Ahoj všem.
Mám Felicii 1,3/ 50KW. Motor mi po nastartování cuká, jakoby nejel na všechny válce. Udělalo mi to před měsícem nahoře na Ještědu a pak včera. (myslel jsem že je to výškou a mrazem) Jinak to nedělalo a po zahřátí a chvíli ježdění to přestane a jede normálně. Nemám tušení čím to je. Neměl někdo podobný problém? Jak ho řešit? Na diagnostice mi řekl, že je to lambda soda. Je dost drahá nato, aby jsem šel a rovnou ji koupil.
Děkuji za odpovědi. Martin.
cukání po nastartování
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: cukání po nastartování
hledat a zkoušet ,............ , někdo stím měl taky problém a bylo to čerpadlem-nízký tlak
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
A kolik má najeto?
Já jenom, že to co popisuješ tak jsem to měl podobně + ještě v mrazech tak se to projevovalo fakt nepříjemně.
Byla ta zapalovací lišta.....Nějak vynechávala, takže to dělalo bordel, že to jelo po startu taktéž na 3.válce.
Jo a bacha....Ona to Lambda nemusí být....Protože mi říkal, že když to měl na diagnostice a nechal na autě starou lištu tak mu to ukázovalo, že je to lambdou...proměřil lambdu a byla v pohodě, nakonec tam dal novou lištu a přestalo to to psát závadu lambdy.
Když tak si to pročti: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 64#p539564
Za sebe ti víc neporadím
Já jenom, že to co popisuješ tak jsem to měl podobně + ještě v mrazech tak se to projevovalo fakt nepříjemně.
Byla ta zapalovací lišta.....Nějak vynechávala, takže to dělalo bordel, že to jelo po startu taktéž na 3.válce.
Jo a bacha....Ona to Lambda nemusí být....Protože mi říkal, že když to měl na diagnostice a nechal na autě starou lištu tak mu to ukázovalo, že je to lambdou...proměřil lambdu a byla v pohodě, nakonec tam dal novou lištu a přestalo to to psát závadu lambdy.
Když tak si to pročti: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 64#p539564
Za sebe ti víc neporadím
-
LUKy_BB - FK
Mám podobný problém:
auto v pohodě nastartuje, na volnoběh se nijak zvláštně neprojevuje, vyrazím bez potíží na cestu. Po několika sto metrech, když už jedu ustálenou rychlostí, začne auto škubat, jako kdyby mu např. docházelo palivo. Takhle trhaně jede dalších několik set metrů. I když s plynovým pedálem nehýbu, po chvíli je cítit, jak auto samo od sebe "vystřelí vpřed" a pak už jede hladce. Čím je venku tepleji, tím citelnější to je. Několikrát se mi stalo, že mi do cesty "vlezla" křižovatka a motor vůbec nereagoval na plynový pedál, brblal si svoje volnoběžné otáčky a nic víc...
motor 1.3 MPI LPG (dělá to jak na benzín tak na plyn), najeto 100 tis., svíčky měněny nedávno bez změny
auto v pohodě nastartuje, na volnoběh se nijak zvláštně neprojevuje, vyrazím bez potíží na cestu. Po několika sto metrech, když už jedu ustálenou rychlostí, začne auto škubat, jako kdyby mu např. docházelo palivo. Takhle trhaně jede dalších několik set metrů. I když s plynovým pedálem nehýbu, po chvíli je cítit, jak auto samo od sebe "vystřelí vpřed" a pak už jede hladce. Čím je venku tepleji, tím citelnější to je. Několikrát se mi stalo, že mi do cesty "vlezla" křižovatka a motor vůbec nereagoval na plynový pedál, brblal si svoje volnoběžné otáčky a nic víc...
motor 1.3 MPI LPG (dělá to jak na benzín tak na plyn), najeto 100 tis., svíčky měněny nedávno bez změny
Jaký máš LPG? Podtlak? Sekvence?
-
LUKy_BB - FK
Asi podtlak Lovato, nikde jsem nenašel přesnou informaci.Kdyžtak hodím fotky.
-
Romiiken
- Kontaktovat uživatele:
Rovnaky problem som mal ja. Bol zoxidovany konektor na snimaci tlaku a teploty nasavaneho vzduchu. Plus sviecky. Mal som tam brisky na LPG. Po vymene za Bosch to ide.LUKy_BB píše:Mám podobný problém: