benzin v oleji
-
Milan1
benzin v oleji
Dobrý den,mám takový problém.Objevil se mě benzin v oleji a to ve velké míře.poradí někdo,co to může způsobit?Díky za radu.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: benzin v oleji
u Mpi? to me napada jediny mozny zpusob a to ten ze ti uplne tecou vstriky nebo ze ti to tam nekdo nalil. Opravdu je to benzin? neni to voda resp smes z chlazeni?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by mohlo dojít až k destrukci motoru, spíš se zajímej, jak se tam dostal, většinou to bývá z pístu přes kroužky dostává se ti do spalovacího poměru více benzínu, než kolik stačí shořet a nespálený benzín je těžký tudíž se dostává dolů pod kroužky.
Nevím, jak u MPi, ale u BMM mi to dělalo vadné servo volnoběhu, špatně to startovalo, neustále mokré svíčky, plno benzínu v oleji ( cca 1 l oleje navíc ) a s tím spojené problémy, odešla lambda + vyhořel katylyzátor
Nevím, jak u MPi, ale u BMM mi to dělalo vadné servo volnoběhu, špatně to startovalo, neustále mokré svíčky, plno benzínu v oleji ( cca 1 l oleje navíc ) a s tím spojené problémy, odešla lambda + vyhořel katylyzátor
-
Milan1
Já jsem měl skoro 3l benzinu v oleji a rapidně se zvedla spotřeba.Vstřiky a ventily jsou údajně v pořádku.
edit /emilio52 -odstraněna předchozí sitace :pravidlo č.4
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já při tom špatném volnoběhu jsem měl podle palubáku spotřebu 17 - 19 l/100km
-
Karlous - FK
To jako že jsi měl v motoru celkem 7 litrů směsi oleje s benošem?Milan1 píše: Já jsem měl skoro 3l benzinu v oleji a rapidně se zvedla spotřeba.Vstřiky a ventily jsou údajně v pořádku.
Jinak hodně benzínu v oleji je dobrá cesta k zadření něčeho. Nejlíp vačky.
-
hubo44 - FK
Taky pomer by ten motor nevydržal ani 20 km.Milan1 píše:Já jsem měl skoro 3l benzinu v oleji a rapidně se zvedla spotřeba.Vstřiky a ventily jsou údajně v pořádku.
-
6host - FK
tak to by ses divil kolik se tam toho vejdestony píše:Měl tam 1 litr oleje a 3 litry bebzínu. Víc než 4 litry celkem se tam moc nevejde.
-
Kristensen - FK
Milan1 píše:Dobrý den,mám takový problém.Objevil se mě benzin v oleji a to ve velké míře.poradí někdo,co to může způsobit?Díky za radu.
První věc která to dokáže ovlivnit je ježdění na velice krátké vzdálenosti, cca do 1km, motor jezdí pořád studený a díky tomu jednotka sype víc benzínu, toto se dá objevit řádově po cca pů roce takového ježdění. Další možnost vadný snímač teploty motoru nebo termostat motoru. Kde se ti pohybuje ručička teploměru? Další možná závada je špatná lambda-sonda a potom také vadný kterýkoliv nebo všechny vstřiky. Musíš napsat jestli se motor taky nějak divně nechová, třeba divný volnoběh, chvějící se chod motoru, vysoká spotřeba, topí ti to auto? Neleží teploměr soustavně dole? atd atd
-
Milan1
Dobrý den,ještě k tomu oleji,mechanik co to opravoval mě řekl,že vypustil 9l. místo 4.5l.oleje a příčina? byla vadná lambdasonda,po výměně to opět šlape tak jak má.Tak snad to někomu,kdo má obdobný problém pomůže.Děkuji všem za rady a přeji mnoho štastných kilometrů. 
-
robin1 - FK
Prečo je na vine lambda, keď preniká benzín do oleja? To je skôr záležitosť vadného tesnenia, nie?
-
6host - FK
nemusi byt, kdyz lambda nefunguje muze tam teci podstatne vice benzinu nez ma a nez zvlada motor spalit-tzn tam zustava nespaleny benzin ,ktery se pres krouzky muze dostavat dolu do klikove skrine a tudiz do oleje
-
robin1 - FK
Ale to sú potom vadné krúžky, nie? Alebo je to tak, že tesniaca schopnosť krúžkov je voči benzínu nedostatočná?6host píše:nemusi byt, kdyz lambda nefunguje muze tam teci podstatne vice benzinu nez ma a nez zvlada motor spalit-tzn tam zustava nespaleny benzin ,ktery se pres krouzky muze dostavat dolu do klikove skrine a tudiz do oleje
Je mi to divné, lebo síce mám 1,6ku, ale každý deň jazdím s autom do práce a späť 3km trasy. Lambda regulácia začne pracovať v polovici (v zime až ku koncu) cesty, dovtedy dáva riadiaca jednotka bohatú zmes. Nevšimol som si, že by sa do oleja dostával benzín.
-
Marty_pv - FK
robin1: Kroužky benzín nezastaví, když ho tam jednotka vstřikuje moc (a bez lambdy je jak slepej topič) tak všechno nespálený jde do oleje - něco se teplotou z oleje vypaří a zbytek zůstává. Pleteš si lamba-regulaci a obohacení u studeného motoru- to že jede studený auto na bohatší směs je záměr, aby se motor dřív ohřál (zas tak moc bohatá ta směs zase není)
-
gerrik - FK
Hele, já když měním olej, tak ten benzín tam cítím vždycky. To je asi normál, ne?
-
Marty_pv - FK
gerrik: Jestli nemáš při výměně víc oleje než kolik je maximum tak bych to nějak neřešil.
Když mi odešla lambda, poznal jsem to na palubáku podle výšení spotřeby z 6,5 na 8 lt., takže o 1,5 litru benzínu na 100 km víc.
-
savik - FK
Tak kdo má pravdu je protékání benzínu do motorového oleje způsobenou lamba sondy nebo jsou špatmé pístní kroužky .Tento problém mě také začal natankovala jsem 12l na to jsem ujela ca 100Km před týdnem jsem měnila olej a náhle se mi motorový olej zvedl výrazně nad rysku meřky oleje.Když jsem měnila olej tak byl cítit vyjetým olejem a né benzínem.Teď vytáhnu jen měrku a ta je cítit po benzínu,to samé je pokud otevřu víčko od nalévání oleje na motoru.Očuchala jsem na parkovišti několik filcek ale u žádné benzín v oleji nesmrděl.Tak bych prosila o pomoc co je na vině zda lamba nebo pístní kroužky.
motor je jednobodovka.MOC MOC děkuji.
motor je jednobodovka.MOC MOC děkuji.
-
Marty_pv - FK
savik: Palivo v oleji není problém kroužků, ale toho že jde do válců moc bohatá směs (víc paliva než se s daným množstvím vzduchu může spálit) a nespálený palivo smývá olejovej film ze stěn válců a protéká dolů přes kroužky
Může to být špatnou lambdou (tomu by odpovídala vysoká spotřeba) nebo i kapajícím/nedovřeným vstřikovacím ventilem
Může to být špatnou lambdou (tomu by odpovídala vysoká spotřeba) nebo i kapajícím/nedovřeným vstřikovacím ventilem
-
savik - FK
pokud by to byla lamba tak to by bylo dobrý ,po připojení na vag se však žádná chybová hláška závady lamb sondy neukázala , pokud je v háji musí se to objevit na diagnostice?
Jinak ještě něco k tomu problému ,při studeném motoru ,motor nejde nastartovat po radě některých neoficielních opravářů po telefonu jsem použila stříkačku s jehlou kterou jsem nabodla do hadice pod víko vstřiku a před startem tam stříknu ca 10kubíků pak to chytne a pokud je motor zahřátý tak startuje normál.Jinak toho benzínu do oleje teče hodně.
Jinak ještě něco k tomu problému ,při studeném motoru ,motor nejde nastartovat po radě některých neoficielních opravářů po telefonu jsem použila stříkačku s jehlou kterou jsem nabodla do hadice pod víko vstřiku a před startem tam stříknu ca 10kubíků pak to chytne a pokud je motor zahřátý tak startuje normál.Jinak toho benzínu do oleje teče hodně.
-
savik - FK
bmm stříknu to pod filtr vzduchový, tam kde je karburátor teda to jednobodový vstřikování nejsem moc znalá spíše to neumím popsat tak snad prominete že napíšu nějaký blábol do toho vstřikovače vede gumová hadice kam zapíchnu tu stříkačku.Jo a ještě vozidlo je na lpg.Na benzín to jede ale žere ,plyn škube a jede to tak do80km porovině se škubajícím efektem.Nejde mi teď zrovna o provoz na lpg ale aby to jelo slušně na benzín a nedostával se mi při ujetí ca 80km 2 litry benzínu do oleje.Auťo má najeto 200000tisíc no ale mohl být stočený tachometr znáte to.Jinak auto jsem nikdy nepřepínala a jezdila jsem pohodovku.
