nastal čas koupit si nové pneumatiky a tak bych se vás rád zeptal na nějaké zkušenosti. Jelikož se mě do toho nechce moc investovat, tak hledám co nejlevnější - no zase nechcu Tesco zmetky. Narazil jsem na Barum Brillantis 2 165/70 R13 79T a ty se mě celkem líbí, no radši bych se vás zeptal na nějaké osobní zkušenosti, popřípadě jaké pneumatiky používáte vy
Nové pneumatiky
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nové pneumatiky
Zdravíčko,
nastal čas koupit si nové pneumatiky a tak bych se vás rád zeptal na nějaké zkušenosti. Jelikož se mě do toho nechce moc investovat, tak hledám co nejlevnější - no zase nechcu Tesco zmetky. Narazil jsem na Barum Brillantis 2 165/70 R13 79T a ty se mě celkem líbí, no radši bych se vás zeptal na nějaké osobní zkušenosti, popřípadě jaké pneumatiky používáte vy
.
-
buly - FK
Re: Nové pneumatiky
s letníma barumkama nemám zkušenosti, ale na 13" jsem měl/mám matador MP16, stály mě tuším 624,- /kus a nebyly vůbec špatný za tu cenu. Jasný není to na žádný závodění ale na normální jízdu klidně i rychlejší průjezdy to zvládalo v pohodě. Na vodě se taky chovaly dobře, mohu doporučit pokud chceš levnější variantu
-
extremesharky - FK
mam ten samí druh akorát 185/65 R14. Jsem s nimi velice spokojený. Drží za sucha jak přibité, za mokra už to tak dobré není, ale oproti pirelli co jsem měl minule jsou bezvadny.
Ahoj to chceš kupovat Brillantis 2 165/70 R13 79T
to bych si to radši hodil než kupovat takovou gumu, to už si raději kup http://www.zbozi.cz/vyrobek/nokian-i3-1 ... ejlevnejsi budou určitě o hodně procent lepší
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
Ahoj. Pokud máš možnost, zkus oslovit nějakého známého automechanika nebo nějakého servisáka, ke kterému jezdíš a zná Tě. On Ti je totiž vezme od dodavatele a má čtyři za cenu tří, protože má jako jejich stálý zákazník a odběratel slevu. Takže je lepší si vzít ty peníze (dejme tomu 4000Kč) a domluvit se ním a místo toho, abys koupil nějaké čtyři Barumky po 1000Kč, je lepší vzít dražší, třeba za 1300Kč, protože jemu zaplatíš jen ty tři, když Tě zná a jezdíš k němu na servis. Zkus si to promyslet, opravdu se to vyplatí...
-
Michael - FK
Ahoj, já jsem Barumky na autě nevydržel ani měsíc a musely dolu, protože na tom se fakt nedalo jezdit (v létě na mokru to klouzalo jak na ledě!!) a Brilantisky jsou to nejhorší, co snad vůbec jde
Jsem na pneu docela pedant, tak se předem omlouvám za ten možná pro někoho extrémistický názor
Jsem názoru, že právě velkým dílem na počtu autonehod (zejména pak v zimě) je po řidičských (ne)schopnostech často výběr pneu... Plno lidí kouká jenom na cenu a kvalita, výdrž, jízdní vlastnosti a ovladatelnost jdou stranou (a myslí si, že když na Barumkách jezdí každej druhej, tak to budou asi super gumy)...
Tak například ty Nokiany, jak píše Škury se mi jeví jako super volba - uvědom si, že připlatíš jen 4x70=280 kč a dostaneš pneu, která bude někde úplně jinde... Ten rozdíl je opravdu znatelnej a příplatek takřka minimální
Mrkni se třeba tady
http://www.pneunet.cz/pneumatiky/165-70 ... //?t=price
http://www.pneunet.cz/pneu-katalog/nokian/nokian-i3
Perfektní stránky, vč diskuzí, hodnocení apod...
(P.S.: Já preferuju třeba Hankooky, dají se pořídit za rozumný peníz a kvalita parádní
)
Tak například ty Nokiany, jak píše Škury se mi jeví jako super volba - uvědom si, že připlatíš jen 4x70=280 kč a dostaneš pneu, která bude někde úplně jinde... Ten rozdíl je opravdu znatelnej a příplatek takřka minimální
Mrkni se třeba tady
http://www.pneunet.cz/pneumatiky/165-70 ... //?t=price
http://www.pneunet.cz/pneu-katalog/nokian/nokian-i3
Perfektní stránky, vč diskuzí, hodnocení apod...
(P.S.: Já preferuju třeba Hankooky, dají se pořídit za rozumný peníz a kvalita parádní
- Luka$
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam dobre zkusenosti s pneu Avon.
Kdyby jsi nakonec chtel neco zainvestovat a mit i poradne kola tak mam na prodej:
Avon 195/50 R15 H82 je to na alu DEZENT E (TEL2, ZJV1).
Jinak je to vcetne papiru pro zapis do TP. Takze vse legal a nemusis ani upravovat vlatniky, tento rozmer je ok.

Kdyztak SZ.
Kdyby jsi nakonec chtel neco zainvestovat a mit i poradne kola tak mam na prodej:
Avon 195/50 R15 H82 je to na alu DEZENT E (TEL2, ZJV1).
Jinak je to vcetne papiru pro zapis do TP. Takze vse legal a nemusis ani upravovat vlatniky, tento rozmer je ok.

Kdyztak SZ.
Luka$
administrátor
http://www.feliciaklub.cz
Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
administrátor
http://www.feliciaklub.cz
Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Ty kola nepujdou na moje auto, pujde to na mamčinu felicii, která najede tak 3000km ročně. No problem je v tom, že ona sjíždí zimní pneu v létě což je katastrofa (škoda sjíždění, hrozné jízdní vlastnosti + nárust spotřeby jak blázen). S tím autem se snad nikdy nejelo víc jak 90km/hod, proto vybírám z tak nízké cenové kategorie.
Grave, Michael: Díky, kouknu se na ně
.
Cobrak: Bohužel takovou možnost nemám, jezdím sice do stejného servisu pořád, no sou to max 2 návštěvy ročně, takže mě snad ani neznají.
Luka$: Ne díky, jak jsem již napsal výše, je to pro mamku. Navíc na autě jsou jen R13 plecháče
.
Grave, Michael: Díky, kouknu se na ně
Cobrak: Bohužel takovou možnost nemám, jezdím sice do stejného servisu pořád, no sou to max 2 návštěvy ročně, takže mě snad ani neznají.
Luka$: Ne díky, jak jsem již napsal výše, je to pro mamku. Navíc na autě jsou jen R13 plecháče
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Barum Brillantis jsou jako letní gumy v pohodě, jezdím s nimi několik let a nemůžu si na nic stěžovat.
-
Tutman - FK
Taky jsem je měl jak zinmí tak letní od Barumky na ruzných autech a nikdy nebyl žádný problém
nejhorší gumy mám ted na felině a to 5 let staré popraskané protektory
nejhorší gumy mám ted na felině a to 5 let staré popraskané protektory
No právě, že jsi měl jen Barum a protektory, pokud by jsi měl lepší hned by jsi věděl o čem je řeč 
já měl barum polaris, v zimě nic moc... od té doby jezdím v zimě na protektorech a jsem spokojený ..
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi jezdim na Barumkách -Brilantis 2 jsem vcelku spokojen,nesmíte za deště jezdit 150km,jinak na naše poměry gumi dobrý
Grave:Nokiany za deště kloužou jak prase
Grave:Nokiany za deště kloužou jak prase
ono taky co člověk to názor
někdo chválí to a jiný ono... a ve výsledku mají kšefty všechny firmy
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenosti se dvěma sadama Barum Brilantis.... Nikdy už to na žádný auto dobrovolně nedám! Jako jezdí to s nima, ale to je taky všechno. Nejhorší guma spolu s protektorama Vraník, Savama a čínou. Po nich jsem měl Semperit Comfort-life (první generace) a to byla konečně použitelná guma která brzdila a držela v zatáčkách. S brilantisama jsem si na mokrý silnici připadal jak na sněhu a to si nedělám legraci. Ale je fakt že jsem si myslel že je to normální, dokud jsem nekoupil jiný, tenkrát to bylo čerstvě po řidičáku. A když jsem je teď dával dědovi a jel s tim, tak ta samá hrůza, holý ráfky brzdí líp.
-
Tutman - FK
no já tady v zimě se pohybuju mezi kopcama kde je i značka zimní výbava a polariskama jsem vždy vše vyjel, a dojel v pohodě
takže je nemužu hanit
na druhém autě mám mišelinky alpin a taky gut (ale koupil jsem je už s autem)
co příští zimu dám na feldu taky zatím nevím ... buť polarisky, savy, nebo klebry ještě nevím, auto používáme jako druhé v rodině tak do něj nebu moc investovat
takže je nemužu hanit
na druhém autě mám mišelinky alpin a taky gut (ale koupil jsem je už s autem)
co příští zimu dám na feldu taky zatím nevím ... buť polarisky, savy, nebo klebry ještě nevím, auto používáme jako druhé v rodině tak do něj nebu moc investovat
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 21. bře 2013 20:20:58, celkem upraveno 1 x.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Tak já nevím, půlka z vás to chválí a druhá půlka je nenávidí.
No leč Barum nemám rád, ale jak jsi psal, že jsou pro mamku co má roční nájezd kolem 3000km, tak je tam klidně dej, já mám roční nájezd kolem 25 000-30 000km, osobně preferuju a používám Bridgestone, ale pro člověka co nejede tak málo jako Tvoje mamka a ještě ani nejezdí víc jak kilo tak je Barum dostačující.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Arkis: chválu tu nevidím, vidím jen že se některým zdají použitelné. Ale kdo zjistí jaký je to rozdíl, tak to přehodnotí.
Grave: Dostačující jsou přesně do chvíle, kdy potřebuješ rychle zabrzdit a o mokru ani nemluvím. A že někdo nejede víc než 100 máš úplně jedno, skočí před tebe v noci srna když pojedeš 70 a jsi sakra rád za každej centimetr, přitom my se bavíme už o metrech. Mluvíme tady o pár stovkách, to za to někomu stojí jít s bezpečností o tolik dolu?
A to nemluvím o tom když se dá ta guma i širší, to už jsou sakra rozdíly v brzdný dráze. Viz. jedna příhoda co se mi stala, když jsem jel po městě (60) a nějakej dobrodruh s passatem to přede mě střelil z vedlejšího pruhu půl metru přede mě a zašlápl brzdy co to šlo protože po 5m(!) chtěl odbočit - mít barumky a ještě v 165/70 tak mě má v kufru idiot, i tak to bylo tak na 10cm (dodnes si myslím že to udělal schválně a chtěl abych ho nabral a pak mu platil opravu ještě něčeho dalšího, protože tohle bylo opravdu k neubrždění a nemít už nohu na brzdě...). Prostě může člověk jet opatrně, ale někdo vyrobí takovouhle situaci a nic s tím nenaděláš. Proto výmluvy typu "stačí, jezdím pomalu" nebo "jezdím málo" neberu. Někdo na tom bude jezdit celej život a nic a někdo za týden zjistí že to je rozdíl mezi životem bez škod na autě a smrtí.
Tolik asi k tomu - jezděte si na čem chcete, ale chraň vás ruka páně, jestli já v nějaký kritický situaci auto ubrzdim a vás najdu s barumkama v kufru, protože jste ušetřili tři stovky na gumě.
Grave: Dostačující jsou přesně do chvíle, kdy potřebuješ rychle zabrzdit a o mokru ani nemluvím. A že někdo nejede víc než 100 máš úplně jedno, skočí před tebe v noci srna když pojedeš 70 a jsi sakra rád za každej centimetr, přitom my se bavíme už o metrech. Mluvíme tady o pár stovkách, to za to někomu stojí jít s bezpečností o tolik dolu?
