Ako zistim, ze je motor pridrety, resp. zadrety???
-
DanoSK - FK
Ako zistim, ze je motor pridrety, resp. zadrety???
Zdravim vas, ako sa da zistit, ze motor je zadrety alebo pridrety? Mal som totiz nehodu, pichol som olejovu vanu a vytiekol mi olej. Nevedel som o tom a presiel som cca 10 km s nizkym stavom oleja, ale mohol som tam mat cca pol litra az liter... Dosiel som v pohode, auto islo samo bez nejakeho prehrievanie, ale ventily mi uz cvakali... Za mnou ostala len mastna ciara a pod autom este mlaka oleja, no uz nie vela. Auto som uz nestartoval, do servisu som ho odtiahol... Agregat ma presne 150 000 a doteraz mi vobec nezral olej... Skuste poradit. Vdaka
-
smazany clen - FK
Re: Ako zistim, ze je motor pridrety, resp. zadrety???
No určitě to zjistíš když koukneš na šály. A jinak si myslím že by měl mít teoreticky větší spotřebu a nižší výkon.
-
DanoSK - FK
prave som volal servisakovi, zvaril vanu, nalial olej a nastartoval a zevraj mi klepu ventily... Auto islo cca 10 min...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zdvihátka si musí sednou a to pravděpodobně za deset nestihnou. Když dáš nová, tak taky motor cvaká. Zkus s tím jezdit, jestli je to přidřené, tak už stejně nemáš co pokazit.
Jestli ti ale po té nehodě nesvítila kontrolka mazání a motor nevydával šílené zvuky, tak se mu nic nestalo.
Přidřený motor se pozná hlavně po zvuku.
Jestli ti ale po té nehodě nesvítila kontrolka mazání a motor nevydával šílené zvuky, tak se mu nic nestalo.
Přidřený motor se pozná hlavně po zvuku.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to měl přidřené na klice,tak by to mlátilo jak kráva.Jestli cvakají ventily,se něco mohlo stát nadzvedátku.Určitě jim ne deset minut,ale vteřin musí stačit aby se natlakovaly a vymezily vůli.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
a kontrolka mazani se ti nerozla? ze jsi porad jel?DanoSK píše:Zdravim vas, ako sa da zistit, ze motor je zadrety alebo pridrety? Mal som totiz nehodu, pichol som olejovu vanu a vytiekol mi olej. Nevedel som o tom a presiel som cca 10 km s nizkym stavom oleja, ale mohol som tam mat cca pol litra az liter... Dosiel som v pohode, auto islo samo bez nejakeho prehrievanie, ale ventily mi uz cvakali... Za mnou ostala len mastna ciara a pod autom este mlaka oleja, no uz nie vela. Auto som uz nestartoval, do servisu som ho odtiahol... Agregat ma presne 150 000 a doteraz mi vobec nezral olej... Skuste poradit. Vdaka
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
DanoSK - FK
Nerozsvietila... Neviem, ci tam bolo este oleja dost, ale nejaka mlacka oleja ostala aj pod autom. Vanu som len pichol, nie odtrhol, takze olej vytekal pomaly, ale ventily uz cvakali... Nemoze byt to cvakanie sposobene poskodenym mazanim?Vici píše: a kontrolka mazani se ti nerozla? ze jsi porad jel?
-
smazany clen - FK
je to tak,po zvuku,mam zkusenosti s temer uplne zadrenym motorem,byl nepojizdny,nam se ho za studena se silnou baterkou jednou podarilo rozjet,cerne kouril,byl to zvuk desne divnej,hlasitej,nedokazu popsat,melo to malej vykon a jakmile se ten motor zahral tak chcipl a uz s nim ani starter neotocil,byl to 2.0 16V.....kazdopadne jestli ti jede bez vetsich problemu a jen klepou ty ventiny jeste by to nemuselo byt tak spatny,rekl bych,ze na 90%ho mas v pohode 
-
DanoSK - FK
uuuf, ukludnil si ma! Dakujem ti. Uz mam auto zo servisu von. Ide tak, ako pred tym (co sa tyka tahu), len tie ventily stale pocut. Mam uz urobenych cca 50 km dnes. Co vsak vydava cudne zvuky, je servo... Tiez som ho chytil - urval... Servisak to nejak zvaril, vymenil olej. Servo raz ide, raz nie a vydava cudne zvuky. Ked funguje, ide ovela lahsie, ako pred tym, ked nejde, tak je to adrenalin v zakrutachtomakecTD píše:je to tak,po zvuku,mam zkusenosti s temer uplne zadrenym motorem,byl nepojizdny,nam se ho za studena se silnou baterkou jednou podarilo rozjet,cerne kouril,byl to zvuk desne divnej,hlasitej,nedokazu popsat,melo to malej vykon a jakmile se ten motor zahral tak chcipl a uz s nim ani starter neotocil,byl to 2.0 16V.....kazdopadne jestli ti jede bez vetsich problemu a jen klepou ty ventiny jeste by to nemuselo byt tak spatny,rekl bych,ze na 90%ho mas v pohode
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej zjistíš spolehlivě zjistíš za pár tisíc kilometrů. Když to žere půl litru na 1000km, tak to dříve než to vyžere alespoň té půl měrky nezjistíš. Spolehlivě spotřebu určíš až několikrát doliješ.
