je tu dost podobných témat ale nejak sem v nich svůj problém nenašel. Když je motor uplně studený felda naskočí tak na 2 nebo tři válce a dělá šílené zvuky. Tak vždycky radši přidám plyn na 1600 ot a si tak ještě 3-6 vteřin cítím jak motor divně pracuje asi na tři válce a pak se vše uklidní a funguje naprosto normálně. Když hned potom motor vypnu a nastartuju ,naskočí normálně . Pak celej den jezdim a startuju a motor frčí jak má ovšem po UPLNÉM vychladnutí (pár hodin) je to tu zas
Špatně startuje za studena
Špatně startuje za studena
Zdar,
je tu dost podobných témat ale nejak sem v nich svůj problém nenašel. Když je motor uplně studený felda naskočí tak na 2 nebo tři válce a dělá šílené zvuky. Tak vždycky radši přidám plyn na 1600 ot a si tak ještě 3-6 vteřin cítím jak motor divně pracuje asi na tři válce a pak se vše uklidní a funguje naprosto normálně. Když hned potom motor vypnu a nastartuju ,naskočí normálně . Pak celej den jezdim a startuju a motor frčí jak má ovšem po UPLNÉM vychladnutí (pár hodin) je to tu zas
... Nevíte někdo co s tím.

-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatně startuje za studena
Tak něco podobnýho dělaj špatný vůle na ventilech. A druhá alternativa je že se rozlisovala hliníková zdvihací tyčka (konec je na ní volnej). A taky to můžou dělat svíčky.
Začalo to po výměně tesnění pod hlavou a ventily sou seštelovaný( dělal to mechanik, snad udělal správný vůle) a , že by svíčky začli najednou blbnout to se mi nezdá. Tak to bude asi rozlisovaná hliníková zdvihací tyčka. To musí zas hlava dolu? 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Hlava dolu nemusí, ikdyž jdou ven blbě. Ale ty ventily seřiď i tak. To těsnění si za chvíli sedne a už tam vůle třeba nejsou vůbec - a pak přesně to jede jakoby na 3 válce za studena. Já měnil hlavu zrovna nedávno a už 2. den jsem seřizoval a bylo všechno špatně. Prvních pár km to tak bývá, takže nejspíš tohle bude tvůj problém.
Dík za radu, já s tim autem skoro nejezdim většinu času je v garáži po výměně najeto tak sotva 400km. Tak na ventily kouknu. Jezdim totiž druhou feldou která je v takovim stavu ,že by už měla bej po smrti (motoricky) ale furt jede jak nová