Svítí potkávačky dohromady s dálkovejma

mirafelda - FK

Svítí potkávačky dohromady s dálkovejma

Příspěvek od mirafelda - FK »

Nazdar kloci,

asi tejden mi svítí zároveň s potkávačkama i dálková světla, když přidržím jen lehce páčku přepínání tak to zhasne a třeba i chvíli drží, ale pak zase svítí dohromady. POtkali jste se s tím někdo? Zřejmě v háji přepínač, nebo se mejlím?
Díky za rady
Josh123456 - FK

Re: Svítí potkávačky dohromady s dálkovejma

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Tenhle problém je v přepínači tlum./dálk. . Zrovna dneska ho budu také měnit u fel.-dělá to totiž to samé, co tobě. :)
mirafelda - FK

A co všechno budeš měnit? Předpokládám, že celou páčku, kolik to finančně koštuje?

Díky
host

Příspěvek od host »

118-939101 PREPINAC SVETEL FEL. ks 395,80 Kč + 19%
Josh123456 - FK

jen páčku budu měnit nic víc. A cenově nějak tak, jak psal host vychází.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to mě dělá přesně taky a už jsem podezříval, že je to po montáží serv do světel. To jsou ty přepínače takové šunty? Já už to měnil předloni na dovolené v Chorvatsku (tehdy to vyšlo podle výpisu z karty na 993 Kč i prací), kdy mě to zase pro změnu svítilo jen dálkové nebo parkovačka. Od výměny ujeto 26 tis. km. Teď to svítí současně dálkové a tlumené, ale ne pořád. Obvykle až po určité době (jak se začnou používat blinkry). Každopádně pokud to budu měnit, tak to vezmu i s tyčí řízení (již předloni mechanik nadával, jak je stržený závit u volantu) a konečně vyměním kroužek u airbagu.

Felda má sice levné díly, ale kvalita je bída.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
mirafelda - FK

Díky kluci, koupím, vyměním, mějte se a ať vám to vrčí ;)
mirafelda - FK

Tak HOTOVO, u nás v obchůdku 485,- s DPH, a k tomu 15 minut práce. :D
Díky za rady
Dub042

Příspěvek od Dub042 »

Hojte, mel jsem ten samy problem, ale na netu jsem je sehnal za tu levou packu za 280Kc, staci pohledat
Dub042

Příspěvek od Dub042 »

Hojte, mel jsem ten samy problem, ale na netu jsem je sehnal za tu levou packu za 280Kc, staci pohledat
Josh123456 - FK

mirafelda píše:Tak HOTOVO, u nás v obchůdku 485,- s DPH, a k tomu 15 minut práce. :D
Díky za rady
jo jo je to chvilinka ta demontáž montáž :-)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mirafelda píše:Tak HOTOVO, u nás v obchůdku 485,- s DPH, a k tomu 15 minut práce. :D
Díky za rady
Tos tak rychle sundal volant? Já s tím svým strženým závitem to vidím na podstatně dýl. Zajímave, že dnes ráno nechtělo svítit vůbec tlumené a svítila jen parkovačka. Tak jsem si hrál s knoflíky a přepínačem denního svícení (to je úplná alchymie, prostě občas mě naštve, že se světla spouštějí už při samotném startování, tak to vypínám tlačítky a pak dlouho trvá než najdu tu správnou kombinaci) a pak to šlo v pohodě zase celý den.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
mirafelda - FK

ka-spel píše: Tos tak rychle sundal volant? Já s tím svým strženým závitem to vidím na podstatně dýl. Zajímave, že dnes ráno nechtělo svítit vůbec tlumené a svítila jen parkovačka. Tak jsem si hrál s knoflíky a přepínačem denního svícení (to je úplná alchymie, prostě občas mě naštve, že se světla spouštějí už při samotném startování, tak to vypínám tlačítky a pak dlouho trvá než najdu tu správnou kombinaci) a pak to šlo v pohodě zase celý den.

Já jsem volant nesundával, spodní díl plastu pod volantem = jeden šroub, dva šrouby co drží přes třmen volantovou tyč a plasty se uvolnily, no a pak jsem vycvakl, vytáhl starou páčku(trochu ztěžka), předělel dva díly s drátama na novou páčku, starou švihl do popelnice, na pátej pokus nasadil novou(zase trochu silou), vrátil šrouby na svý místa, říkám 15 minut i s cestama do garáže pro šroubovák a pak pro klíč. ;) pohoda
Dave.m - FK

Příspěvek od Dave.m - FK »

Tak jsem rád, že nejsem s tímhle problémem sám, ale všiml jsem si, že pokud mi to takhle blbne, tak jsou kontakty na té levé páčce dost horké, myslíte, že to může mít souvislost? :?
Josh123456 - FK

já myslím, že když ti to blbne, tak určitě to bude mít souvislot, přeci jen elektrika je potvora :)
jamalitonow

Příspěvek od jamalitonow »

Ahojte má ten samý problém, s tím rozdílem že měním páčku už potřetí dycky odejde tak po týdnu..
kamarád to měřil a říkal že tam de víc proudu a tím že se páčka spálí.. tak mi tam dal relé a šlo to teď to zas blbne...nevíte jak je možné že tam jde víc proudu? relátko ve spínací skříňce je ok..
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Nema tam kamarad nejake "hyper tuning" 100W zarovky? Pak to je celkem rychla smrt...
jamalitonow

Ty žárovky sem taky zkoušel vyměnit těma to není..
jamalitonow

spíš mě zaráží že tam de víc šťávy...to relé to mělo spravit a spravilo.. teď to ovšem zase mrdlo..ale proč?!
:oops: :x
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

přestaň kupovat čínský páčky ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
mikka

Příspěvek od mikka »

Relátko pro světla, co je v pojistkovce, je tam jenom proto, aby vypínalo světla během startování. Přes levý přepínač pod volantem prochází plný proud do žárovek reflektorů - ca 10A. Proto se nevyplácí dávat tam levné náhrady z Číny, ty na takové proudy nestačí a odchází hodně brzy.
Pokud by se měl ten přepínač proudově odlehčit, musí se někam namontovat dvě relátka - jedno pro potkávací a jedno pro dálková světla.
Flashko - FK

Příspěvek od Flashko - FK »

mám ten istý problém.vcera som zapol dialkove a odvtedy ich neviem vypnut.svietia stale.prestanu len ked mierne potiahnem packu k sebe akokeby som chcel zablikat.ked ju pustim svietia opat dialkove.bude packa v haji?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Sám sis odpověděl ;) .... vyměň páčku a bude to dobré :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět