spinaci skrin a starter KO ve stejnou chvili?

chegue - FK

spinaci skrin a starter KO ve stejnou chvili?

Příspěvek od chegue - FK »

Cau kluci, prosim o posouzeni problemu.
Pri startovani se neco stalo se spinackou. Pri otoceni klicku do prvni polohy se vse normalne rozsvitilo, ale pri otoceni do druhe pozice klicek nekladal zadny odpor a zustal v pootocene poloze. Auto ale normalne nastartovalo a jelo. Vyzkousel sem startovat 3x. Nicmene pri jizde auto po cca 500m chciplo (v plnem provozu:) a uz nenaskocilo. Problem je ve spinacce.. to uz sem pohledal ve zdejsich diskuzich.
Mechos mi ted tvrdi, ze je problem ve spinacce a ve starteru!! Nechapu ale ten starter, ktery do posledni chvile normalne startoval...
Otazka teda zni: Je mozne, ze pri odpaleni spinacky to odnesl ve stejnou chvili i starter?? Nebo cucham kulisarnu spravne? Diky.
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: spinaci skrin a starter KO ve stejnou chvili?

Příspěvek od straca »

starteru podle me nic nebude,auto ztrjme chciplo proto,ze se spinacka vysypala uplne a prerusil se obvod zapalovani,vymen spinacku a uvidis, na zlutym dratu u civky starteru musi byt po otoceni do polohy startovani 12v pokud ne je problem spinacka
chegue - FK

starter teoreticky oddelanej byt muze.. jelikoz v poloze 2. asi porad jel a to i za jizdy.. pres motor sem ho neslysel a oddelal sem ho.
Zadny podezrely zvuke sem ale neslysel.. no uvidime jak bude vypadat.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

jediný co by se tomu startéru mohlo stát je že by se ošlehal pastorek, pak by ale to samý postihlo i setrvačník. Ten pastorek by se jinak měl vytlačit a nebýt v záběru a jen tak štrejchat (alespoň doufám že to tak je i u feldy, mám tu jeden a tam je taková šroubovice která to při vyšších otáčkách motoru než startéru zasune), ale jestli se to nestalo tak se mohl i rozletět rotor a co já vím, to by byly šílený otáčky jaký by to při vytočení motoru mělo, to je extrémní převod do rychla.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

teoreticky může být i starter špatný (spálený) protože je to elektromotor konstruovaný na krátky chod. Po mechanické stránce by to mělo být OK, tam je volnoběžka.
ale starter je celkem jednoduché odzkoušet.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ta šroubovice pomáhá pastorku dostat se do záběru , když má motor větší otáčky než startér zafunguje volnoběžka

dokud neodstraníš problém spínačky tak startér neřeš , mohlo se stát že že šel proud od spínačky do startéru ale to by ti zároveň nešli hlavní světla , ventilátor , ... , tím mohl běžet dlouho , odejít buď vinutí nebo volnoběžka
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

už to tu padlo, první oprav spínačku. Nemusíš jí měnit celou, odešel ti je oříšek, ten je spojenej se spínačkou jen dvouma červíkama proti sobě.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-551 ... takty.html
chegue - FK

Kluci diky za rady! Starter i spinacka jsou vymenene..auto zase jezdi.
Starter odzkousim prilezitostne. Auto bylo v servisu. Ptal jsem se prootze se rad nespoleham pouze na info ze servisu. Diky!
Pedross - FK

Příspěvek od Pedross - FK »

Cus kluci , stalo se mi to samy co tu píšete , ale s tim rozdílem , že se mi klíček zasekl v poloze 2 , přímo startování , takže jsem slyšel jak pastorek stále tlačí na setrvák , po cca 100 m auto samo chcíplo a už jsem nenastartoval , po výměně startéru a spínačky vše OK , ale po 14 dnech ten samý problém ? starér byl z vrakoviště , spínačka nová ? neví někdo ? přivítám rád každou radu děkuji
George1259
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George1259 »

Ahoj Pedrros buď rád, že to dopadlo takhle protože i já mám takovou zkušenost. Já jsem se zastavil v servisu a potom jsem normálně nastartoval a jel jsem pomalu domú(měl jsem to asi 500metrů) a u domu auto chcíplo a už nešlo nastartovat. Tak mi to kámoš hned odtáhl do toho servisu a šel jsem domů. Druhý den jsem se šel na auto zeptat a mi bylo řečeno, že auto nechali v dílně a ještě než odešli pryč (domů), tak začal hořet startér a skoro se roztavil. Ještě, že stačili odpojit baterku. Tak raději pozor je třeba si dávat na toto bacha. Startéru zřejmě nevyskočil pastorek ven ze setrváku a začal se tavit. A to díky spínačce, která se nevrátila. :shock:
Odpovědět