Ručička otáčkoměru nereaguje

Famagusta - FK

Ručička otáčkoměru nereaguje

Příspěvek od Famagusta - FK »

Hledal jsem tady ve fóru odpověď ,ale nenašel jsem ji.. Chtěl jsem si dát novou šablonu.. vyndal a odpojil budíky a zkoušel jsem vyndat ručičky, ale nešly ven tak jsem se na to vyprt a vrátil jsem to tak jak to tam bylo.. vše funguje, ale otáčkoměr po nastartování ukazuje nulu.. jakoby byl mrtvej.. při přišlápnutí plynu se taky nic neděje, až při vysokých otáčkách se najednou probere a ukazuje v červeným poli.. opětovně jsem vyndal budíky a skusil tu ručičku otáček vyndat.. nakonec se mi ji podařilo vyndat.. nastartoval jsem a dal ji na přibližně volnoběžný otáčky, ale dělá pořát to samí.. už si nevím rady.. Neví někdo kde je chyba.. ?
Vosa - FK

Re: Ručička otáčkoměru nereaguje

Příspěvek od Vosa - FK »

To máš fuk, mě to taky ukazuje pořád nulu a jenom když motor vytočím do vyšších otáček, vystřelí fofrem do červenýho pole a nezávisle na plynu opět klesne na nulu :D Rozebral sem budíky, koukal na kontakty a nic, u mě budou třeba nový budíky ale zkus kouknout na všechny kontakty jestli jsou dobře dotažený ;)
Famagusta - FK

:D no přesně tak jak říkáš mi to taky dělá.. mě jako řidičovi to nevadí.. ale vzhled chci si tam dat tu šablonu a nebude mi fungovat řučička.. :D takhle to nechci.. :D
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Tak se podívej jestli je tam dobře to pérko na osičce, jestli neni nějak překroucený atd. A nevím jestli je to tak i u otáčkoměru, ale bejvaj budíky nasunutý na kontaktech (takový dva hroty) tak se podívej jestli to na nich drží jak má, neni to zoxidovaný... A poslední rada, kontrola kontaktů na konektorech a kontrola plošnýho spoje, jestli neni prasklej třeba. Taky bejvaj uvolněný kondenzátory, ale nevím jestli to má vliv zrovna na otáčkoměr.
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

to emilio: Nemyslím si že by měla kalibrace funkci na to, že když vytočím jakýkoliv rychlostní stupeň vylítne a zase volným pádem padá, vůbec neukazuje otáčky :D

PS: U toho návodu mě to docela rozsekalo :D
Palivoměr:

natankujeme plnou a usadíme ručičku
Poseru budíky a ještě k tomu abych tankoval plnou :lol: :lol: :lol:
Famagusta - FK

Hoši děkuju za prozatímní odpovědi, ale myslím si že problém nebude někde v kontaktech když to předtím fungovalo normálně něž jsem to rozebral..
vlasta

Příspěvek od vlasta »

vosa...tak zkus udělat kalibraci na 16litrů v nádrži :lol: :lol: :lol:
Jo. To su ja.Člen číslo 374
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

máš asi povolenou matku vzadu na otáčkoměru, není ukostřenej.. já sem měl například přerušenej plošnej spoj toho ukostření tak sem to přepájel drátkem a už to fičí
Obrázek
Obrázek
Vosa - FK

Příspěvek od Vosa - FK »

Vlasta: Já vím že by to nešlo, jen mě dostává jak rozebereš budíky, zjistíš žes to posral a vyplázneš přes tisícovku za plnou nádrž :lol: :lol: :lol: :lol:
vlasta

Příspěvek od vlasta »

tehdy mi to přišlo jako gut nápad to tam napsat, když jsem to sepisoval :D protože většina lidí to první rozdělá a potom teprve zjišťuje jak je možné, že to ukazuje blbě :D
Jo. To su ja.Člen číslo 374
Famagusta - FK

Hosi uz jsem na to prisel.. vynechal jsem tam matičku na ele. desce.. zašrouboval jsem ji a blik najednou to fungovalo.. (poté jsem nastavil ručičku volnoběžné otáčky..) :lol:
Swine - FK

Příspěvek od Swine - FK »

no já sem měl původně hodiny, tak sem dneska dal otáčkoměr a vše funguje ale otáčkoměr, jak je popsanej nahoře, dokonce sem dotáhl tu matku zezadu a taky sem ju zkoušel ukostřovat zvlášt ale bez výsledku, tak ještě musim zas rozdělat a zkontrolovat jestli není prasklá deska a tak ale jinak nějaký další nápady? :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co to je " dal otáčkoměr" :?: :?:
Otáčkoměr nestačí vyměnit, musíš dát i DPS (desku plošných spojů )
http://www.autobyznys.cz/x22175/tisteny ... 6u0919059n
Swine - FK

to je jasný, že desku taky, koupil sem komplet celou přistrojovku , vyměnil sem rychloměr, palivoměr a teploměr za svoje ty sem dal na tu dps k otáčkoměru, dotáhl na max ty zemnici šroubky a přimontoval přistrojovku zpět do auta :) dělal sem všechno co tu bylo napsaný, aby to fungovalo ale funguje až od 3500 otáček
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Mě to dělalo taky.. mojí blbostí jsem "nějak" zku*vil jedno vinutí toho otáčkoměru
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Swine - FK

tak nakonec byla opravdu chyba v desce, plošnáky byly některý bez spojů, nakonec 3. budíky fungovaly :D
Odpovědět