Šrouby na litá kola

slegrusik - FK

Šrouby na litá kola

Příspěvek od slegrusik - FK »

Ahoj Felíci!
Mám Feldu dva týdny, ale potřeboval jsem koupit bezpečnostní šrouby na neorigo liťáky, které byly na Felině, ale jsou tam šrouby kratší a delší. Předchozí majitel mě upozorňoval, že si mám šrouby označit abych je nezaměnil. Co se nestalo! Z předního a zadního kola jsem vzal po jednom šroubu a šel jsem do obchodu. Když jsem je dával zpět tak jsem je pochopitelně zaměnil a po ujetí asi 500 metrů jsem slyšel jak něco dole dře. Ihned jsem zastavil a bylo mi jasné co se stalo. Dal jsem na zadní kolo jeden delší šroub, který drhl o něco v bubnu, asi o prasátko či o co, nevím!

Chci se proto zeptat, zda není možné, že jsem brzdu nějak poškodil. Není-li tam něco citlivého a křehkého.
Díky moc za pomoc

;)
Collin - FK

Re: Šrouby ny litá kola!

Příspěvek od Collin - FK »

Tak to mužeš rozdělat a kouknout jestli je to v pořádku. Nebo si zajeď do pneuservisu na test brzdy. Škoda že jsi z daleka udělal bych ti cenu... ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pravděpodobně to chytalo o tu rozpěru mezi paknama, opravdu by to chtělo zkouknout, jak to vypadá vevnitř.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jojo...delší šrouby dřou o tu kovovou rozpěrku mezi paknama taky sem to měl.... je dobrý to rozdělat a mrknout na to protože se to může celý posunout a pak být pakny na křivo a dřít a zahřívat se o buben....
slegrusik - FK

Re: Šrouby na litá kola!

Tak díky! Mrknu na to a snad budu mít štěstí, že to bude v pořádku
slegrusik - FK

Ještě jedna věcná!
Jak je to s těmi šrouby? Kratší a delší jsou OK nebo v tom měl předchzí majitel bordel? Nějak se mi to nezdá!
Díky!!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud máš neorigo disky, tak je možné, že je na ně potřeba delších šroubů, možná i šrouby s jiným sedlem. Je to individuální, disk od disku.
U disků, co dávala na feldy fabrika je to jednodušší, jelikož používáš jedny šrouby jak na plechy, tak na alu. ;)
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Nal itíky bývají dešlí šrouby, pokud to nejsou ovšem nejsou origo jak psal nademnou v tom případě se používají stejné šrouby i na plechy. Na origo litáky také nepotřebuješ plastové kroužky.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

no já mám neorigo 15tky a mám tam stejný šrouby jako na plecháče,ted jsem si nechal udělat podložky a potřebuju delší...kde se daj koupit? spíš nějaký lepší ne ty levný shity z netu dík....
Odpovědět