Při volnoběhu svítí mazání.
Při volnoběhu svítí mazání.
Ahoj kluci,
tak neuplynulo mnoho času a mám další problém. Dnes ráno jsem trochu lízl při rychlosti 5km/h na parkovišti podvozkem zem a docela to dřelo. Teď večer po ujetí cca 60 km od té doby se mi při přeřazování rozsvítila kontrolka mazání. Zhasla při zařazení kvaltu a zvýšení otáček. A dělá to bohužel pořád. Když se vyřadí nebo sešlápne spojka a sníží se otáčky, tak svítí. Jakmile se přidá plyn, tak zhasne. Motor nijak neskomírá, otáčky nijak nekolísají a žádný hluk se neozývá. Netušíte někdo, co to může být? Napadlo mě buď čerpadlo a nebo, že jsem třeba udělal ráno na tom parkovišti malinkou dirku a olej postupně za den vytekl. Díky
tak neuplynulo mnoho času a mám další problém. Dnes ráno jsem trochu lízl při rychlosti 5km/h na parkovišti podvozkem zem a docela to dřelo. Teď večer po ujetí cca 60 km od té doby se mi při přeřazování rozsvítila kontrolka mazání. Zhasla při zařazení kvaltu a zvýšení otáček. A dělá to bohužel pořád. Když se vyřadí nebo sešlápne spojka a sníží se otáčky, tak svítí. Jakmile se přidá plyn, tak zhasne. Motor nijak neskomírá, otáčky nijak nekolísají a žádný hluk se neozývá. Netušíte někdo, co to může být? Napadlo mě buď čerpadlo a nebo, že jsem třeba udělal ráno na tom parkovišti malinkou dirku a olej postupně za den vytekl. Díky
Re: Při volnoběhu svítí mazání.
nez jsi sem napsal podival jsi se zda mas dost oleje v motoru?? pokud ne tak tak udelej.
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
-> MotorExcel
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
Přijel jsem právě až teď za tmy a jelikož na to není vidět a není olej studený, udělám to až zítra. Někdo říkal, že by to mohl být ucpaný propouštěcí ventil. Je to možný?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho tam ten olej máš? ... máš ho tam dost ? tim bych začal a pak bych začal řešit další 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Olej se právě chystám vyměnit, už tam bude 15tis. Ten minulý jsem měnil po 8tisících. No, koukal jsem, že je olej kolem filtru. Ten je značky VIKA, tak jestli třeba nemohl selhat a něco tam ucpat. Olej jsem měřil minulý týden a byl na rysce max. Zítra přeměřím 
Ja bych se spis priklanel k tomu ze jsis prodrel vanu a kape/tece ti olej, proto ti pri nizsich otackach sviti mazani, nema totiz potrebny tlak/mnozstvi oleje...
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
-> MotorExcel
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kdyby prodřel vanu tak už nezhasne resp mu motor zaklepe na rozloučenou
filtr vika špatná věc , jináč vanu dolů kontrola sacího koše , a při tý příležitosti výměna ozubených kol čerpadla páč motor už má dost najeto >opotřebenené čerpadlo a kluzná ložiska
filtr vika špatná věc , jináč vanu dolů kontrola sacího koše , a při tý příležitosti výměna ozubených kol čerpadla páč motor už má dost najeto >opotřebenené čerpadlo a kluzná ložiska
Dobře, takže spíš říkáte kluci, že to vypadá na opotřebené čerpadlo a ložiska. Když si to budu dělat sám doma, kolik budou stát díly na to a kolik to zabere času asi tak?
P.S.: Dopoledne změřím olej.
