výměna gufera

vše okolo převodovek
jezevec

výměna gufera

Příspěvek od jezevec »

Ahoj všem.. dneska jsem chtěl vyměnit gufero na tyčce řazení, na feldě mám řazení stím kloubem, v tyčce řazení je takový čep, který se musí dostat ven aby se tam dalo nové gufero nasadit.. toto se mi bohužel nepodařilo, mlátil jsem do toho co to šlo, ale ani se nehnul, nemáte někdo nějaký fígl jak ho dostat ven, nebo mi pisněte aspoň jak jste ho vyklepali vi , gufero teče jak cedník, potřebuji ho nutně vyměnit

Díky za rady ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna gufera

Příspěvek od 103457 »

Ten čep se mění také, jelikož většinou už nejde zpětně použít znovu.
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Musíš použít stahovák je specielní na ten čep,mlácením akorát zničíš tyč řazení.
jezevec

Příspěvek od jezevec »

Já do toho moc nemlátil ... 8-) v životě jsem už ohnul a zlomil hodně věcí, proto s sebou radši kladivo nevozím, všechno mlátím rukou :evil:
jo a nevíte jestli se dá ten stahovák někde koupit ????

Jinak všem dík za rady
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Vytahovák čepu se dá koupit, ale je docela drahej, složité ho vyrobit moc nebude
je to přípravek MP8-516

je třeba tady
http://www.skoda.triga.cz/produkt-723/pouziti-1254/

nějaký ty pomůcky na škodovky jsou i zde, je to ale velkovýroba
http://www.strojirnyzb.cz/
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já jsem si vyrobil z kusu kolatiny kolík na vyražení.Líznul jsem ho na brusce tak,aby šel lehce do té díry,ale aby nezapadl do toho dutýho kolíku.Ale lehce ho vyrobíš taky ,,zprzněním" vrtáku 7,5mm.Jde tam akorát.
Obrázek
:)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Až to vydoluješ, tak se vybodni na origoš kolík a udělej si svůj. Já vždycky vezmu normální osmičku kolík (ČSN 02 2150) na obou koncích mu udělám osmičku závit. Tenhle kolík tam jde lehce naklepnout a aby nevypadnul, tak na oba konce natočím samojistící matice.
Odpovědět