Protisluneční fólie

karoserie, narazniky, skla atd.
tgfh - FK

Protisluneční fólie

Příspěvek od tgfh - FK »

Zdravím všechny pábitelské felináře, potreboval bych poradit:

Chci si koupit protisluneční fólii na vrch čelního skla nejlépe přechodné barvy.
http://autodoplnky.objednavejte.cz/c54- ... top-cerna/
Tohle je asi ono že? :)
Jakou barvu by jste ke stříbrné doporučili? Asi tu bílo-černou, nebo radši volit jednobarevnou? U té dvoubarevné by možná mohl vadit ten spodní kraj fólie že?

Díky za reakce
Collin - FK

Re: Protisluneční fólie

Příspěvek od Collin - FK »

Jj to mužu potvrdit, má to kamarád z práce a měl stím vícekrát problémy. Zatím to vždy ukecal ale bude to sundávat.
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Na čelním skle může být nalepená dálniční známka v právém dolním rohu,jinak ta protisluneční folie musí být pruhledná a nesmí měnit barvu semaforu. Za neprůhlednou folii Ti chytřejší policajt sebere techničák-nebo vyplázneš tučnější pokutu ;)
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

tak si sezen na vrakovisti celni okno z poslednich lip vybavenejch feld...ty ho tam maji....
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Collin píše:Prej na čelní okně nemá být vubec nic. clona,známka, nemá to tam co dělat. Tak mě to říkali chlapi v práci.
Vidis a ja jsem mel na okne pruh a dokonce jsem s tim prosel STK-ofiko.No taky zalezi na koho padnes.S polisema zadny problemy.V zime ale na prd,musi se skrabat jenom sklo,ptze jak se sahne na folii skrabkou tak se trne a je v pr...i.No jinak uz ji mam dole,je to fakt neprakticky-blbej
vyhled apod.Uz ji mam dole.Jo bavim se o nepruhledny folii v barve ty se vetsinou lepi z venku ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
smazany clen - FK

Zatmavovaci folie na Skla

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim,

posledni dobou zacinam premyslel nad foliemy na skla, samozrejme s ATestem, aby polisi nemeli poznamky.....

Muj dotaz je asi takyto: Tady u nas (Most) by mi je jeden manik co je tu lepi, udelal za 3500,- (tzn.bocni zadni okna+zadni okno(s vyndanim) - tmava, bocni predni + celni sklo - svetlejsi) vsechno atest a povolena propustnost...zajimalo by me jestli je ta cena dobra nebo naopak premrstena a za 2. jestli neni "blby" davat folii na celni sklo? Dik. :geek:
Collin - FK

Re: Zatmavovaci folie na Skla

Na technické neprojdeš když hodíš folie na předek(ani s kartičkou) Cena 3 500,- za auto je v pohodě. Ale dělat čelní okno?? Proč??
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Celní sklo nemá cenu vůbec upravovat... Snad to není ani povolené...
smazany clen - FK

Ale proc at si udela predni sklo nekdo musi byt prvni a kdyz ne na svete tak aspon u nas v republice :lol: :lol:
smazany clen - FK

Collin píše:Jako já už jsem to viděl, ale bylo to tmavé že řidiče nešlo vubec vidět. ale zajíámalo by mě to na to poldové kdyby tě chytli jak máš folii na čelním.
Vis co na to poldove kdyz chyti ksichta joko ses ty nebo ja mame to v plne palbe ale kdyz chyti treba moji pritelku s kamaradkou ktera jela v obci 90 nedala prednost chodci a jeste predjizdela akorat ji zamavaji ver mi stalo se to !!
smazany clen - FK

Bolthorn píše: Nechali by ho to seškrábat na místě a náramě by se u toho, jak to pracně sundává, pobavili + slušná pokuta.
no i to je moznost.
smazany clen - FK

Už se to tu řešilo mockrát... Proč se zakládá další téma???
Collin - FK

Znám 2 případy kdy je vykopli ven. Ale je to možný že je to tak jak říkáš,evím no... zřejmě to měli tmavší.
smazany clen - FK

4 Radegast: Puvodni ucel tohohle tematu bylo zjistit jestli je 3500,- za folie normal a nebo mazec moc...

4 ostatni: takze cena v poho?...ok to sem chtel vedet....a co se tyka klasicky otazky polisu, chlapek co to v dela mi rikal, ze vzadu muzes mit jaky chces, akorat s Atestem a vepredu smi byt, ale musi byt dodrzena urcita propustnost(jsou o dost svetlejsi nez zadni), moje otazka smerovala spis na to jestli ma cenu ji davat dopredu(celni sklo), aby z toho auta bylo videt ;) :geek: ....o to mi jde?
smazany clen - FK

pac folie dohromady s polepama B sloupku a celnim sklem by vytvorili jednolitej pruh, coz by nevypadalo vubec spatne
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Dotaz-folie

Příspěvek od madmaik »

dravim,nemate nekdo z vas fotky tmave modre felice / kombi jak vypada kdyz ma vsechna okna opatrena folii? cernou? neznate v praze firmu ktera je schopna udelat folie bez papiru a homologace za co nejnizsi peniz?diky :)
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Collin - FK

Re: Dotaz-folie

Mužu ti poslat foto jak to vypadá, ale nemám combi. Nějaké ty firmy: http://www.autofoliepraha.cz/
http://www.tonovaniskel.cz/
http://www.tonovani-autoskel.cz/
http://www.trieste.cz/index.asp Tady myslím jen tonování.
V sekci tuning se i něco řešilo.

http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =34&t=3109
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

jestli muzes tak mi hod fotku na mail. ja se prave rozhoduju jestli folie nebo tonovani-autoskel dela pokoveni a to vypada lip ale na kombajna by me to byslo skoro na 6000 coz mi pride dost.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
Collin - FK

Zase přes pokovení uvidíš pořád dobrře i v noci u folií je to horší. Foto máš v mailu snad to bude stačit pro představu..
Collin - FK

Když tam dáš folie tak si na to zvykneš a až budeš mít love tak si řekneš že to tam necháš. A peníze mužeš alespon použít na něco jiného. :)
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

ahojda něco k těm foliím.... tak je tu pár rozdílů které je třeba brát v potaz....sluneční folie sou hlavně na to aby zadržovali teplo pokovení je spíš estetická záležitost...dále pak na pokovení je potřeba vyndat okna což u lepených skel neni moc dobré....folie okno podrží pri rozbití....a pokovení jde lehce poskrábat narozdíl od kvalitních folií....pak taky cena....životnost kvalitních folií je 10 až 20 let pokovení přesně nevim ale dělá pak takový mapy....v prípadě že sundáš folii nepřeju ti odstranovat to lepidlo zvlášte pak ze zadního okna které se kuli vyhřejvání nedá ožiletkovat.....
AdamS

Příspěvek od AdamS »

Čau.
Mám trochu jiný dotaz.
Jak velký je rozdíl ve foliich které jsou montovány ve firmě a které si člověk koupí sám a nalepí? Někde jsem četl, že ty folie, které lepí ve firmách stojí asi kolem 1000 kč a zbytek je práce. Přemýšlím o tom, že bych si je nalepil. Mám to pouze na spotřební auto a tam nepotřeubuji nic extra. Důvod proč to řeším je, že chci šnížit teplotu v autě. Jen doufám, že tyto levnější varianty to dokáží. Potřebuji jen zjistit o kolik horší je přes ně viditelnost v noci oproti těm foliim co montují ve firmách, zda dokáží zemezit přístutpu tepla do auta a jak dlouho vydrží na aute než to začne dělat bordel.
Díky za odpovědi.
Bolthorn - FK

sám si je nalepit můžeš, ale počítej s tím, že to nebudeš mít nalepené tak kvalitně, jako to udělá firma... a další věc je atest, který Ti může dat jen firma... bez atestu neprojdeš STK a taky se Ti může stát, až Tě zastaví policajti, že Tě je nechají na místě sundat a ještě k tomu dostaneš pokutu... takže si myslím že odpověď na otázku, zda-li firmu a nebo ne, je jasná...
Collin - FK

Pokud by to ovšem nechtěl jen na zadní a boční zadní okna. V tom případě si to muže nalepit sám a Atest nepotřebuje.
AdamS

Příspěvek od AdamS »

O atest mi nejde vůbec. Špíš mi jde o tu vyditelnost a to teplo.
Collin - FK

No nevím mám folie a když na auto svítí slunce tak vedro je v tom snad stejné jako kdyby tam nebyli. A přes folie je večer huř vidět. Ale dá se na to zvyknout.
Bolthorn - FK

No když Ti nejde o atest, tak je to jasné... Ale počítej s problémy...
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

O atest mi nejde vůbec. Špíš mi jde o tu vyditelnost a to toplo.[/quote]

No myslim ze az te zastavej policajti, nebo zpusobis nehodu a policajti prijdou na to ze je nemas, tak si jeste vzpomenes...
nemluve o tom ze o ceste za hranice se ti muze zdat
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Collin píše:No nevím mám folie a když na auto svítí slunce tak vedro je v tom snad stejné jako kdyby tam nebyli. A přes folie je večer huř vidět. Ale dá se na to zvyknout.
Ne ne, z vlastní zkušenosti můžu říct, že se auto s foliemi vevnitř tolik neohřívá, jako auto bez folií. Sice se zdá, že černá folie slunce více přitahuje, což asi bude pravda, ale sluneční záření mnohem méně proniká dovnitř auta, takže se auto tolik neprohřeje.
Hoď přes skleník černou plachtu a uvidíš, že je vevnitř nižší teplota, než, když skleník není plachtou přikrytý.
Collin - FK

103: Ano ale velký rozdíl bych v tom nehledal. Folie jsou dobré že tě pak třeba nepalí volant,nesvítí na tebe slunce,a nejde tolik vidět do auta, což má také výhody.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

rozhodnuto docasne reseni,zitra rano kupuju folii za 250 kc 3m a dam to na zadni okno a zadni bocni kufrova skla aby do kufru nebylo videt. stejne se mi nepovede ta na zadni okno nalepit :lol: sem pak hodim fotku jak se mi to povedlo :oops:
Collin - FK

No hlavně to nebude vypadt pěkně. udělej pokus a když ti to vyjde dej to i na boční okna.
vanplus - FK

tak rozdílů mezi foliema co si koupíš sám a těma profi je spousta....tak třeba ten že ty od pumpy nejsou stálobarevné a nezadržují tolik tepla...sou lehce poškrabatelné a mají horší lepidlo....pak se taky nedají tepelně tvarovat což je potřeba na zadní okno aby bylo z jednoho kusu...a co se týče viditelnosti je to stejné u obou....ale to jde jen o zvyk...jinak že folie stojej 1000 korun a zbytek je práce je nesmysl...pro představu folie 3M stojej sice skoro 1000 ale to je cena za metr....pak taky je nesmysl že v autě je stejně jako když tam nejsou....je to velikej rozdíl hlavně když stojíš zadkem proti sluníčku...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Mám folie 3M asi měsíc a můžu potvrdit že hodně pomohly.Auto se sice vyhřeje,ale po pár km je v něm už příjemnějc a hlavně do něj tak nepere.Max spokojenost.
smazany clen - FK

takze jeslti se nemylim tak je to tak ze na prednich bocnich sklech muze byt folie se zatmavenim max 30% je to tak??

uvazuju ze bych dal dopredu zatmaveni 40% a dozadu 50% ale porad nevim jak to bude vypadat nema nekdo podoubny pomer na aute?? nechci at jde moc videt prechod mezi prednim a zadnim sklem...at to vypada +- stejne nebo aspon okolik je 40% tmavsi nez sklo bez folii jestli to am vubec cenu
birko2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od birko2 »

ahojte!k tomu či pomožu alebo nie napišem len tolko prečo sa schovavame do tiena ,ked na nas pali slniečko,bol som sa pozriet v kamaratovej felde a už len to ,že na teba nepalia priame luče je vela,tiež si ich chcem dat,myslím ,že maju svoje opodstatnenie.....
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Kein píše:takze jeslti se nemylim tak je to tak ze na prednich bocnich sklech muze byt folie se zatmavenim max 30% je to tak??

uvazuju ze bych dal dopredu zatmaveni 40% a dozadu 50% ale porad nevim jak to bude vypadat nema nekdo podoubny pomer na aute?? nechci at jde moc videt prechod mezi prednim a zadnim sklem...at to vypada +- stejne nebo aspon okolik je 40% tmavsi nez sklo bez folii jestli to am vubec cenu
Já mám předek 30% zadek 70%.Jelikož to bylo tmavené na zelené skla,tudíž nepovoleně...Ale to ti nikdo na cestě ani na stk nedokáže,tak pohoda.Rozdíl mezi předníma a zadníma je znatelný,ale není to takový extrémaby to bylo poznat a vydalo to blbě.Můžu ti poslat na meila fotku jestli chceš.
smazany clen - FK

Tomas6 píše: Já mám předek 30% zadek 70%.Jelikož to bylo tmavené na zelené skla,tudíž nepovoleně...Ale to ti nikdo na cestě ani na stk nedokáže,tak pohoda.Rozdíl mezi předníma a zadníma je znatelný,ale není to takový extrémaby to bylo poznat a vydalo to blbě.Můžu ti poslat na meila fotku jestli chceš.
jojo foto prosim posli tomasberka@seznam.cz nebo icq 203 148 136 dik moc !!!
vanplus - FK