Prostě zničeho nic začalo takle blbnout .A co ta sonda má hlásit na vagu nějakou závadu?Mě to vyhodnotilo bez závad.
Prostě zničeho nic začalo takle blbnout .A co ta sonda má hlásit na vagu nějakou závadu?Mě to vyhodnotilo bez závad.
-
JJ
Zdravim ,mám feldu je BMM a začal mi hodně přibívat benzín v oleji ,svíčky suché ,pístní kroužky dobrý nejde znát že by mi to foukao z měrky nebo tak z víčka ventylů ,jestly má někdo radu tak děkuju za odpověd.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A jak jsi poznal,že je to benzin.
-
JJ
Poznal jsem to podle zápachu a podle toho že docela bez problémů chytl stačilo nalejt do mysky a škrtnout ,dneska jsem byl na diagnostice a podle toho tam žádná závada není.Jinak chladící kapalina nemizí pořád je mezi ryskama.Jo a taky když jsem ráno přišel k autu a koukl jsem na olej byl hodně tekutý a hlavně jsem projel 800 kč na 140 km.
Zkus vyměnit snímač teploty chladící kapaliny,nebo by mohla být v háji lambda sonda a proto to tak krmí motor benzínem,že se dostává až do oleje.Už sem se stím jednou setkal a byl tomu na vině právě ten snímač teploty 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
JJ
Diagnostika neukázala že by lambda byla nefunkční ,a snímač teploty funguje je asi tak necelý půl rok starý.
-
flacek - FK
Nechci zakládat nové téma tak to vložím sem.
Před cca 3 týdnama se mi podařilo natankovat do do mpi feldy cca 5l nafty. Zbytek jsem doplnil benzinem az po okraj. Auto jezdilo a jezdi přoád normálně a ani nečoudilo ale dneska jsem zjistil že mam cca o 1cm víc oleje na měrce. Je cca pul cm nad max.
Chci se zeptat, je možné že tam stekla nespálená nafta? Do té doby se toto nestávalo a auto olej nežralo. Jezdim krátké trasy cca 3km z práce a 3km do práce a teď jsem asi 2x jel cca 80km.
Díky za rady
Před cca 3 týdnama se mi podařilo natankovat do do mpi feldy cca 5l nafty. Zbytek jsem doplnil benzinem az po okraj. Auto jezdilo a jezdi přoád normálně a ani nečoudilo ale dneska jsem zjistil že mam cca o 1cm víc oleje na měrce. Je cca pul cm nad max.
Chci se zeptat, je možné že tam stekla nespálená nafta? Do té doby se toto nestávalo a auto olej nežralo. Jezdim krátké trasy cca 3km z práce a 3km do práce a teď jsem asi 2x jel cca 80km.
Díky za rady
-
Marty_pv - FK
Je pravděpodobný že je to ta nafta, v motoru se nejtěžší frakce nafty vůbec nespálí a část může jít přes kroužky do oleje
Záleží kdy naposledy jsi kontroloval olej, jestli ti pomalu nepřibývá už delší dobu... bezpečný by bylo olej vyměnit, nafta moc dobře nemaže
Záleží kdy naposledy jsi kontroloval olej, jestli ti pomalu nepřibývá už delší dobu... bezpečný by bylo olej vyměnit, nafta moc dobře nemaže
-
flacek - FK
Olej kontoroluji průběžně cca 1x za 14dní a vždy olej byl pod max a držel se cca půl roku kdy se dával nový olej. Naposled jsem kontoroloval toto úterý a to bylo lehce na max. Dnes po 5dnech je to 5mm nad max. Olej plánuju vyměnit v úterý.
-
tgfh - FK
Kdysi dávno jsem řešil podobnou věc, měl jsem více oleje (až 5cm nad max., litr tam 100% navíc byl, nevím jestli to tam nalil jeden garážník, který ho kdysi měnil, nekoupil 4l oleje ale 5l a nalil to tam všechno), jezdily se ale hodně krátké trasy, tak to mohla být voda nebo benál, olej jsme vyměnili pak už to úplně zmizelo, protože jsem udělal řidičák, s Feldou se začalo 3x častěji jezdit a problém vymizel, co si pamatuju tak na víčku zespodu od oleje bylo hodně marasu, prostě je důležité auto jednou za čas pořádně projet, jednak vyčistíte motor (olej) a taky výfuk. Brácha si koupil Feldu, která je jak nová, hodně málo jetá, olej se vyměnil a voda ve výfuku se ne a ne odpařit, zpočátku tekl pěkný čurček, nyní po 4x250km už je to lepší, ale sem tam to ještě ukápne.
Jak zjistíte velké množsví oleje tak olej vyměnit a kontrolovat jeho stav průběžně s autem na stejném místě a zimném motoru a hlavně jednou za čas auto projet (aspoň 200km v kuse), jak pojedete k babičce nešetřete 100kč na vlaku a jeďte autem, se vám ta stovka rychle vrátí. Kdyby problém setrval tak řešit dále.
Jak zjistíte velké množsví oleje tak olej vyměnit a kontrolovat jeho stav průběžně s autem na stejném místě a zimném motoru a hlavně jednou za čas auto projet (aspoň 200km v kuse), jak pojedete k babičce nešetřete 100kč na vlaku a jeďte autem, se vám ta stovka rychle vrátí. Kdyby problém setrval tak řešit dále.
-
flacek - FK
JJ uvidím, dneska vyměním olej tak uvidíme co to udělá. Jinak cca 3roky už jezdím krátké trasy (Práce - Domov cca 3km) A nikdy se to nestávalo až teď když jsem z toho udělal benzínoropáka:) Jinak naposled jsem jel 80km tam a zpět a po dálnici a to jí nešetřím. Uvidíme co se bude dít dál. Musí holka do konce roku přežít 
-
flacek - FK
Tak jen pro info, po cca 1000km je hladina oleje stejná. Předtím stoupla během 14ti dnů a ujeti cca 200km. Takže to vypada opravdu na nespálenou naftu co protekla. 
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tak čtu, ona ta diagnostika není taková modla. Lambda, která je "otrávená" stále studenýma krátkýma jízdama se jako závada nezapíše, tedy ukazuje furt maximální hodnotu, ale závada pro jednotku to není-proto není v chybách. To samé teplotní čidlo-může být jen ujetá teplota. Jediná možnost je sledovat aktuální hodnoty, pak to má výpovědní hodnotu.
Lambda se dá mimochodem měřit (někteří to teď zase špatně ponesou
) obyčejným měřákem za 100kč z OBI. Stačí jej přepnout na 2V rozsah a měřit. Osobně mám vyzkoušené 3 druhy měřáků a měřili bezproblémů všechny-tedy je možné jednoduše zjistit, co se děje i bez diagnostiky.
Na volnoběh by měla hodnota lítat nahoru a dolů (cca 0-1V +-). Při akceleraci logicky vyletí nahoru a zase začne cestovat, při plném knedlu visí nahoře.
Problém změřit je jen u aut, které mají 2 lambdy tu zadní, jelikož ona má své specifika a chová se krapet jinak-zasvěcení ví. Tedy hodnoty co se mají naměřit jsou jiné, abych byl přesný.
Lambda se dá mimochodem měřit (někteří to teď zase špatně ponesou
Na volnoběh by měla hodnota lítat nahoru a dolů (cca 0-1V +-). Při akceleraci logicky vyletí nahoru a zase začne cestovat, při plném knedlu visí nahoře.
Problém změřit je jen u aut, které mají 2 lambdy tu zadní, jelikož ona má své specifika a chová se krapet jinak-zasvěcení ví. Tedy hodnoty co se mají naměřit jsou jiné, abych byl přesný.
-
luma - FK
A jak vůbec smrdí olej? Mám spotřebu asi kolem 13l, možná víc. Tak jsem si čmuchl k oleji a cítil jsem tam výpary z benálu. Olej mám pořád na max, ale je takový řídký a světlý. Kapalina z chladiče mi tam už neteče
Taky jezdím krátké vzdálenosti. Hodil jsem to na diagnostiku a žádná chyba. Mrknul jsem na lambdu a ta se mi zdá taky dobrá. Grafy jsou zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150 Na svíčky jsem se nedíval jestli neplavou. Je to MPI. Nějaké postřehy?
-
luma - FK
Jo a servisák mi řekl, že olej jde vždycky trochu cítit po benzínu. Je to tak?
