Takze jedna sa o to, ze moje auto je pomerne lenive. Popisem celu situaciu:
Moja felda ma 1.3 MPi motor, ma najazdene 142 tisic km (cca) a problem je nasledovny. Auto je dost lenive. Mame v rodine este jednu 1.3 Mpi ta ma sice len 92 tisic, ale ked si porovnam zivost motoru tak moja ide asi o 20 az 30 % horsie. Auto je na plyn. Lenive je na benzin aj na plyn. V inej teme sme riesili vytlacanie vody. Pozorne som to pozoroval do nadobky som dal uz ten vylisok, nove viecko a ak sa motor neprehreje tak vodu uz nevytlaca (teda z nadobky uz negrcá, ale pri prehriati tlaci cez póry tej malej hadici , ktora je navrchu nadobky, ak sa neprehreje tak netlaci von cez hadicu vodu, pravdepodobne je uz hadica dorezana od spony.). Takze tesnenie pod hlavou to asi nebude. Tak isto ako som tam uz pisal vo vode nieje olej a v oleji nieje voda. Zaujimave je, ze minule som siel 20 km na okreske a motor sa nebol schopny zohriat, rucicka sa ani trochu nepohla. A ked pridem domov, kym otvorim garaz tak vyjde na 80 stupnov. Tak isto som spozoroval, ze okolie vodnej pumpy je cele ruzove, takze cez nu vyteka voda. Pumpa je original 142 tisic. . Takze sa bude menit pumpa, kvapalina, termostat, cidlo, precisiti sa system.
Nemam pocit, ze to ma nejaky suvis s tou lenivostou, ale radcej som to napisal.
A dalej auto je teda lenive a obcas pri akcelerovani ma take "vypadky", cukanie. Nieje to take cukanie, ze az trase motorom alebo co. Len take mikro vypady ako keby zapalovania, ze pridate plyn a citite pri stupani otacok obcas taky vypadok vykonu ako keby som ubral plyn a rychlo pridal, ale fakt rychlo. Robi to aj pri studenom aj pri teplom motore, ale hlavne pri studenom.
Takze by som rad vedel ake su vase navrhy co by to mohlo byt.
Cez vikend sa chystam na nasledovne:
- nastavit ventile (teda skontrolovat ci su spravne nastavene)
- skusit prehodit zapalovaciu listu z druhej felicii, ktora ide dobre.
A ak by niekto vedel, co by to mohlo robit tak prosim napiste. Este jedna vec, sviecky som meni lteraz za nove Brisky jednobodove DR15 nieco
Trochu som to rozpisal, ale inak sa nedalo.