit a to as soon as possible.
Tak jestli máte nějaký typy na ten píst? Jen mě napadlo, jestli bych neměl povolit ten odvzdušňovací ventil, aby to vůbec šlo?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Klidně vem tu truhlářskou svorku a zatlač s tím píst z5. Můžeš i jemně při tlačení povolit odvzdušňovák.
Pokud je sjetá jedna deska víc než druhá, tak jsou suchý nebo dokonce zadřený pístky. Takže povolit oba šrouby, vyndat pístky, vyčistit a promazat. Možná budou i prachovky spuchřelý, tak ty vyměnit, je to korunová položka.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-552 ... a-2ks.html
Pokud je sjetá jedna deska víc než druhá, tak jsou suchý nebo dokonce zadřený pístky. Takže povolit oba šrouby, vyndat pístky, vyčistit a promazat. Možná budou i prachovky spuchřelý, tak ty vyměnit, je to korunová položka.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-552 ... a-2ks.html
Ten čep třmenu normálně vazelinou?
Tak destičky vyměněny. Ty stolařský svěrky krásně zatlačily píst a šlo to jak po másle, za půl hoďky bylo hotovo. Zkoušel jsem to zajet a po přijetí k baráku jsem to ještě zvedl na heveru a protočil a všechno v pořádku. Tak snad už ty desky přežijou i auto, za ty peníze 
Tak díky za rady.
Tak díky za rady.
-
Stromca - FK
Ahoj mám asi nejapný dotaz .. při sjetí destiček rozsvítí se kontrolka na palubce (jako třeba u fordů ) nebo to musím hlídat sám
) 1.6 rv 1996
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Musíš si to hlídat sám
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Má signalizaci destiček
.... pokud se ti při brždění ozve kovový zvuk tak je nejvyšší čas na výměnu 
-
Ulthar - FK
V sobotu se jedu podivat na jednu feldu s abs a chlapek mi do telefonu rikal, ze mu tedka mechanik nedavno menil desticky a dal tam pry "nejake spatne" a diky tomu se mu rozsvitilo abs. Pry by melo stacit jenom vymenit desticky za "spravne" a melo by to byt v pohode. Moc se mi ta story nezda. Rekl bych, ze mechanik mu asi zrusil cidlo a svedl to na tohle. Feldu s ABS jsem nikdy nemel, takze nevim presne jak je to tam delane. Co si o tom myslite?meda45 píše:Prosím o pomoc, hledal jsem všude, projížděl fórum, odpověď nenašel. Chtěl bych vyměnit destičky, ale co tak koukám jsou 2 rozměry, 14,8mm a 15mm. Mám r.v.1997(konec roku), old verze, s ABS. Poradíte. Díky moc.
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to na čidlo, případně na sběrný kroužek ...
-
Ulthar - FK
Chapu spravne ze krouzek je jenom vzadu? Pokud ano, tak bych to videl na cidlo, coz je cena okolo 1000kc?
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistý, ale i na předku je pulzní kotouč, něco jako kroužek vzadu, tak jestli není ohlý nebo jinak poškožený.