výměna naftového filtru,olej v převodovce

AEF
icom - FK

výměna naftového filtru,olej v převodovce

Příspěvek od icom - FK »

Ahojky prosím o radu jak vyměnit naftový filtr na feldě a jak odvzdušním když tam není ruční pumpa,a ještě kolik převodového oleje se vejde do rychlostky a jak to poznám.Děkuji jsem začínající řidič tak prominte ty dotazy
manchman - FK

Re: výměna naftového filtru,olej v převodovce

Příspěvek od manchman - FK »

Filtr je jednoduchý. Prostě ho vymontuješ z držáku, sundáš z něj hadičky - u toho regulačního ventilu (co strašně rád praská) je sundávat nemusíš, stačí vyndat tu závlačku a pak to vysuneš z filtru. Flákneš tam novej filtr, zaliješ ho až po okraj čistou naftou, zasuneš regulační ventil a přiděláš hadičky. Takhle by se to zavzdušnit nemělo, mně se to teda nikdy nestalo.
Do převodovky počítej tak 2 až 2,5 litru oleje. Jeho hladinu si zjištíš na měrce.

A ten filtr tam musíš dát tak, aby odpovídaly šipky pro tok nafty, jinak to nebude fungovat. Měly by, pokud se dobře pamatuji, ukazovat směr od nádrže k čerpadlu.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 01. kvě 2013 16:14:36, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co se týče převodovky, tak ta měrku nemá. Vejde se do ní 2,5l oleje. Pokud chceš jen zkontrolovat množství oleje v převodovce, tak musíš vymontovat náhon tachometru a ozubené kolečko, které vytáhneš by mělo být mokré od oleje.
Naposledy upravil(a) 103457 dne stř 01. kvě 2013 14:57:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: EDIT překlepl jsem se množství oleje má být 2,5l
manchman - FK

Příspěvek od manchman - FK »

Dobře no, tak náhonem tachometru :D, ale má tam být cca 2,4 litru oleje ;)
Odpovědět