Slušný servis v Brně

pokec o všem možném i nemožném
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Slušný servis v Brně

Příspěvek od P1azer »

Zdravím, chci se zeptat, jestli máte nějaké slušné tipy na servisy v Brně a okolí? Můj otec jezdí do Slatiny k Fasorovi a ja jsem u něj už taky nechával něco dělat. Ale nelíbil se mi přístup. A včera jsem si nechal dělat brzdy u Hadler (na tip od známého), ale na to, že jen použili opravnou sadu pístu brzdy (nevracela se), tak si vzali 8 stovek. Musím v dohledné době vyměnit převodovkový olej, tak nevím, kam s tím zajet.
Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
PINY
Kontaktovat uživatele:

Re: Slušný servis v Brně

Příspěvek od PINY »

Cau.Mrkni na klubovej servis.Urcite tam nekdo
bude nabizet svoje sluzby.
Škoda Felicia červená romantická, r.v.1995, 1.3 bmm 50kw
VW Sharan Stríbrňák. r.v.2001, 1.9PD 85kw najeto přes 500 000km
favo

Příspěvek od favo »

Ono 800,- není zase tak moc, když uvážíš, že museli sundat kolo (mrkni co si za to účtují pneuservisy), sundat brzdy, rozebrat, vyměnit, složit a odvzdušnit a zase postavit na kola. Věř že si s tím minimálně hodinu hrál, takže cena bych řekl víc než slušná. Na druhou stranu je to práce kterou každej trochu zručnej kutil zvládne udělat sám a potom platíš jen materiál.
Nech si zjistit kolik stojí ve škodovce jen výměna oleje a to povolíš jen šroub u vany a následně jen vyměníš olejový filtr. Ke všemu krásněj přístup bez nutnosti cokoliv rozdělávat. Dvakrát povolení šroubu a dvakrát dotažení + nalití nového oleje. Potom si řekneš že 800,- za drbačku s brzdama, který jsou většinou pěkně špinavý a zarezlý, je sranda.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

No já neříkám, ale když to tak počítám, tak se dostávám na min. 500kč/1h práce. Jako ty základní věci, na který má člověk nářadí, tak to si sám udělám. Jen do brzd jsem se nechtěl pouštět, protože je to přeci jenom asi nejdůležitější věc na autě. Měnil jsem už zámky, termostat, všemožný čidla, centrál apod., ale některých věcí se ještě "bojím" a radši to nechám odborníkům. Proto se ptám, jestli má někdo z fóra třeba známýho v okolí Brna, kterej dělá za slušný peníze dobrou práci (Já mám sterjdu, kterej ve volném čase dělá na autech, ale jezdit kvůli tomu 100km do Uh. Brodu je trošku z ruky. Navíc čekáme s přítelkyní potomka, tak musím být v pohotovosti, protože je to už za pár..).
Nebo se mám do výměny převodovkovýho oleje pustit sám?
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

No neni na tom nic sloziteho.Zvladl bys to aji sam.Popis vymeny urcite aji tady nekde najdes.
PINY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PINY »

Jde taky o to co ti na tom trmenu vsechno menily.jestli aji vodici cepy, hadicu.Taky tam musely nalit brzdovku.Taky jakou pouzily znacku na repas atd.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Olej zvládneš 100pro sám, jinak dobrej servis je v modřicích, http://automatyska.cz/
Obrázek
Obrázek
nouzka - FK

Příspěvek od nouzka - FK »

ahoj ja našel takovyho staršiho dedu a za celkem slušny peniz sice celkem mu nevychazi doba udelani co slibil ale ta cena co si řek je super uvidim musim mit celkem trpelivost ale tuhle nedeli bych si ji moh po dvou tydnech vyzvednout-hezky vyvařenou-vystřikany dutiny-novy blatniky všechny 4 komplet cely-nalakovany-vymeneny předni tlumiče
jedina vada což jsem nato došel nesmi se mu davat zaloha pač se mi zpumprlikoval ale už jede jak fretka-chodim na kontrolu každy večer-sice vyslechnu žalmy typu nemam na cíga apod ale dela to poctive -pak dam vedet
oprava tj tlumiče-vyvařovani-blatniky osazeniplus lak-oprava laku po celym aute me vyjde na celkem11.500 dedkovi a ja koupil blatniky za 5000-čiže 16.500 a felda je jak lusk jak ji dovezu domu dam foto
jinak sem ted sehnal mechanika na central s do a el stah.oken za slušnou cenu v blansku za 5.000vč montaže a za 4-5 hodin to ma hotovy
Odpovědět