Fridex v oleji
-
luma - FK
Fridex v oleji
Zdravím borci,
tak... felda stála tři měsíce v zimě venku na parkovišti. Měla novou garančku. Výměna oleje, filtrů, fridexu,....atd. Baterka byla vytáhnutá. Tak jsem potřeboval s tím autem odjet. Připojil za tmy baterku a v domění, že je vše v pohodě, jsem nastartoval a nechal auto zahřát. Dávám si venku cígo, mezitím odhrabu trochu sněhu..... Vlezu dovnitř s zima.... říkám si, že je to divný.. Jedu a za chvíli mi vyskočí teplota motoru těsně pod červenou rysku. Dojel jsem kolem 5km a zaparkoval. Všude tma, tak jsem šel domů. Druhý den se mrknu na vodu v chladiči a ten je prázdný. KOlem termostatu byla mírná oxidace. Olejové víčko bylo celé od té emulze a na rysce oleje toho bylo jak namrdanýho.... Je to hodně zlý? Co všechno je potřeba vyměnit? Asi to bude všude, co? Kolik odhadujete cenu v servise? Nemám čas se s tím zabývat. Nebo stačí jen odšroubovat hlavu motoru a utřít hadrem, vyměnit filtr a nalít olej? Je možný, že to tam už je asi dva měsíce...
tak... felda stála tři měsíce v zimě venku na parkovišti. Měla novou garančku. Výměna oleje, filtrů, fridexu,....atd. Baterka byla vytáhnutá. Tak jsem potřeboval s tím autem odjet. Připojil za tmy baterku a v domění, že je vše v pohodě, jsem nastartoval a nechal auto zahřát. Dávám si venku cígo, mezitím odhrabu trochu sněhu..... Vlezu dovnitř s zima.... říkám si, že je to divný.. Jedu a za chvíli mi vyskočí teplota motoru těsně pod červenou rysku. Dojel jsem kolem 5km a zaparkoval. Všude tma, tak jsem šel domů. Druhý den se mrknu na vodu v chladiči a ten je prázdný. KOlem termostatu byla mírná oxidace. Olejové víčko bylo celé od té emulze a na rysce oleje toho bylo jak namrdanýho.... Je to hodně zlý? Co všechno je potřeba vyměnit? Asi to bude všude, co? Kolik odhadujete cenu v servise? Nemám čas se s tím zabývat. Nebo stačí jen odšroubovat hlavu motoru a utřít hadrem, vyměnit filtr a nalít olej? Je možný, že to tam už je asi dva měsíce...
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fridex v oleji
Zdarec já mám teda BMM, ale je to "zkoro stejný" výměnan těsnění pod hlavou + tlakový zkouškey hlavy + zbroušení hlavy + GO hlavy (pač už byla hlučná) 6000kč
-
luma - FK
Volal jsem do servisu a tam mi borec řekl, že bude pravděpodobně malá dírka nebo prasklina v motoru. Stalo se to někomu? Prý by to byla totálka.....?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kup z bouračky jinej motor a jezdi. Pokud nejsi schopnej to rozebrat a zkontrolovat sám, tak by si se nedoplatil. 
-
luma - FK
Dneska jsem tam dolil asi 4,5l fridexu. Nastartoval a hledal jestli to někde neteče bokem. Nic... Nechal jsem to chvíli běžet a potom jsem zkontroloval olej. Té mrdky tam bylo o něco méně a bylo to takové víc "vodnaté" (žádná pěna), ale asi tak cenťák nad max ryskou. Výfuk mezitím vystříkal pár kapek čehosik....otřel jsem to prstem a čichnul. Smrdělo to jak fridex. V chladiči nic neubylo. Tak jsem zvědavý kudma to vyteče. Někde přece musí.... Jo.. a pak jsem si uvědomil, že mi vlastně smrdí prsty tím fridexem jak jsem to tam míchal a lil. Takže to možná bylo asi něco jinýho. 
-
luma - FK
Heh, mě říkal, že by mi to udělal max do 4ksatik píše:Zdarec já mám teda BMM, ale je to "zkoro stejný" výměnan těsnění pod hlavou + tlakový zkouškey hlavy + zbroušení hlavy + GO hlavy (pač už byla hlučná) 6000kč
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chces ten motor zadrit - odrovnat tak to delas spravne.luma píše:Dneska jsem tam dolil asi 4,5l fridexu. Nastartoval a hledal jestli to někde neteče bokem. Nic... Nechal jsem to chvíli běžet a potom jsem zkontroloval olej. Té mrdky tam bylo o něco méně a bylo to takové víc "vodnaté" (žádná pěna), ale asi tak cenťák nad max ryskou. Výfuk mezitím vystříkal pár kapek čehosik....otřel jsem to prstem a čichnul. Smrdělo to jak fridex. V chladiči nic neubylo. Tak jsem zvědavý kudma to vyteče. Někde přece musí.... Jo.. a pak jsem si uvědomil, že mi vlastně smrdí prsty tím fridexem jak jsem to tam míchal a lil. Takže to možná bylo asi něco jinýho.