Servo zkus odvzdušnit - točením od dorazu k dorazu, překontroluj množství oleje a koukni jestli v nádobce nepění.
Servo zkus odvzdušnit - točením od dorazu k dorazu, překontroluj množství oleje a koukni jestli v nádobce nepění.
-
DanoSK - FK
Atnarfus píše:Olej zjistíš spolehlivě zjistíš za pár tisíc kilometrů. Když to žere půl litru na 1000km, tak to dříve než to vyžere alespoň té půl měrky nezjistíš. Spolehlivě spotřebu určíš až několikrát doliješ.
Ano, skusil som a stale to servo huci. Motor sa uz pomalicky stisuje, ale nepocujem ho kvoli servu... To servo huci neskutocne v niektorych momentoch... Pri vyssich otackach je to fajn, pri nizkych alebo volnobeznych je to brutalne - hlavne ked otacam volantom. A ten olej peni a zda sa mi, ze dost. Co s tym?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli pění olej, tak ti to pravděpodobně netěsní mezi nádobkou a čerpadlem. Většinou netěsní přímo hrdlo na které je připojená hadice na čerpadle.
Netěsnit to jinde, tak poteče olej ven. Když pění, tak někde přisává vzduch.
Normálně je olej v nádobce naprosto čistý.
-
DanoSK - FK
Atnarfus píše:Jestli pění olej, tak ti to pravděpodobně netěsní mezi nádobkou a čerpadlem. Většinou netěsní přímo hrdlo na které je připojená hadice na čerpadle.
A to kvoli netesnosti moze to servo tak hucat? Kde vsade mam tu netesnost hladat? Inak, pri vyssich otackach to huci menej... Viem, ze bola odlomena hadicka (kolienko) z ceprpadla, tak ju servisak privaril, potom nalial olej. Servo preslo tych par kilometrov "nasucho", mohlo ho to tak vazne poskodit?
Inak, kamos mi dal tip, ktory pomohol jemu.. Ze aby som tam nalial trochu nafty, ze jemu potom servo stichlo.... Moze byt problem aj v kvalite oleja? Vdaka!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti opravdu pění olej, tak to znamená že je v něm vzduch a pak to samozřejmě řve. Olej musí být i za chodu naprosto čistě průhledný, nenapěněný...
Vypadá to, že kolínko přivařil, ale netěsní to a saje to vzduch. Projdi kompletně vedení od nádobky k čerpadlu, někde bude netěsnost, já sázím na to kolínko. Může to samozřejmě sát vzduch i kolem hřídele čerpadla.
Vypadá to, že kolínko přivařil, ale netěsní to a saje to vzduch. Projdi kompletně vedení od nádobky k čerpadlu, někde bude netěsnost, já sázím na to kolínko. Může to samozřejmě sát vzduch i kolem hřídele čerpadla.
-
DanoSK - FK
Ak to netesni, mal by niekde pretekat aj olej, alebo nemusi? Resp. ako najst tu netesnost? DikAtnarfus píše:Jestli ti opravdu pění olej, tak to znamená že je v něm vzduch a pak to samozřejmě řve. Olej musí být i za chodu naprosto čistě průhledný, nenapěněný...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je malá netěsnost před čerpadlem, tak to jenom provlhá a za jízdy si to přisává vzduch. Jestli je čerpadlo omaštěné, tak ho umyj benzínem a pak určitě poznáš kde to vlhne.
Být netěsnost až za čerpadlem (na tlakovém potrubí), tak by tekl olej ale nepěnilo by to.
Být netěsnost až za čerpadlem (na tlakovém potrubí), tak by tekl olej ale nepěnilo by to.