A to nemluvím o tom když se dá ta guma i širší, to už jsou sakra rozdíly v brzdný dráze. Viz. jedna příhoda co se mi stala, když jsem jel po městě (60) a nějakej dobrodruh s passatem to přede mě střelil z vedlejšího pruhu půl metru přede mě a zašlápl brzdy co to šlo protože po 5m(!) chtěl odbočit - mít barumky a ještě v 165/70 tak mě má v kufru idiot, i tak to bylo tak na 10cm (dodnes si myslím že to udělal schválně a chtěl abych ho nabral a pak mu platil opravu ještě něčeho dalšího, protože tohle bylo opravdu k neubrždění a nemít už nohu na brzdě...). Prostě může člověk jet opatrně, ale někdo vyrobí takovouhle situaci a nic s tím nenaděláš. Proto výmluvy typu "stačí, jezdím pomalu" nebo "jezdím málo" neberu. Někdo na tom bude jezdit celej život a nic a někdo za týden zjistí že to je rozdíl mezi životem bez škod na autě a smrtí.
Tolik asi k tomu - jezděte si na čem chcete, ale chraň vás ruka páně, jestli já v nějaký kritický situaci auto ubrzdim a vás najdu s barumkama v kufru, protože jste ušetřili tři stovky na gumě.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Honza: Nikdy se nestalo, aby jsme jeli v noci. K tomu všemu si nejsem vůbec jist, zda nové pneu budou.
Pořád je nechce vyměnit a na mé rady nedá. Kdyby jste sem mohli někdo napsat nevýhody ježdění na zimních pneu v létě byl bych rád nebo mě to už vážně se*e.
Pořád je nechce vyměnit a na mé rady nedá. Kdyby jste sem mohli někdo napsat nevýhody ježdění na zimních pneu v létě byl bych rád nebo mě to už vážně se*e.
Naposledy upravil(a) Arkis dne pát 22. bře 2013 12:08:16, celkem upraveno 1 x.
-
Tutman - FK
tady máš test letních
http://www.auto.cz/adac-test-letnich-pn ... r14-t-4886
barumky jsou doporučeny s výhradou
spíš nedoporučeny
ale každá letní bude asi lepší než v letě dojíždět staré zimní gumy
http://www.auto.cz/adac-test-letnich-pn ... r14-t-4886
barumky jsou doporučeny s výhradou
ale každá letní bude asi lepší než v letě dojíždět staré zimní gumy
-
Tutman - FK
test zimních kde barumky mají 4 místo
http://auto.idnes.cz/specialni-priloha. ... umatik.htm
100 lidí 100 chutí takže rozhonutí bude na tobě
http://auto.idnes.cz/specialni-priloha. ... umatik.htm
100 lidí 100 chutí takže rozhonutí bude na tobě
-
Michael - FK
Honza_t: Naprostej souhlas
Arkis: Jak jsi napsal...
Jo, ještě jedna dobrá stránka na testy pneu:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Arkis: Jak jsi napsal...
Zimní pneumatiky jsou vyráběny z naprosto odlišné směsi než ty letní, jsou navrženy na teploty cca pod +7°C. Čím vyšší je vekovní teplota, tím se jejich vlastnosti zhoršují. Zimní pneu je mnohem měkčí a nejenže se zhoršují vlastnosti, zvyšuje spotřeba a opotřebení, ale ničí se i lamely (můžou se např. zalepovat asfaltem, třepit...). Taková pneu použitá v létě (kdy rozdíl teplot silnice zima/léto může být třeba i 50°C) může ztratit své vlastnosti a použití v zimě pak může být značně omezené, nebo chceš-li, tak i nebezpečnéArkis píše:škoda sjíždění, hrozné jízdní vlastnosti + nárust spotřeby jak blázen
Jo, ještě jedna dobrá stránka na testy pneu:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec šli teda ty Barumky, díky všem za rady (cena celkem i s dopravou 3060Kč)
-
Sumix
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, taky bych chtěl poprosit o radu ohledně pneu. Chystám se pořídit nové letní pneumatiky místo stávajících ojetých a starých pneu Pneumant 165/70 R13, které jsme už před 5 lety koupili s autem... disky jsou 13" liťáky Mystery (nebo jak se jim oficiálně říká
). Díval jsem se, co by bylo v tomhle rozměru k dostání, taky jsem koukal na testy v dTestu, ale tam pro R13 byl snad jediný test (155/70 R13, ale předpokládám, že klíčové je složení směsi pneumatiky a tvar dezénu) v roce 2006 a tam dobře dopadnul Continental Eco-Contact 3, Hankook K715 Optimo, Bridgestone B250 a pak jsem ještě našel dobré ohlasy na Pirelli P4 Cinturato.