P.S.: Dopoledne změřím olej.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ty ložiska nevyměníš resp aby to smysluplný musela by se udělat GO , část ložiska je taky klika , vačka a její uložení v bloku
vměnit se dají šály -pánve hlavních a ojničních ložisek axiální kroužek kliky (v něm bývá velký únik oleje zpět do vany)
začni jen tím čerpadlem jeho opotřebení není poznat (jsou na to spároměrné tyčinky) a olej se protlačuje zpět na sací stranu
takhle to vypadá , ale pokud to půjde kup originály
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 15110.html
http://www.skoda-dily.cz/eshop/11404007 ... padla.html
vměnit se dají šály -pánve hlavních a ojničních ložisek axiální kroužek kliky (v něm bývá velký únik oleje zpět do vany)
začni jen tím čerpadlem jeho opotřebení není poznat (jsou na to spároměrné tyčinky) a olej se protlačuje zpět na sací stranu
takhle to vypadá , ale pokud to půjde kup originály
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 15110.html
http://www.skoda-dily.cz/eshop/11404007 ... padla.html
Tak jsem teď změřil hladinu oleje a je mezi MIN a MAX, resp. blíže k rysce MAX. Každopádně před měsícem byla hladina na MAX. Ještě jsem autem popojel nějakých cca 15 metrů do garáže a po nastartování kontrolka zhasla a už se nerozsvítila, šlapal jsem na plyn a pořád je zhaslá. Takže to vypadá na opotřebení čerpadla, zanesený ventil nebo ty kola ozubený? Rád bych totiž věděl, kolik budu potřebovat ne servis. Mechanik si bere 250 na hodinu při špinavé práci, jinak 200. Nevím totiž, jak to trvá dlouho, takže nedokážu spočítat, kolik budu muset mít. Zkuste to prosím někdo odhadnout. Počítejme s variantou, že odešel ten nejdražší díl. Díky moc a díky Ferdovi za odpověď!
-
Lukoo88 - FK
To ja kdyz du do servisu tak si koupim svoje veci bo zadnou cinu nechcu kupuju jen origo a platim jen praci 
Jeden člověk ještě říkal, že může být jen špatné čidlo tlaku oleje. Prý mám dát hustší olej. Co myslíte?
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
čidlo vyměň, pokud nepomůže tak si zajeď k mechošovi ať ti změří tlak oleje. Jinak může to být zanesený sací koš čerpadla, nebo vadnej ten přepouštěcí ventil, nebo to utíká na klice, anebo je vylágrovaný čerpadlo. Tak začni tím čidlem a měřením tlaku. A ten filtr vika
to taky může dělat neplechu.

-
Jery
- Kontaktovat uživatele:
kluci ja vas zdravim. nic z matorem ani z čerpadlem nedělej. vypust olej popřipadě sundej vanu, podivej se na koš sani apořadně ho vyčisti, nove těsněni pod vanu. daž vanu spatky, novy olejovy ,filtr od manu nebo bosch pořadny olej, udělaš si to sam a uvidiš budeš spokojeny .Ty mototry jsou ve sve třidě dobre .. tak čauki.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
filtr vika - nemá zpětnou klapku a tím o něco déle trvá náběh mazání - vyšší opotřebení motoru
hustší olej - do nějaké míry /ohřátí/ eliminuje opotřebení čerpadla
přetlakový ventil - ucpaný být nemůže - to by se zvyšoval tlak oleje , kdyby byla opotřebená /unavená/ pružina tak to při volnoběhu znát nebude -nižší tlak bude při otáčkách , teoreticky by mohla nedoléhat kulička a tím při nízkých otáčkách protékat olej ale při vyšších by se to teoreticky vyplavilo
hustší olej - do nějaké míry /ohřátí/ eliminuje opotřebení čerpadla
přetlakový ventil - ucpaný být nemůže - to by se zvyšoval tlak oleje , kdyby byla opotřebená /unavená/ pružina tak to při volnoběhu znát nebude -nižší tlak bude při otáčkách , teoreticky by mohla nedoléhat kulička a tím při nízkých otáčkách protékat olej ale při vyšších by se to teoreticky vyplavilo
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
NEviděl bych to tak katastroficky .... taky mě to felda dělala... měl jsem olej na hranici výměny. Tak jsem vyměnil filtr a olej a bylo po problému 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Tak jsem dolil olej na max a ujel bez problémů 3O km a nic nesvítí
Podle mě se ucpal filtr a nečistí a tak je to samá srágora. Naředil jsem to novým olejem a pomohlo to dle mého názoru. Vyměním olej, až budou peníze a sna se to už nikdy nevrátí 
-
Goodicek
- Kontaktovat uživatele:
jestli tam máš pořád filtr Vika tak ho zahoď co nejdál to jde... měl jsem ho a ať tam bylo oleje kolik chtělo tak mě to dlouho svítilo po nastartování a pak i někdy při jízdě, sice jen sporadicky ale přece. Po nastartování to někdy svítilo i 10 sec, jinak bezne 3-4 sec. je teda pravda, coz me dost stve ze sjem olej v autě měl 7 let... 80t km..... minulý týden jsem to zjistil že minulý majitel (sestra) to neměnili ale připom tvrdili že jo...Vyměnil jsem Filtr značka ALCO Filters + olej a už všechno běží jak má a řekl bych i když má auto už 246t km Přestalo to papat olej.
