Felicia 1.9D s převodovkou z 1.6MPI
Felicia 1.9D s převodovkou z 1.6MPI
Zdravím všechny mám dotaz všude jsem to tu hledal a nic nenašel.Slyšel jsem že když se na felicii 1.9D dá převodovka z 1.6MPI tak že to je prý lepší jo? zajímalo by mě zda je to vůbec pravda jestly to jde a hlavně výhody a nevýhody.Předem děkuji za odpovědi 
Re: Felicia 1.9D s převodovkou z 1.6MPI
a v čem by to mělo být jako lepší? Se ti zdaj vyšší otáčky při stejný rychlosti jako výhoda?
BTW: jestli to chceš zkusit, tak se domluv se zdejšim členem, kterej řeší "opačnej problém"- chce si dát na 136M převodovku z 1.9ky...
BTW: jestli to chceš zkusit, tak se domluv se zdejšim členem, kterej řeší "opačnej problém"- chce si dát na 136M převodovku z 1.9ky...
-
manchman - FK
Budeš mít sice lepší zrychlení, za to ale nižší maximální rychlost + vyšší spotřebu. Pak taky budeš muset pořád řadit, což si myslím, že není zrovna nejpohodlnější. Za chvíli budeš mít pravou ruku, společně s levou nohou, jako kulturista
.
Tuhle kombinaci jezdim, nebo spíše jsem jezdil než mi zdechlo čerpadlo. Jako na zrychlení je to dobrý, ale zbytečně to točí a max jsem měl podle gps asi necelých 160 km/h a to už bylo čerpadlo v omezovači. Ale mě to tak vyhovovalo. Nasázel jsem tam ty kvalty a při pětce stačilo přidat plyn a krásně to zrychlovalo. Spotřeba se možná zvedla tak o 0.5 litru. Ale i tak jsem dokázal na nádrž najet tak 750 km.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
jen se ptám právě jsem slyšel že to má rychlejší zrychlení ale zajímalo mě ten zbytek výhod a nevýhod ale asi se na to vykašlu jak čtu vaše názory
ale díky za radu
-
manchman - FK
Tak 1.9 D má maximálku psanou na 156 km/h, já s ní jel z Prahy do Hradce Králové celou dobu na 4200 otáček, víc nedala, ani kdybych se rozkrájel.pepan píše:Tuhle kombinaci jezdim, nebo spíše jsem jezdil než mi zdechlo čerpadlo. Jako na zrychlení je to dobrý, ale zbytečně to točí a max jsem měl podle gps asi necelých 160 km/h a to už bylo čerpadlo v omezovači. Ale mě to tak vyhovovalo. Nasázel jsem tam ty kvalty a při pětce stačilo přidat plyn a krásně to zrychlovalo. Spotřeba se možná zvedla tak o 0.5 litru. Ale i tak jsem dokázal na nádrž najet tak 750 km.
Jo, tuhle rychlost maj psanou snad všechny feldy .... Kovimu jeho 1.9 d kombi na 15'' alu jela úplně bez problémů na dálnici podle gps navigace 180 km/h. Kdybych s nim nejel, tak bych nevěřil. 
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing