Výměna svíček

Simos 2P
135M, 136M
prerovacek - FK

Výměna svíček

Příspěvek od prerovacek - FK »

Zdravím,

prosím, neukamenujte mne hned! :oops: Mohl by mi prosím někdo z Vás napsat postup při výměně svíček u Felicie 1.3 Mpi 50kW? Popř. jaké koupit, kolik jich koupit a za kolik? Dušan je momentálně na služební cestě, tak bych jej ráda překvapila, až přijede domů :) :lol:

Peťa
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Re: Svíčky

Příspěvek od Pluhda »

Vyndáš zapalovací lištu, jen jí vysuneš. Stačí ti gola s nástavcem a s ořechem na svíčky myslím že je to 17 velikost, v motoru jsou pouze 4 svíčky, všechny vyndáš a namontuješ nový zpět a poté nasadíš lištu, svíčky se utahují na určitý moment, takže nějak s citem, abys to tam nezarvala. a svíčky buď koupíš originál nebo se prostě zeptej v obchodě s autodíly tam ti poraděj :) jestli jsem na něco zapomněl tak snad někdo doplní :)
prerovacek - FK

Svíčky

Mnohokrát děkuji, jen jestli by jsi mi mohl popsat přesně tu zapalovací lištu, ať ji nespletu :oops: :oops: :oops: Děkuji!
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Obrázek
prerovacek - FK

Ano, již končím dotaz, už to vidím. Děkuji mnohokrát! Jen se ještě pro dodatek zeptám, Vy jste mi řekl, abych zapalovací lištu vycvakla. Na internetu jsem ale četla, že to drží na 2x6 šroubech. Ovšem už podle foto se mi nezná, že by to drželo 12 šroubů.
Ziberek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziberek »

Ze spodu te lišty jsou dva imbus šroubky.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna svíček

Příspěvek od Maty »

2x6 neznamená, že tam je 12 šroubů, ale že tam je 2 ks šroubu velikosti 6 ve výsledku tam jsou 2 šrouby na imbus na spodní straně lišty

diskuze ohledně svíček je tady : http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =21&t=5656
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
prerovacek - FK

Takže pochopila jsem to dobře, že oddělám ty dva šroubky imbusákem, oddělám zapalovací lištu, vydělám svíčky, našroubuju (nepřeženu to se silou) nové a hotovo?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jj přesně tak a ještě nezapomenout vrátit lištu . ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
prerovacek - FK

Ano, to už i mě přišlo jako banální a samozřejmé :) Za chvíly jdu na to, tak snad se mi to podaří :) Vypadá to docela jednodušše :) Čekala jsem to horší :)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jednoduchý to je, protože felda je prostě jednoduchý auto a v jednoduchosti je síla ;) :D tak ať se zadaří, pak dej vědět jak jsi dopadla jestli vše v pořádku. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
prerovacek - FK

Díky chlapi za pomoc při vysvětlování přítelkyni, musím ji zde veřejně pochválit, výměna se ji povedla na výbornou! 8-)
Odpovědět