Nejpravdepodobneji se ti ta voda opet ztrati a najdes ji v motoru spolu s olejem kde uz je ta prvni cast a jak je znamo olej+ voda dohromady nemaze!!
Je potreba min nove tesneni pod hlavou (+ kontrola presahu hlavy - roviny pripadne jeji uprava/oprava) a pak samo novy olej + filtr. Navioc je dobre kdyz uz je hlava dole vymenit gufera na ventilech a jejich zabrouseni (ventilu).
-
luma - FK
Zas tak dlouho se to netočilo. Mě furt straší to co mi říkal ten servisák.... Že tam bude děravý bok..... Prý tam za tu zimu už tři takové měl. Filtry asi taky nové, co.. Vanu taky vyčistit? Je tam taky nějaké sítko přes co teče ten olej... alespoń ve schématu jsem to viděl. To bude asi všechno nutné vyčistit, co?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nám stačilo cca 10 minut do zadření motoru když vytekla voda do oleje.
Pokud ti vytekla všechna voda do oleje tak ten motor nestartuj nebo to zadřeš a vyčištěním si už nepomůžeš.
vyčistit ty se mělo všechno ... sítko na olejovém čerpadle (v olejové vaně), vanu, hlavu, případně kanály, blok, vyměnit olej, filtr....prostě vše kde teče olej (rozborka motoru
)
Hlavně najít kde ti ta voda vytekla do motoru ... buď těsnění pod hlavou, vylítla nějaká mrazová zátka (náš případ když vytekla voda), díra v bloku , díra v hlavě.
Jednodušší je vyměnit motor za jinej funkční .... míň práce
.. čistění motoru nic moc 
Pokud ti vytekla všechna voda do oleje tak ten motor nestartuj nebo to zadřeš a vyčištěním si už nepomůžeš.
vyčistit ty se mělo všechno ... sítko na olejovém čerpadle (v olejové vaně), vanu, hlavu, případně kanály, blok, vyměnit olej, filtr....prostě vše kde teče olej (rozborka motoru
Hlavně najít kde ti ta voda vytekla do motoru ... buď těsnění pod hlavou, vylítla nějaká mrazová zátka (náš případ když vytekla voda), díra v bloku , díra v hlavě.
Jednodušší je vyměnit motor za jinej funkční .... míň práce
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
luma - FK
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jak již bylo napsáno : těsnění pod hlavou , prasklá hlava , vylítlá mrazovka , prasklý blok , ale setkal jsem se i s prasklou vložkou ,
neznamená že když má 90tis že to nemůže někde rupnout , to může i při prvním ohřátí
oxidace u termostatu nemá žádný vliv - jen nějaké prolínání
cena motoru může být třeba 500 alei klidně 5 tis záleží na prodávajícím , ale taky na satvu motoru
taky neznamá že za pětikilo to bude šrot a za pět litrů supr motor , může to být i obráceně
dle mě , vypadá že jsi statečnej , tak to začni rozdělávat , sundáš horní víko - bude vidět na mrazovky
sundáš hlavu - uvidíš jak je na tom těsnění , pak uvidíš co dál , jestli jen zarazit novou mrazovku , dát nový těsnění sehnet jinou hlavu nebo celej motor
neznamená že když má 90tis že to nemůže někde rupnout , to může i při prvním ohřátí
oxidace u termostatu nemá žádný vliv - jen nějaké prolínání
cena motoru může být třeba 500 alei klidně 5 tis záleží na prodávajícím , ale taky na satvu motoru
taky neznamá že za pětikilo to bude šrot a za pět litrů supr motor , může to být i obráceně
dle mě , vypadá že jsi statečnej , tak to začni rozdělávat , sundáš horní víko - bude vidět na mrazovky
sundáš hlavu - uvidíš jak je na tom těsnění , pak uvidíš co dál , jestli jen zarazit novou mrazovku , dát nový těsnění sehnet jinou hlavu nebo celej motor
-
luma - FK
Tak jsem nechal vyměnit to těsnění pod hlavou (byl to pěkný hnus..), ale žádné praskliny kolem oleje nebyly... Každopádně to vypadá, že už to neteče. Hlava byla natlakována a srovnána. Žádné praskliny nebyly. Stálo mě to v servise 2 500 Kč
Teď to trošku na volnoběh cuká... prostě není úplně plynulý chod. V servise řekl, že si to musí první "sednout", což bude kolem 100km. Najel jsem s tím 300km a pořád to trošku cuká i když je to o něco lepší. Může to dělat třeba špatnej vstřik? Svíčka? To by cukalo mnohem víc, nebo ne?