7 let a 80 tis na jeden olej,tak to je slušný,chudák motor,jinak nevim co furt vymejšlíte s filtrama zas tak drahý to není tech 50 kč za mann nebo originál s radostí připlatim
Mně to dělalo úplně to stejné a čidlo tlaku oleje nepomohlo. Nakonec byla přidřená klikovka, takže se to brousilo a oprava za 7 tisíc.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Ahoj kluci, tak jsem si koupil olej 15W40, nalil a jezdím přes týden skoro pořád a nesvítí
Takže byl ucpaný filtr. VIKA je lumpárna, teď už to vím
Díky všem!
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se,že se pletu mezi 1,3, mám 1,6 a dneska ráno po nastartování mi svítila kontrolka mazání. Stav oleje OK, měněn byl v dubnu (Mogul Extreme 10W40,filtr Mann).Asi po 20 metrech kontrolka zhasla a už se nerozsvítila. Po dobu,co feldu mám (7 let) jsem se s tím nesetkal,tak snad falešný poplach.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no měl jsi to napsat do 1,,6 ,
klepalo to ? jestli ne tak dobrý , v čidle by mohla být nějaká usazenina
ale určitě by to chtělo změřit tlak oleje , a popř řešit čerpadlo
klepalo to ? jestli ne tak dobrý , v čidle by mohla být nějaká usazenina
ale určitě by to chtělo změřit tlak oleje , a popř řešit čerpadlo
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to klepalo, nedokážu přesně říct.Zvuk je v zimě než se motor trochu prohřeje vždy trochu hlučnější.Za pár hodinek to zkusím znova. 
Před chvílí jsem nastartoval a kontrolka hned zhasla, takže OK.
Před chvílí jsem nastartoval a kontrolka hned zhasla, takže OK.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To nic nebude je to hustým olejem.
Ano, je to moc hustým olejem. Vyměň si ho, už je moc zanasený a tím, je hustý a díky tomu pak není odpovídající tlak a čidlo ti ukazuje nedostatečné mazání.
čau chlapi dám svou zkušenost dělá mi to taky ... ale jenom když jezdím v hlubokém sněhu... takže to je určitě čidlem že ?
nebo nějaký kontakt ... olej mám včera měněný a dělalo to znova neviděl bych to na něco vážného
jaký je váš názor ? popřípadě kde se nachází to čidlo že bych ho vyměnil nebo nějak opravil
))
Čidlo je TADY. Obrázek jsem našel na netu, není to můj výtvor. Normálně vyšroubovat, vyměnit. A nedělá ti to náhodou po zahřáti motoru?
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
odkaz je mrtvý.... :Doblepil jsme izolačkou no uvidím jak někde pojedu .) nene.... motor drží na 90 měl jsme ho i více zahřátý a nikdy to nesvítilo 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
čidlo je relativně vysoko , takže buď je v háji , nebo je něco s filtrem , nebo se ti olej podchladí v hlubokým sněhu a tím je hustší
...................... , přeměřit manometrem tlak oleje
...................... , přeměřit manometrem tlak oleje