-
Martas085 - FK
tak ono,když máš diagnostiku a koukáš jen do chyb,to je celkem na nic... to víš že se nazapíše...jednotka akorát potřebuje např u lambdy aby napětí bylo od 0-1V a zda stojí na určitém napětí a nebo se mění,to už ji nezajímá.Ale jakmile se třeba objeví 1,2V,zapíše to jako překročení horní meze...nejlepší je opravdu auto zahřát a potom sledovat,jak chodí jednotlivé hodnoty z čidel,zda jsou ve správném rozmezí a zda se například u lambdy mění.Například otrávenou pomalou lambdu nezjistíš nijak jinak,než když opravdu nepozoruješ hodnoty a nebo to neflákneš do VAG-Scope
mě už čínský káblík za 200,- ušetřil nemalé peníze a námahu 
-
luma - FK
Tak ten motor byl zahřátý dost. Točil se i ventilátor. Na volnoběhu se mi to ohřeje za chvíli i v zimě. Při jízdě to pak klesne. Teploty jak na palubovce, tak k řídící jednotce jdou stejná data. Lambdu mi to nezapsalo i když překročila 1V. Viz graf..
-
Martas085 - FK
kolik to má najeto? co provádíš za údržbu? 13l je sakra moc...lambda vypadá vcelku hezky..aspoň toť můj názor
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co tlaky ? jak je na tom vejfuk ?
-
luma - FK
Najeto to má kolem 90tis. Za poslední půlrok se měnil olej třikrát. Prasklo těsnení pod hlavou. Ale taková spotřeba byla i předtím. Klapka je vyčištěná, vzduchový filtr nový, z auta nic nekape, víčko nádrže zamčené, výfuk čmoudí normálně. Jen se mi zdá, že to má menší výkon jak stejná kámošová 1.3 mpi. Při jízdě auto neškube. Čoveče ono to bude žrát mnohem víc. Na plnou jsem ujel 220Km a jsem tak 3mm nad rezervou na rovné silnici.To vydrží takových tipuju 30km do rozsvícení rezervy. A jestli má nádrž 42l, tak mi to od oka žere 16,8l. To se pak divím, že jsem u pumpy častěji než v autě 
-
luma - FK
Tlaky nevím. To bych musel hodit do servisu. Výfuk byl měněný pouze koncový díl. Zbytek mi bylo řečeno, že vypadá dobře. Při jizdě to ze spod nikde nedýmí. Ale na volnoběh mám za takových 10min teplotu motoru takovou, že se roztočí větrák. Kapaliny neubývají. Krom benálu..
Při jízdě se teplota drží uprostřed.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no mohly by to bejt kroužky , jestli to co cejtíš je pravdu benzín , a co katík ?
-
luma - FK
Bylo mi řečeno, že benzín v oleji jde vždycky trochu cítit a já teď nedovedu říct, jestli tam je toho hodně... Ale olej nepřibývá. Při té spotřebě by to muselo být už snad plný benzínu.... Auto táhne dobře, nedusí se. Jen má o něco slabší výkon (v tom porovnání). Brzdy jsou taky dobré. Z výfuku nejde cítit benzín ani jiné kapaliny. Jen se mi trošku zatočila palice jak jsem k tomu čuchal 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
vono z fejfuku to cejtit nejni páč se to spálí , když jsou v háji kroužky - nízká komprese - tak se stačovaná směs dostává přes kroužky do bloku-k oleji
horkej olej a výpary z něj a z vysrážený vody smrděj jinak než když v tom je benzín
horkej olej a výpary z něj a z vysrážený vody smrděj jinak než když v tom je benzín
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
všehovšudy vidím 5 možností
1. vstřikovací ventily kapou, nedovírají se atd. - otestovat, nebo rovnou vyměnit pokud jsou k dispozici jiný.
2. vysokej tlak paliva - třeba špatnej regulátor tlaku - změřit tlak (malá pravděpodobnost)
3. špatný čidlo teploty vody
4. špatnej MAP senzor
5. špatná lambdasonda
Ta směs, pokud ukáže sonda přes 1V, je hodně bohatá, to by nemělo v žádným případě být. 0,9V je až až.
Kroužky to přece v 90tkm nebudou, navíc by to žralo olej a hulilo.
1. vstřikovací ventily kapou, nedovírají se atd. - otestovat, nebo rovnou vyměnit pokud jsou k dispozici jiný.
2. vysokej tlak paliva - třeba špatnej regulátor tlaku - změřit tlak (malá pravděpodobnost)
3. špatný čidlo teploty vody
4. špatnej MAP senzor
5. špatná lambdasonda
Ta směs, pokud ukáže sonda přes 1V, je hodně bohatá, to by nemělo v žádným případě být. 0,9V je až až.
Kroužky to přece v 90tkm nebudou, navíc by to žralo olej a hulilo.
-
luma - FK
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No dobrý průběh... něco ukazuje, ale je to realita? Ale sázím na ty vstřikovací ventily, případně MAP.