V kategorii 165/70 R13 79T vychází cenově ve zhruba stejném rozsahu (co jsem se díval na heureka.cz), ty Hankook jsou o něco levnější; nějak tak nejvíc sympatický je mi asi Continental (oproti ostatním by měl mít lepší chování na mokré vozovce, ale zase vyšší opotřebení). Co byste doporučili z toho, co jsem předběžně vybral? Nebo něco ještě jiného?
A ještě dotaz, v tomhle vlákně někdo zmiňoval širší pneu (175/60, 175/65) - dají se použít na tyhle disky a mají (za vyšší cenu) adekvátně lepší jízdní vlastnosti než 165/xx? Tím chci říct - vyplatí se koupit 175/xx za víc peněz, nebo rozdíl oproti 165/70 ani moc nepoznám? Jde mi spíš o to, jestli to má podstatný přínos např. proti aquaplaningu nebo zmenšení brzdné dráhy, pokud dojde na nějakou krizovou situaci a bude třeba brzdit "na krev", zkrátka z hlediska bezpečnosti, jinak ani ne, nějak divoce zrovna nejezdím
.
V kategorii 165/70 R13 79T vychází cenově ve zhruba stejném rozsahu (co jsem se díval na heureka.cz), ty Hankook jsou o něco levnější; nějak tak nejvíc sympatický je mi asi Continental (oproti ostatním by měl mít lepší chování na mokré vozovce, ale zase vyšší opotřebení). Co byste doporučili z toho, co jsem předběžně vybral? Nebo něco ještě jiného?
Felda 1.6 Combi LX - "Zelenina"
-
Michael - FK
Z toho co navrhuješ, bral bych ty Continentaly... 175/65 budou cca o 200kč dražší, ale na brzdě to pak bude znát, navíc se ti o trochu sníží míra opotřebení... Ano, jak píšeš, nejdůležitější je tvar dezénu a kvalita směsi 
Opět doporučuji mrknout na: http://www.pneunet.cz/
Opět doporučuji mrknout na: http://www.pneunet.cz/
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
" ale na brzdě to pak bude znát "
To bych bral s rezervou, poznal by jsi to pokud by jsi prováděl nějaká přesná měření, v běžném provozu poznáš kulový, to samý u opotřebení.
To bych bral s rezervou, poznal by jsi to pokud by jsi prováděl nějaká přesná měření, v běžném provozu poznáš kulový, to samý u opotřebení.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud vezmu poloviční rozdíl jakej jsem zažil mezi 165 a 185, tak to pozná. Pokud ty nový nebudou horší gumy.
Naposledy upravil(a) Honza_t dne stř 27. bře 2013 12:57:30, celkem upraveno 1 x.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když myslíš 
-
Sumix
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak teď jsem z toho "volaký zmätený"
. Asi zůstanu nakonec teda u těch 165/70, na pneumatikách nechci zbytečně šetřit, ale zase nevím, jestli chci dávat cca o 1000 Kč navíc, když už takhle to vyjde tak na 4400... Ještě jsem se dočetl, že ty Continentaly se celkem rychle sjíždí, nemáte s tím někdo zkušenost?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Obecně platí, čím měkčí guma, tím lepší adheze čili bezpečnější - lépe drží, ale zase rychleji ubývá. Musíš vědět sám, kolik ročně najedeš, pokud najedeš 10 tis km, tak vůbec neřeš jestli se rychleji sjíždí, či nikoliv. Pokud najedeš 30tis ročně, tak na to koukej. 
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
kdyz sem pred par lety kupoval feldu tak sem potreboval novy gumy... nebylo moc penez a tak sem koupil pneu znacky Goodride H550A v rozmeru 165/70 R13 ... sjizdet se nesjizdeli, ale jizda na mokru utrpeni. auto klouzalo jak prase. po prvni sezone sem je vzal a leteli pryc a koupil sem 14" alu na leto a k tomu jetaky gumy za par kacek od znamyho v rozmeru 185/60 R14, zadek byl myslim GOODYEAR EAGLE F1 a predek nejaky Pirelli, ale nebudu porovnavat kvuli stari gum a ze sem na nich jezdil asi 3 mesice. Nasledne sem poridil 15" Alu a s nima novy gumy MAXXIS MAZ1 VICTRA v rozmeru 195/45 R15. Jizda na suchu si nechala dovolit az neuveritelny a namokru taky naprosto bez problemu. Vcera sem na auto daval zase novy ALU ale 16" a s nima gumy GOODYEAR EAGLE F1 GSD3 v predu 205/45 R16 a v zadu 215/40 R16 ale vzhledem k pocasi je zatim moc nepokousim tak nemuzu soudit, ale vzhledem k cene doufam ze budou dobry. Levny gumy uz bych nekoupil po prvni zkusenosti. radsi koupim starsi znackovou nez novou levnou i kdyz zase spoustu lidi rika treba opak. Jinak u nas stoji Barumky 165/70 R13... 3200Kc
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
A to by mě zajímalo kdo mi smazal citaci z druhý části předchozího příspěvku. Že by někdo chtěl aby to vyznělo jinak?
EDIT: Nikdo se k tomu nepřizná, tak to beru jako záměr...
Naposledy upravil(a) Honza_t dne úte 26. bře 2013 17:24:27, celkem upraveno 1 x.
-
Sumix
- Kontaktovat uživatele:
103457: Jasně, tahle úměra je mi celkem zřejmá, byť teda nevím, jestli to tak musí platit ve všech případech
. Fakt to asi řešit nebudu, protože u mě je roční nájezd tak odhadem 10-15K, a z toho ještě nemalá část na zimákách. Takže nakonec ty Continentaly 165/70 (ještě jsem uvažoval o těch Pirelli, ale nevím no, anebo kdybych měl 14" disky, tak EcoContact 5, ale tyhle disky se mi líbí, čili měnit nebudu
). Jen by mě ještě zajímalo, kolik by se cca mělo dát na pneumatikách za dobu jejich životnosti najet?
103457 píše:Obecně platí, čím měkčí guma, tím lepší adheze čili bezpečnější - lépe drží, ale zase rychleji ubývá. Musíš vědět sám, kolik ročně najedeš, pokud najedeš 10 tis km, tak vůbec neřeš jestli se rychleji sjíždí, či nikoliv. Pokud najedeš 30tis ročně, tak na to koukej.
na ty km móóje řeč
nechce někdo ty moje letní bridgestone? 195/50R15
Jo. To su ja.Člen číslo 374
-
Michael - FK
175 jsem měl sice jen krátce, žádnej velkej zázrak oproti 165 to rozhodně nebyl, ale srovnatelné to také také nebylo. Spíš o trošku větší jistota a při razantnějšímu zrychlení se aspoň kola hned neprotáčela. S životností pneu je to různé, nejčastěji tak 30-40 tis., záleží na pneu, stylu jízdy apod... Opotřebení (v závislosti na rozměr pneu) bych řekl, že je vcelku jednoduchá fyzika...
A s tou citací by mne to taky docela zajímalo
A s tou citací by mne to taky docela zajímalo
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Žádný záměr to nebyl.Honza_t píše:A to by mě zajímalo kdo mi smazal citaci z druhý části předchozího příspěvku. Že by někdo chtěl aby to vyznělo jinak?
A co jsi citoval ? Citoval jsi příspěvek, který vlastně nebyl příspěvek, ale spam. Spam jsem smazal, tudíž zmizela i tvoje citace spamu. S tvojím textem jsem nic nedělal, je tak, jak jsi ho napsal.