Collin píše:vanplus: Velký nesmysl to néní že je to rozdílné. Zřejmě máš zkušenosti tak jako já. A já budu tvrdit že hledat v tom nějaký závratný rozdál je blbost! To by tu zase byla dizkuse do nekonečne. Prostě každý napsal svojí zkušenost a dál se to nemusí pitvat.
tak já mám takové zkušenosti že ty folie už několik let lepím a nejen na okna a hlavně já píšu že to je rozdílné s foliema a bez nich...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Kein píše: jojo foto prosim posli tomasberka@seznam.cz nebo icq 203 148 136 dik moc !!!
Máš to tam.
vanplus - FK

ahojda tak něco k tomu tonování čelního okna...za prvý to je povolený(běžně je prodávaj)ale musí zůstat 65% nebo 70% propustnost přesně nevim a za druhý nevim proč řešíte technickou když neni v dnešní době problém to udělat jinak....a jinak já mám folii i na čelnim skle a pár mejch kámošů taky a žádnej problém s policajtama....hlavně si nemusim před radarem sklopit stínítko... :D :D :D ..a že v létě nemusim ani otvírat okýnka jakej je tam chládek nemluvě...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. črc 2008 20:07:22, celkem upraveno 1 x.
vanplus - FK

Skeleton píše:Zdravim,

posledni dobou zacinam premyslel nad foliemy na skla, samozrejme s ATestem, aby polisi nemeli poznamky.....

Muj dotaz je asi takyto: Tady u nas (Most) by mi je jeden manik co je tu lepi, udelal za 3500,- (tzn.bocni zadni okna+zadni okno(s vyndanim) - tmava, bocni predni + celni sklo - svetlejsi) vsechno atest a povolena propustnost...zajimalo by me jestli je ta cena dobra nebo naopak premrstena a za 2. jestli neni "blby" davat folii na celni sklo? Dik. :geek:
to musí bejt kvalita za 3500.....to nestojí ani kvalitní matroš,on eště vyndavá okna??? no tomu bych to určo dal.... :) :) :)
vanplus - FK

ahojda já mám celé okno folií i ten pruh tam mám a žadnej problém....barvu semaforu to nemění....a i kdyby tak si stačí pamatovat kde ty barvy sou :D :D :D
Collin - FK

vanplus: Dej sem foto jak máš folii i na čelním okně. Dík
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

:shock: to by mě taky zajimalo. Ja uvažuju nad foliemi s malým procentem zatmavením ať to mám stejné na předních i zadních dveřích a hlavně ať za tmy furt vidím dobře a tady si davaj lidi i na čelní :shock: :lol:
smazany clen - FK

ja teda nevim, ale skoro pořád slyšim odlišný názory... občas slyšim, že to neni povolený(přední sklo) a někdy zase že jo, ale s malou propustností.. ale už sem viděl pár aut co měli hodně tmavý přední okno, že tam nebylo videt do toho auto...
Collin - FK

Řekl bych téměř na 100% že na čelní nesmí být vubec.
smazany clen - FK

Já jsem byl dělat fólie teď v neděli a stálo mě to taky 3400. Když jsem se tam objednával poslali mi v příloze emailu popis s cenou i s povolením Ministerstva dopravy konkrétně pro jejich firmu. Zatím ty okna vypadají docela dobře až na pár bublinek, ale bylo mi řečeno že do 2-3 týdnů zmiznou vlivem smršťování při vyschnutí té fólie. Počkám, a když né tak reklamuju. Každopádně bych zkusil najít firmu která tohle dělá bez demontáže oken. Nerad bych pak řesil nějaké zatékání nebo něco podobného...
vanplus - FK

tak tady je 50% plus sluneční clona 90% okno u spolujezdce je otevřený tak tam se můžes podívat jak to vypadá,když to zavřu tak tam ani neni vidět a ze vnitř to neni poznat vůbec...jinak to foto je ted před lakovaním abych měl na mimon zas hezkej novej lak :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. črc 2008 19:18:32, celkem upraveno 2 x.
vanplus - FK

vosym7 píše:ja teda nevim, ale skoro pořád slyšim odlišný názory... občas slyšim, že to neni povolený(přední sklo) a někdy zase že jo, ale s malou propustností.. ale už sem viděl pár aut co měli hodně tmavý přední okno, že tam nebylo videt do toho auto...
a proč teda některý feldy (a jiný auta)maj nazelenalý okna a čelní taky??? nebo když sem byl ted kupovat čelní okno tak se mě ptali jaký chci jestli tonovaný nebo čirý....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. črc 2008 19:22:05, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět