Zdechlo pri volnovehu a uz nenastartovalo

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Zdechlo pri volnovehu a uz nenastartovalo

Příspěvek od Goodicek »

čus, tak jsem dnes měnil olej, včera jsme to vypustili, do dneška nechali vykapat, dnes jsme tam nalili novej. Dál jsem musel vymenit ještě palec rozdělovače, víčko měněno před měsícem. Nastartoval jsem v pohodě, a takto ještě jednou. Pak jsem to zkoušel potřetí, nastartovalo to, přidal jsem plyn aby to přeplo na LPG a najednou to zdechlo. NO a pak už jsem nenastartoval, Startér normálně točí, všechno. Ale nechytne už. s mechanikem zkoušel to proměřit něčím... A prej nejde proud do svíček. Tímto by sem se chtěl zeptat jak vede kabel prostřední od rozdělovače do té krabičky, jak se to jmenuje, abych to mohl sehnat zítra na vrakáči, prej to bude asi tím, zkoušeli jsme na ten kabel co od toho vede dát svíčku a jiskra nebyla... Asi to bude tím, nevíte jak se to jmenuje? Díky. Případně by to mohlo být něčím jiným?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdechlo pri volnovehu a uz nenastartovalo

Příspěvek od Honza_t »

http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... licia.html

Nejdřív bych ale změřil jestli jde proud vůbec do cívky. Jestli ne, tak snímač otáček.
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Já to nemám čím změřit právě... Mechanik mám Multimetr, s nim to jde? Meřili jsme to jenom tím všechno. Jo ta cívka to je ono, z toho nejde proud... Neskočí jiskra na svíčku při startování....
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

do tý cívky by mělo jít normálně 12V, to změříš i žárovkou
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

no, s elektrikou nejsem kamarad, umim tak aakorat zasroubovat cokoladu nebo pridelat faston na kabel... kde se to ma nejak merit? nekde na tomhle???

Obrázek

skouseli sme ten prostredni kabel co je u rozdelovace a vede do tohohle tak na nej misto rozdelovace nasadit svicku a nehazelo to pri startovani jiskru, tak jak jsem rikal. Asi bude tento vehement spatny nebo spise neco jineho? Ten snimac (pripadne kde je...) Dik
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Měřit na tom konektoru na konci kabelu. Jsou tam 3 kontakty, ale zapojený jsou podle DP jen 2, takže jeden bude asi stínění. Nejspíš bys měl měřit na bočních, ale kdyžtak vyzkoušej i ostatní kombinace. A dost pravděpodobně tam bude proud jen když se bude točit motor. Čidlo je zhora na převodovce blízko u motoru.
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Aha takže mám jako normálně vyvést 2 kabely z těch bočních a jak to mám přiložit k tý žárovce? jak řikám nikdy jsem to nedělal...
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

tak jsem se vykašlal na nějaké měření protože to neumim, zajel jsem na vrakáč a koupil jsem tam tu cívku i se snímačem otáček. Nakonec jsem zjistil že to byla ta cívka protože jak jsem to vyměnil tak to na brnk naskočilo. Snímač si nechám kdyby náhodou. Chtěl jsem se ale ještě zeptat do té zapalovací cívky vedl ještě jeden drát, byl vedle konektoru pod takovým krytem. Je možné že měl něco společného s LPG??? Totiž te´d když tam ten drát není tak mi to nejde přepnout na LPG, ani startovat na LPG nejde. Může to s tím souviset? Mechanik dojede až ve 4 a já nemám pájku takže to budem dělat až odpoledne každopádně jsem se chtěl jenom zeptat jestli to může být tím. A pak mám ještě jednu otázku občas mě píský v rozdělovači, včera to tím začalo, pískalo to a pak to zdechlo a konec, vždycky když přidám plyn tak to zmizí... čím to může být? je to fakt jednou za čas třeba 1x týdně kdy se to stane.... někdy to běhá v pohodě i měsíc... Pří jízdě se to nestává jen když nastartuju. Díky
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Tak ten drát netuším, LPG neznám. Spojitost to může mít, ale je mi to podezřelý proč by něco tahali od cívky. Podle příručky do cívky vedou jen dva dráty napájení a jeden VN kabel, nic víc.
Jestli píská rozdělovač, to můžou bejt ložiska. Ale nepíská spíš řemen? Nebo alternátor? Asi bych pro jistotu i změřil jestli nepřebíjí, to by mohlo tu cívku taky zničit.
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

no, řemen sjme kontrolovali, je nový spolu s alternátorem. změřit to nemám čím, ale ta cívka ještě měnená nebyla nikdy, uždělalo to až teď nevím proč. Právě že s LPG sme vůbec nic nedělali. včera normálně šlo, až dnes jak jsem vymenil tu cívku. Skusíme tam ten drát napájet zpátky a uvidím
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

tak nový poznatek, ten drát tam byl opravdu na LPG, připájeli jsme ho na novou cívku a LPG začalo fungovat :) nevim jaký tam mám systém ale prostě startuju na benzin, pak přídám plyn zvíší se otáčky a samo se to přepne na plyn. ten drát tam byl od toho. Pískání zatim řešit nebudu, uvidím jestli to začne dělat častěji pak se na to mrknem. Zatim teda díky za všechny rady
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Já jen takovej nepodstatnej dodatek mě když pískal řemen tak jsem bádal proč ( mám tam bosch ) na konec jsem vyměnil oil v motoru apřestalo to pískat nevím jak je to možný... :-)
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

olej jsem měnil včera právě. a ten co tam byl je 7 let starý... uvidíme jak to bude no
Odpovědět