Vyčištění motorového prostoru

Simos 2P
135M, 136M
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Vyčištění motorového prostoru

Příspěvek od kybrex »

Zdravím,

jak čistíte motorový prostor? Už při koupi to bylo na pováženou, tenkrát jsem vyčistil jen hrubé nečistoty, listí, co tam původní majitel nechal, jinak podle zásady, co je mastný, to je čistý, jsem ten motor nechal trochu zasviněnej. Esteticky nic moc, ale lepší, než tam podle doporučení jednoho technika z STK prát horkou vodu pod tlakem. To bych svý felis fakt neudělal. :!: Slyšel jsem něco o tlakový páře, ale to netuším, jestli je někde něco jako mycí box s wapkou, co jsem jezdil umejt po zimě od soli, akorát tam je stroj na tlakovou páru.

Taky jsem zahlédnul, že existujou nějaký chemický přípravky na čištění motorů a motorového prostoru, ale moc nevím, který vybrat. Máte s něčím dobré zkušenosti? Aby mi to spíš nepoškodilo motor nebo hadice, aby to nebyla nějaká agresivní sračka, co mi rozežere i to, co tam má zůstat :lol:

Díky za rady.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyčištění motorového prostoru

Příspěvek od Maty »

Naposled když jsem nechal umejt motorový prostor (ještě když jsem měl P205) tak jsem zajel na ruční mytí a řekl, že chci umejt motor ... zaplatil jsem 150kč a bylo čisto :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Kdysi jsem to nechal čistit na Shellce,už si nepamatuju cenu,ale vyčistili to pěkně. Jinak dobrá je Arva,jenom horší je to stím oplachem,nesmí tě nikdo chytit :D
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Aha, ok, takhle u někoho jsem to nezkoušel, moc jsem nevěřil, že to umejou dobře a hlavně opatrně :P ale když to říkáte, tak to možná zkusím. Jinak ARVA je nějaký toxický svinstvo? Nebo proč mě nesmí nikdo vidět? :D Udělám to v noci :mrgreen:
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Arva je přípravek na mytí motorů,běžně k dostání v drogerii. No s tím aby tě nikdo neviděl,ber to tak,motor je mastný a sním umýváš i tu mastnotu,takže ekologie. Já to vždycky myl doma na dvorku (mám ho odvoněný do kanalizace) kdyby mě asi někdo chytil myslím že by byl zato asi pěkný flastr :o . Samozřejmě před samotným mytím je dobré přikrýt elektriku(alternátor,rozdělovač,řídící jednotku apd.).
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Zakrávat nic nemusíš :P .... na všem jsou vodotěsné konektory a vše je dělané pro styk s vodou :) ... možná jen odpojit baterku a po mytí nechat uschnout.
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj. Já si koupil na 49 korun v Lidlu čistič motorů. Je to ve spreji a muzu říct,že to myje parádně! Myslím,že zrovna teď to tam myslím mají ;-) jen to nastříkáš a pak vezmeš hadr a umýváš. Super je,že to bere i olej a všechno! Zkus to. Má to zelené víčko :-)
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Super je,že to bere i olej a všechno! :lol:
Luka$
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka$ »

Luka$
administrátor
http://www.feliciaklub.cz

Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já jedine kojota :lol:
http://coyote.cz/produkty-detail.asp?KatID=1&ID=34
motor, brzdy disky, skla v krbu, mušky z oken a světel, všechno tím beru.
hromy tu kdysi říkal, že to rozežírá barvu a gumu, ovšem prdlajs, mě to jenom myje a nic nežere. V príci to používáme na všechno a i ředitelovo BMW se po tom jen leskne.
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

No všechno právě neee. :lol: :P Chtěl bych, aby tam u toho motoru zůstalo, co má zůstat. :dj: Jinak tu krasavici z videa jsem už někde na netu viděl. Buď je tak blbá, nebo v tom autě vezla den předtím obsah žumpy z prasečáku, pak bych to asi pochopil, nebo bych spíš to auto rovnou vyhodil. Nechci vidět, jak to tam vypadalo po týhle koupeli. =D

Tak Kojota říkáš? =D omrknu to. Ten Lídl nevím nevím... :mrgreen:
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Já už nějakou dobu používám odmašťovač na brzdy ve spreji a zatim vše v pohodě
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

já používal čistič motoru ve spreji...stál od 50,- - 100,- podle značky...na Felis jsem to zatím nezkoušel,není důvod ji mýt,ale používal jsem to na moto.Akorát bacha,někdy to nechává na hliníku fleky.
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Zeptá se, na internetu jsem se u nějakého výrobku dočetl, že se má na závěr spláchnout proudem vody. To mám jako vzít hadici a stříkat na motor? Nezateče to někam do kontaktů? Minimálně do alternátoru a na řemen, ne? Díky.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Už jsem to tu psal,přikryj altenátor,rozdělovač,řídící jednotku,zapalovací lištu apod.,stačí přesně přetáhnout igelitový sáček.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

A jak jsem pal já je to zbytečné :P ... vše na motoru má vodotěsné konektory a ničemu voda nevadí/neublíží. Můžeš pro klid v duši odpojit baterku víc bych to neřešil ;)
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

:ot: Zeptám se, jak je to s broděním kluci? Četl jsem, že Felda se může brodit asi 30 cm, ale to se přece dostane voda na řemen alternátoru a přestane dobíjet,ne? Díky.
kwik

Příspěvek od kwik »

nevím kolik může brodit, ale mám vyzkoušeno cca 20cm, když byly povodně... zvládla to vpohodě. Taky záleží jak rychle jedeš, aby se nevytvořila vlna a auto si necuclo přes filtr vody...
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Maty píše:A jak jsem pal já je to zbytečné :P ... vše na motoru má vodotěsné konektory a ničemu voda nevadí/neublíží. Můžeš pro klid v duši odpojit baterku víc bych to neřešil ;)
A co alternátor ten je taky vodotěsný? Takže když na něj bude stříkat vodou tak se nic nestane? a na rozdělovač taky ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no úplně ty dvě věci vodotěsný nejsou , ale ta trocha vody při umytí jim neuškodí , vinutí v altíku je lakovaný , a krom toho za deště je altíkem prosáván vlhký vzduch s kapkami vody (za jízdy je do mot prostoru vháněn přes chladič a bez obav ani u teplýho chladiče se to nestačí vysušit) a u vozů bez přídavného pravého spodního krytu je tam i dost vody nacákáno od kola , někdy až na rozdělovač , a tomu rozdělovači resp jeho víku neuškodí očištění-odmaštění , načistým víku se voda neudrží jen na špinavým zaprášeným a tam je problém i vzdušná vlhkost (bmm , 1,6 )
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

No dělejte jak chcete. Když jsem měl ještě Š120 tak jsem motor myl pravidelně každý rok a vždycky jsem vzal igelitový sáček přetáhl ho přes altík a druhý přes rozdělovač,nanesl jsem Arvu chvíli nechal působit potom jsem vzal hadici opláchl sundal sáčky a hotovo. Když jsem si koupil Felicii tak na radu kamamráda jsem si to nechal umýt na Shelce a i ten machanik který to myl rovněž přikryl altík,rozdělovač a řídící jednotku. Jinak Felis už mám jedenáct let a celkově je stará sedmnáct roků a motor jsem myl jenom dvakrát,uní takové problémy s mastnotou moc nejsou jako jsem měl u Š120 :) . Jinak s tím číštěním víčka rozdělovače to jsem vždycky čistil suchou hadrou,kdybych na něj nalil vodu pochybuju že bych potom vůbec nastartoval.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

DDT : vzhledem k sekci kde se to řeší bych nějakej rozdělovač opravdu neřešil :P
Odpovědět