Problém zadní mlhovky.

paleon
Kontaktovat uživatele:

Problém zadní mlhovky.

Příspěvek od paleon »

Ahoj, před týdnem jsem večer jel do práce a při zapnutí zadních mlhovek praskla pojistka č. 12 což jsou ty mlhovky.
Druhý den jsem vyzkoušel vydělat žárovky obě byly dobré, odpojil jsem konektory od zadních světel ale pojistka pořád
hořela. Když vydělám relé pojistka drží ale když ho tam vrátím tak se při zapnutí vypálí. Relé jsem zkoušel z jiného
auta bylo to stejné a moje relé v jiném autě fungovalo bez problému. Vypínač funguje dobře a při zapnutí bez světel
bzučí bzučák světel. Jak zjistit jestli není špatná pojistková skříň, nebo kde hledat závadu? Rozdělávat palubovku
se mě moc nechce kvůli bagu, nebo by to byla až ta poslední možnost. Dík za každou radu. :scratch:
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém zadní mlhovky.

Příspěvek od 103457 »

Pokud máš tažné, tak je problém v zásuvce tažného.
paleon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paleon »

Tažné právě že nemám. Dneska jsem objel dva soukromníky. Jeden diagnostikoval od boku špatnou pojistkovou skříňku.
Ať si seženu jinou na vrakáči a vyměním si to, že to bude určitě ono. Prý se tam musela dostat voda. Díval jsem se na to
ale je tam sucho. Druhý to tipuje na nějakej porušenej drát. S tím jsem se domluvil že mu to příští týden přistavím,
že to proměří a uvidí se.
mikka

Příspěvek od mikka »

Vytáhni konektory z obou zadních světel. Pokud pojistka vydrží, je problém v jednom nebo ve druhém zadním světle.
Pokud i s odpojenými zadními světly pojistka vyletí, nadzvedni trochu plast prahu u předního sloupku u řidiče, odšroubuj šroubek, co je mod ním schovaný a sundej plastové obložení předního sloupku dole.
Pod ním jsou nějaké svorkovnice, jen jedna z nich by měla mít 6 pinů. Tu rozpoj.
Pokud teď pojistka znovu vyletí, je problém v pojistkovém panelu nebo v drátech za přístrojovu deskou. Pokud s rozpojenou 6-tipinovou svorkovnicí pojistka vydrží, bude problém v drátech od předního sloupku k zadním světlům. Pro zadní mlhovky je pin č. 2, drát zelený+bílý.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no a taky ti mohl odejít spínač mlhovek , ale jak psal kolega výš , světla jsi odpojil a nic , zkus ten levý Asloupek , kabely vedou pod plastem plast jde do kovový spony .......
a aby jsi nepálil pojistky tak si udělej žárovku na kábly faston a dej to místo pojistky ,
svítí = chyba , zhasne = problém objeven
paleon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paleon »

Ok. Vyzkouším tu svorkovnici v tom předním sloupku. Doufám že to stihnu teď přes víkend, i když má pěkně
mrznout a já mám jen plechovou garáž, kde je stejná zima jak venku. Zatím dík za rady, pak dám vědět.
paleon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paleon »

Tak problém vyřešen, mlhovky svítí. Po oddělání toho plastu sloupku jsem rozpojil první svorkovnici. Ta byla
sice jiná než na ty mlhovky, nesvítily zadní světla a nešel budík paliva, ale mlhovky se rozsvítily a pojistka
držela bez problémů. Tak jsem to zase spojil a pomlel se všema svorkovnicema, zadekloval a vše svítí v pohodě.
Takže čím to bylo přesně nevím. Žádný mokro,špatnej drát nebo kontakt jsem tam neobjevil, ale svítí to což je hlavní.
Něco tam být muselo protože s ničím dalším jsem nehýbal. Asi další nevysvětlitelná záhada. Pomohlo teda pomlet s těma kontaktama v tom sloupku !!! Díky za rady.
marrcou

Re: Problém zadní mlhovky+ směrovky

Příspěvek od marrcou »

Zdravím. Prosím Vás, mám problém. Když mám nastartováno, blikače fungují, jak levá x pravá, tak výstražný...ale když se rozjedu tak se mi po chvilce spálí pojistka aniž bych ty blikače pouštěl...prohledal sem vedení u zadních světel (vše ok)..přední světla a boční jsou taky ok...ke všem mi jde proud a blikače fungují...tak sem se ještě zkusil podívat do zásuvky na vozík a tam sem teda našel zhnilej drátek kterej byl zrovna od směrovky...tak sem ho opravil..ale problém stále trvá...ted už jen nastartuju, nemám nic puštěnýho, a stejně mi ta pojistka shoří...měl sem rozdělanou i lucasku a ta vypadá taky v pořádku..čili už fakt nevím...a za další nefungují zadní mlhovky...pojistka je dobrá a an přístrojovce kontrolka taky svítí ale proudy nikde...nevím kde mám hledat...ale asi budu muset pod koberečkama že..? děkuji za radu
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zadní mlhovky mají v zásuvce tažnýho dva dráty spojený. Nebude tam problém?
Je to příprava na německou instalaci, oni maj v zásuvce spínač mlhovek, proto vedou do zásuvky dva dráty. Nemáš tam náhodou jeden drát od mlhovek spojenej s blinkrama?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

začni tím že vyředíš elektriku k zásuvce tažnýho , tj. u světel odpojíš "mezikus" k zásuvce a elektriku auta dáš přímo na světla
když to bude fungovat , tak pořádnou kontrolu zásuvky i drátů
jestli problém nezmizí tak kontrolu spínače zpátečky
jarous - FK

Příspěvek od jarous - FK »

ahoj mám problém nesvíti zadní mlhovky ani na přistrojovce se nerozsvítí žarovky popraskaný nejsou nevíte jaka barva pojistky ta ma být popřipadne kolikáta od zadu díkÿ za radu jarda
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pojistka č 12 -hnědá 7,5A

Počítáno z levé strany, je to pojistka hned za mezírkou pro šroubek.
Obrázek
jarous - FK

tak tam jsem včera přesně koukal a ani prasklá není je my divné že ani na přistrojovce jse my to nerozviti takže nevím už žarovky nové,pojistka v pohodě a stejnak nesvití a tažné nemám nějaké další napada klucí :-)
Mazik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazik »

A vypinac funguje ?
jarous - FK

jo ten jde a šel celou dobu právě je divné že se ani nerozsvítej prostě ani na tý přístrojovce fakt nevím
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To, že šel celou dobu neznamená, že nemohl odejít do věčných lovišť :lol: a to, ikdyž ti cvaká. Vevnitř jsou slabé plíšky - měděné kontakty a mohly se ohnout vyhřátím nebo i zlomit.
jarous - FK

a to má vlv že to nesvití vubec já se v tom nevyznám proto se tu ptám víš
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

kontrolka je až za pojistkou , takže pořádně zkontroluj pojistku - proměř , změř jestli jde proud k pojistce (může to bejt jenom zoxidovaný) , a pak zkontroluj relé zadních mlhovek
jarous - FK

to rele je myslim označeno r3 že
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Odpovědět