Silentblok zadního spodního ramena

Přední i zadní
smazany clen - FK

Silentblok zadního spodního ramena

Příspěvek od smazany clen - FK »

Čau hoši jsem tu novej a koupil jsem si feldu, jel sem na STK a řekli mi že mám Silentblok zadního spodního ramena špatný, že musí na výměnu, tak se ptám jak? Musím shodit celé rameno ? Prosím o nějaký postup. Díky moc. Jinak jedná se o tento silentblok.
Obrázek
Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Silentblok zadního spodního ramena

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud je to opravdu toto coz je na predni naprave na ramenech tak myslim ze sundavat ani nemusis staci vytocit ty dva srouby co ho drzi to da asi nejvetsi praci starej stahnout novej naklepnout a zas utahnout.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Kazdopadne je nutne vymontovat cele rameno. Pokud nemas k dispozici lis tak improvizace rozbrusem - seriznout strary a naklepnout novy uz neni problem.
Rozhodne si oznac polohu stavajiciho silentbloku na rameni - pokud to netrefis presne tak zbytecne namahas silentblok v krutu a nic nevydrzi.
Doporucuju vymenit i predni luzko a pripadne i cep. Kazdopadne budes potrebovat nove samojistici matice (svislak u tehlice M10 a a predni luzko M12 - tady jeste pozor na stoupani zavitu 1,25).
Pokud sezenes silentblok uz nalisovany v objimce jak je na obrazku tak ok, ale pokud koupis jen ten silentblok tak to bez lisu neudelas!!
Mikesch - FK

Příspěvek od Mikesch - FK »

Zdravím, omlouvám se, že se vměšuji do diskuze, ale nechtěl jsem zbytečně zakládat nové téma. Dělal jsem včera horní uložení tlumičů a u té příležitosti jsem chtěl vyměnit čep ramene, který mám ještě nýtovaný. Proto jsem chtěl vyhodit rameno. O tom, že dostat staré rezavé šrouby z těhlice jak u tlumiče tak i u kuláku byla strašná pakárna, nemá snad ani cenu mluvit :D ale stala se mi strašlivá věc. jeden ze šroubů držících právě tento silenblok mi vůbec nešel, zkoušel jsem to opravdu opatrně, spotřeboval jsem na to hromadu wdčka, ale nakonec jsem stejně tu matku v té výztuze urval. Tak se chci zeptat, jestli se někomu stalo něco podobného a jak to vyřešit...díky tomuto jsem i ten svislák musel odvrtávat na autě...
leo487 - FK

Příspěvek od leo487 - FK »

Ahoj, přesně stejnej problém jsem měl také, když jsem měnil čepy a silenty na ramenou. Utrhla se mi ta matice co je uvnitř té výztuhy (je přibodovaná) a potáčela se se šroubem. Bohužel do té výztuhy se dostaneš leda tak jedním prstem. Šroub jsem odřízl flexou a matku se zbytkem šroubu jsem vyndal tím otvorem v té výztuze. Když jsem to dával dohromady, musel jsem trochu zaimprovizovat, dovnitř jsem dal novou matici s podložkou a pérovkou, ale problém je, jak poté celý spoj dotáhnout, aby se ta matka uvnitř neprotáčela. Vyřešil jsem to tak, že jsem tu matku uvnitř zajistil ještě jednou maticí, tzn. na výšku jsem jí vložil mezi stěnu té výztuhy a hranu matice, pak jakmile dotahuješ ten šroub, tak se ta matice nemůže protáčet, takže se to dá celkem dosti utáhnout. Je to ale pakárna, je k tomu hrozně blbej přístup a neměl jsem z toho zrovna dobrej pocit. Doporučuju také použít lepidlo na šrouby a dát, jak pod hlavu toho šroubu, tak pod matici pérové podložky, aby jsi minimalizoval riziko, že by se to povolilo. A čas od času se podívat, jestli se to neuvolňuje. Já osobně už to mám takhle udělaný zhruba rok, zatím je vše v pohodě. Tak snad Ti to pomůže ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

I mě se to stalo, je to ten šroub ve výztuze, jelikož se na něj dostává voda a zarezne. řešil jsem to tak, že jsem zezhora dal šroub s podložkou a zespodu točil matku přes podložku a pérovku. Dotáhl jsem to na krev a zbytek závitu rozklepal, aby se to nemohlo povolit. V případě potřeby to dotáhnout půjde, povolit pak už jen flexou.
Mikesch - FK

Příspěvek od Mikesch - FK »

Díky kluci moc za rady, dneska se s tím budu prát tak uvidím...pak písnu jak to dopadlo
halmosmi - FK

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,chcel som sa spýtať na takúto vec,čo by sa stalo, keby som pri výmene zadného silentbloku spodného ramena, upravil ten priemer kde sa naráža ten silentblok v robote obrúsením tak,že ten nový by šiel nasunúť so žiadným presahom,čiže 0 na 0,alebo max.0,01 mm presahom,prečo to treba vlastne nalisovavať s takým presahom,ktorý som nameral až 0,13 mm,Takto by som ho potom narazil len rukou,a aspoň by sa pri montáž tých dvoch skrutiek čo držia tú celú objímku natočil do požadovanej polohy a nevznikalo by to pnutie v tej gume ,ak by sa to nanalisovalo v tej požadovanej polohe,že ta gumenná prepážka ma byť hore a dole.Rad by som dostal aspoň jednu odbornú radu,ako to teda s tým presahom je,či je to dôležité.Dík za odpovede.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

je to dôležité , pretože to má pružiť na silentbloku a nie otáčať na čepe , to by tam nemalo význam , žiadne pretočenie nie je ak je správne namontovaný na ryske tak po nasadení do auta je v správnej polohe
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Pokiaľ mám zadný silentblok nalisovaný v objímke je nutné dávať pri výmene dolu predné rameno?
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Matoooooo: ANO da se rict ze pri jake koliv vymene silentbloku musis sundat rameno... -> to uz jeto nejmensi kdyz budes povolovat ten zadni silentblok.
(silentblok s objimkou i bez objimky se musi "nalisovat" - narazit na rameno)
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car... :) -> MotorExcel
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Dík, ake máte skúsenosti so značkou DELPHI?
Vydržia tie silentbloky dačo?
martan01

Příspěvek od martan01 »

Mam stejny problem. Sendal jsem zadni silenblok pomoci brusky ale ted nevim jak tam novi patri.
Asi tam neni uplne rovne CO ? Mam jej dat trosku sikme ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

martan01
všechno lze najít v dílenské příručce. ;)
Obrázek

http://wrp.cz/clanky/felicia.html
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Jak je složité vyměnit zadní silenbloky ? Při větší rychlosti mi v zatáčkách ujíždí zadek a při šlápnutí plného plynu se zavlní takže to bude nejspíše ono. Budu muset zvednou celý zadek do luftu povolit brzdy,tlumiče a vyndat celou nápravu že ? Potom asi bude problém s vylisováním nějakej tip jak to vyndat ? Když už to budu mít venku co se tam dá ještě vyměnit ? díky
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Na feldě jsem to ještě nedělal, jen na formanu, ale asi tam nebude veliký rozdíl, dělal jsem to na kanálu, auto jsem mírně nadzvedl, ale jen aby se natáhly pera, kola zůstala na zemi, vyšrouboval středové čepy co drží skrz silentbloky nápravu ke kastli, nápravu jen o cca 10cm svěsil, silentbloky vytloukl kladivem, natloukl nové a smontoval. Nebyl to žádný problém.
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

felda ma uplne neco jineho nez favorit, rameno musi ven, starej silent zlisovat dolu a pak nalisovat novej.
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Karell
mluvíš o přední nápravě a mi o zadní, ta nemá ramena. :o :o

Edit: koukal jsem do DP a je to tak, jak jsem napsal, akorát oni mají přípravek na vylisování a nalisování silentbloku. Takže ven vytlouct hrubě a dovnitř natřít vazelínou a natlouct jemně s citem.
A není tam ani napsáno, v jaké poloze se má silentblok nalisovat, takže to je asi jedno, není to, jako u přední nápravy, kde je přesně stanoveno, jak se silentblok lisuje.
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

jeje :O pardon.. uz mlcim :) koukal jsem sem na mobilu tak jsem to nak prehlidul
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Nejspis to budu delat na kanalu v garazi to asi kaslu, odpojoval si i brzdy? Nebo tech 10cm na spusteni tomu nebude vadit ? Celkem se divim, ze to odeslo auto ma najete 204tis.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Brzdy jsem neodpojoval.
Jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmi »

Zdravím feliciaklub, s dovolením použiju toto téma na svůj dotaz.
Chtěl bych se zeptat, jestli není nepší při snížení předku auta i přelisovat ten zadní silemblok ramene do jiné polohy? Přeci jen se po snížení posune spodní poloha ramene trochu výš, takže to bude vytočené na gumě toho silembloku, nebo se pletu? Děkuju za odpověď. ;)
Odpovědět